Stiri despre digestie

  203 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Motivul din cauza căruia ni se face somn după o masă
copioasă. Ce este „food coma“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivul din cauza căruia ni se face somn după o masă copioasă. Ce este „food coma“

  Combinaţiile grele de alimente de la mesele festive, când suntem tentaţi să gustăm din multe preparate, cantitatea de alimente pe care o mâncăm într-un timp relativ scurt şi mai ales modul incorect în care mestecăm alimentele sunt principalii factori care ne ”fură energia”, dând de lucru sistemului digestiv, a explicat nutriţionistul Ramona Duna.

 • Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică: „Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică: „Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an”

  Sindromul de colon iritabil este o suferinţă comună care afectează sistemul digestiv. Problema este caracterizată printr-un disconfort constant la nivelul tubului digestiv manifestată prin crampe la stomac, balonare, diaree şi constipaţie. Suferinţa este o problemă care durează toată viaţa, cu episoade acute şi perioade mai calme.

 • Ce este important
să ştim despre apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este important să ştim despre apă

  Cefaleea, ameţeala, oboseala, lipsa puterii de concentrare, balonarea pot fi toate semne ale unui organism deshidratat. Ce este important să ştim despre apă.

 • Cum ne vindecăm prin
râs. Paşi simpli pentru a trata
boala secolului al XXI-lea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne vindecăm prin râs. Paşi simpli pentru a trata boala secolului al XXI-lea

  Râsul este cea mai eficientă terapie contra anxietăţii şi a stresului, iar prin muşchii pe care îi pune în mişcare din zona feţei, gâtului, braţelor, picioarelor, pieptului şi abdomenului, se uşurează procesul de eliminare a toxinelor din corp, este facilitată digestia, iar creierul secretă endorfine, neurotransmiţători responsabili cu suprimarea durerii din corp.

 • La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce să te aştepţi după ce scoţi colecistul

  Îndepărtarea chirurgicală a colecistului – colecistectomia -  este o intervenţie chirurgicală relativ frecvent practicată pentru rezolvarea unor afecţiuni ale colecistului sau pentru prevenirea unor complicaţii. Un procent dintre pacienţii care au efectuat intervenţia continuă să aibă probleme digestive.

 • Delicioasele fructe care omoară bacteriile şi reglează digestia. De ce se mănâncă perele cu tot cu coajă, ce vitamine conţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delicioasele fructe care omoară bacteriile şi reglează digestia. De ce se mănâncă perele cu tot cu coajă, ce vitamine conţin

  Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în „Odiseea“ despre pară că este „un dar de la zei“. Se spune că în Franţa, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, în secolul al XVII-lea, para era considerată un fruct de lux şi cel mai preţuit în cadrul curţii regale.

 • Semnele care îţi spun că ai corpul plin de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele care îţi spun că ai corpul plin de toxine

  Dacă începi să simţi că ceva este în neregulă în organismul tău, toxinele ar putea începe să se acumuleze în cantităţi mari. Toxinele, dieta inadecvată, lipsa somnului şi stresul îţi dau peste cap echilibrul organismului.

 • Laxativ natural la îndemână. Ceaiul care te uşurează de durerile de burtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laxativ natural la îndemână. Ceaiul care te uşurează de durerile de burtă

  O găseşti uşor, în zonele de câmpie şi deal – pe terenuri agricole, prin pârloage şi pe marginea drumurilor – din vară până toamna târziu. Are florile albe sau uşor roz, sub formă de pâlnie şi fără miros. În copilărie, tratam cu frunze de volbură rănile minore şi juliturile, după o zi de zbenguială.

 • Turmericul, 4 întrebuinţări mai puţin ştiute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turmericul, 4 întrebuinţări mai puţin ştiute

  Folosit atât pentru gustul său, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale, turmericul protejează împotriva îmbătrânirii premature şi a artritrei, calmează durerile şi îmbunătăţeşte digestia.

 • Cea mai bună alegere alimentară după post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună alegere alimentară după post

  Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu pot ţine tot postul Paştelui, nu te forţa, ascultă-ţi organismul şi ajută-l să facă mai uşor trecerea de la alimentaţia severă de post la cea obişnuită.

 • Năutul, alimentul-medicament pentru boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Năutul, alimentul-medicament pentru boli

  Năutul a fost cultivat în Mesopotamia şi a făcut parte din bucătăria stradală din Roma antică de-a lungul timpului. Atrăgând atenţia cu aroma sa şi substanţele nutritive pe care le conţine, năutul şi-a găsit locul printre cele mai recente tendinţe alimentare şi a câştigat popularitate în întreaga lume.

 • Fructul care ţine medicul departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul care ţine medicul departe

  Ştii vorba aia: ”Un măr pe zi ţine doctorul departe?” Ei bine, este adevărată. Mărul este fructul care are foarte multe beneficii asupra sănătăţii - de la pierderea în greutate până la reducerea riscului de boli de inimă şi diabet. Iată de ce este bine să-l mănânci în fiecare zi.

 • Fructe care nu trebuie să lipsească din dietă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructe care nu trebuie să lipsească din dietă

  Pentru o siluetă perfectă, este necesar să ai o alimentaţie echilibrată şi să practici sport săptămânal. Dieta zilnică trebuie să conţină fructe, legume, ouă şi alte produse bogate în proteine. Pe lângă substanţele nutritive pe care le oferă, fructele sunt şi un stimul energic. Iar dacă vrei să slăbeşti sau să te menţii în formă, ele nu trebuie să-ţi lipsească din dietă.

 • Popcornul, o gustare sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popcornul, o gustare sănătoasă

  Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan. Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atâta timp cât nu optezi pentru popcornul cu diferite arome, ci pentru cel simplu şi fără sare, dacă se poate.

 • Trucuri pentru o circulaţie sangvină bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru o circulaţie sangvină bună

  Problema circulaţiei periferice deficitare poate afectat atât persoanele tinere cât şi adulţii,  manifestându-se cel ami frecvent prin prezentarea extremităţilor extrem de reci.

 • Cea mai bună combinaţie pentru un colon sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună combinaţie pentru un colon sănătos

  Colonul joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii organismului tău. Dacă faci parte din categoria oamenilor cu o digestie deficitară, alege să susţii buna funcţionare a acestui cu ajutorul plantelor.Colonul joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii organismului tău. Dacă faci parte din categoria oamenilor cu o digestie deficitară, alege să susţii buna funcţionare a acestui cu ajutorul plantelor.

 • Cum previi indigestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum previi indigestia

  Din cauza preparatelor extrem de gustoase din perioada sărbătorilor, multe persoane ajung să mănânce mai mult decât ca de obicei, fapt care poate duce cu uşurinţă la apariţia tulburărilor digestive. Pentru a le preveni, iată câteva sfaturi de care să ţii cont.

Modifică Setările