Stiri despre dictatura

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şi,
totuşi, Diavolul are „martirii” săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi, totuşi, Diavolul are „martirii” săi

  În articolul tovărăşiei sale publicat pe blogul Adevărul şi intitulat „Şi, totuşi, ilegaliştii comunişti credeau într-un ideal”, ex-propagandistul comunist Ion Cristoiu ne ispiteşte să acceptăm că un ilegalist al mişcării comuniste din România interbelică poate fi „personajul unei capodopere literare sau cinematografice”. Da, suntem de acord, în felul nostru, cu tovarăşul Ion Cristoiu.

 • Oare aceştia sunt cu adevărat rinocerii Preşedintelui?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oare aceştia sunt cu adevărat rinocerii Preşedintelui?

  Rinocerii pe care-i ştim răsar la noi acum în dormitoare. Sunt rinocerii Preşedintelui? Nu mai stau afară, nu mai tropăie măreţi pe străduţe, în piaţete ca-n anii '60. Tot  ai dictaturii sunt? Stau ascunşi acum?

 • Mi-aş dori să fiu ca părinţii mei. Dar n-am să pot niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mi-aş dori să fiu ca părinţii mei. Dar n-am să pot niciodată

  Dintr-una în alta, am ajuns astăzi la câteva melodii vechi, foarte vechi. Şi e incredibil cât de repede mi-au venit în minte nişte amintiri pe care habar nu aveam că le mai am. Toate de când eram cam de vârsta lui Matei, Matei al meu, adică de pe la 6-7 ani.

 • Slavoj Zizek: Remember?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slavoj Zizek: Remember?

  Regăsim, în reacţiile elitei europene faţă de criza zonei euro, urmele vechiului spirit dictatorial al unor conducători precum Nicolae Ceauşescu, asigură gânditorul sloven Slavoj Žižek. Aceeaşi neîncredere faţă de democraţie, care odinioară a înfrânat dezvoltarea ţărilor post-comuniste, este astăzi pe cale să câştige teren în Europa. Oare ne mai amintim de ce a fost atunci ?

 • Procesul fostului dictator egiptean Hosni Mubarak va fi reluat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul fostului dictator egiptean Hosni Mubarak va fi reluat

  Procesul fostului preşedintele al Egiptului Hosni Mubarak va fi reluat, după ce recursul depus la sentinţa primită în iunie 2012 a fost acceptat de Înalta Curte de Casaţie. Anul trecut, justiţia a stabilit că Mubarak a ordonat uciderea protestatarilor în timpul revoluţiei care a dus la destituirea sa.

 • Băsescu şi Boc vor dictatură coreeană!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu şi Boc vor dictatură coreeană!

  Ministerul Propagandei duduie mai tare ca oricând. Dacă ştia de ce performanţe e în stare Dan Voiculescu la pupitrul Antenei 3, Ceauşescu ar fi desfiinţat pe loc TVR, făcând astfel şi economii pentru a deschide un nou şantier.

 • Tentaţia dictaturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tentaţia dictaturii

  Dintotdeauna, ajunşi la apogeul puterii, dictatorii şi-au dorit să controleze istoria şi să-şi impună adevărul ca dogmă absolută. O formă de control a maselor, de manipulare a memoriei colective şi de modelare a comportamentelor.

 • SOS România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SOS România

  Recenta declaraţie a lui Crin Antonescu: ”USL va avea o majoritate în Parlament mai mare decât a FSN în anii 90” dincolo de încărcătura ei electorală evidenţiază o perspectivă faţă de care nici un om cu un dram de minte nu trebuie să rămână indiferent: DICTATURA MAJORITĂŢII PARLAMENTARE A USL.

 • Fiica Iuliei Timoşenko evocă riscul unei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiica Iuliei Timoşenko evocă riscul unei "dictaturi" în Ucraina

  Fiica Iuliei Timoşenko, fost premier şi opozantă ucraineană care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, a declarat miercuri că viitoarele alegeri ar putea conduce la instaurarea "unei dictaturi" în Ucraina, relatează AFP citată de Mediafax.

 • Rusia, încă un pas spre dictatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia, încă un pas spre dictatură

  Parlamentul rus a aprobat, ieri, o lege controversată care îngrădeşte drastic dreptul cetăţenilor la acţiuni de protest.

 • Viața în Coreea de Nord: un pui poate costa cât două salarii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viața în Coreea de Nord: un pui poate costa cât două salarii

  Doi jurnaliști de la thesun.co.uk au reușit să ajungă în Coreea de Nord, în regatul dinastiei Kim, unde clădirile înalte și primitoare sunt paravanul în fața Chinei, pentru a nu da de bănuit, unde metrourile nu sunt folosite pentru că sunt prea scumpe și unde, munca nu este plătită prin salariu.

 • Mii de susținători ai Iuliei Timoșenko au ieșit în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mii de susținători ai Iuliei Timoșenko au ieșit în stradă

  Peste 2.000 de persoane s-au adunat în centrul Kievului pentru a protesta față de regimul președintelui Viktor Ianukovici. Mulțimea a cerut eliberarea imediată a opozantei Iulia Timoșenko, fost premier al Ucrainei.

 • Dezvăluirile lui Pacepa III: Statul trebuie să fie acolo unde e nevoie de el, la fel și libertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvăluirile lui Pacepa III: Statul trebuie să fie acolo unde e nevoie de el, la fel și libertatea

  Generalul Ion Mihai Pacepa, fostul director adjunct al Departamentului de Informații Externe din România comunistă, a dat avertismente în mesajul său intitulat „Țarul Putin", că regimul lui Putin va continua, cu și mai multă lejeritate politica statului „așa cum este nevoie de el" și a libertății „unde este nevoie de ea", deci un regim dictatorial.

 • Dezvăluirile lui Pacepa II: KGB este statul, iar Vladimir Putin este KGB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvăluirile lui Pacepa II: KGB este statul, iar Vladimir Putin este KGB

  Ion Mihai Pacepa, fostul directorul adjunct al Departamentului de Informaţii Externe din România comunistă, a dezvăluit, în mesajul său „Ţarul Putin" că odată cu instalarea lui Vladimir Putin la Putere în 1999, Rusia a fost condusă de KGB (Comitetul Securităţii Statului).

 • Ultimul mesaj al generalului Pacepa despre Ţarul Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul mesaj al generalului Pacepa despre Ţarul Putin

  Fotul director adjunct la Departamentul de informaţii Externe din România, Ion Mihai Pacepa, a lansat un mesaj de alertă, intitulat „Ţarul Putin", cu privire la realegerea lui Vladmir Putin la prezidenţialele care au avut loc anul acesta în Rusia.

 • Dezvăluirile lui Pacepa: Boris, capul sau demisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvăluirile lui Pacepa: Boris, capul sau demisia

  Fostul director adjunct la Departamentul de informaţii Externe, Ion Mihai Pacepa, a lansat un mesaj de alertă, intitulat „Ţarul Putin", cu privire la realegerea lui Vladmir Putin la prezidenţialele care au avut loc anul acesta în Rusia.

 • Ultimul mesaj al lui Pacepa despre Ţarul Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul mesaj al lui Pacepa despre Ţarul Putin

  Ultimul mesaj al lui Ion Mihai Pacepa, intitulat „Țarul Putin", atrage atenția asupra ramificațiilor periculoase pe care le implică revenirea lui Putin la cârma Rusiei.

 • A mai cedat un dictator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A mai cedat un dictator

  Preşedintele Ali Abdullah Saleh a semnat un acord  prin care renunţă la putere, în schimbul imunităţii sale, la 10 luni de la izbucnirea revoltelor. La presiunea monarhiilor arabe din Golf, preşedintele yemenit Ali Abdulla. 

 • Ajunge Primăvara Arabă şi în Sudan?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajunge Primăvara Arabă şi în Sudan?

  După secesiunea Sudului bogat în petrol, Sudanul de Nord este afectat de scăderea veniturilor din exporturi. Pe lângă izolarea sa internaţională, preşedintele Omar el-Bechir se confruntă cu o alianţă a partidelor de opoziţie împotriva sa, cu mişcări de tineret care doresc un scenariu de tip egiptean şi cu trei grupuri rebele care se mobilizează pentru a-l răsturna.