Stiri despre dictatura

  140 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezbaterea despre referendumul familiei se
încheie într-o mare greaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterea despre referendumul familiei se încheie într-o mare greaţă

  Societatea românească a fost din nou dezbinată, copii certându-se cu părinţii în vârstă, oameni religioşi contra liberi cugetători, prieteni uşor conservatori revoltaţi contra libertinilor, homofobi contra je-m-en-fiche-şti. Pe toţi i-a oprit şedinţa de guvern de astăzi.

 • Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“

  Ziarul, tipărit de FSN pe banii combinatului siderurgic din Galaţi (societate aflată sub control de stat la acea vreme), incita oamenii să se alăture minerilor „pentru a face ordine” şi propunea strângerea de semnături pentru alungarea din ţară a lui Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu. Circa 200 de gălăţeni au plecat spre Bucureşti, pe 13 iunie, cu un tren pus la dispoziţie gratuit.

 • Primăvara Arabă? Da, dar nu pentru arabi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvara Arabă? Da, dar nu pentru arabi

  17 decembrie 2010, Tunisia. Într-un moment de disperare, Mohamed Bouzazi, un simplu cetăţean se sinucide prin incendiere. Episodul poate fi ridicat la rang istoric: a fost un manifest împotriva sistemului opresiv în care a trăit veşnic nemulţumit. După acesta au urmat adevărate răscoale recunoscute sub numele de Primăvara Arabă, care, în cele din urmă, s-au transformat în „iarnă întunecată“ pentru arabi.

 • De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi

  Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

 • Noaptea de 10/11 august 2018: România, sub zodia dictaturii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea de 10/11 august 2018: România, sub zodia dictaturii!

  Dragi români, mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, pe platforma ”Adevărul”, dar alţii şi din viaţa de zi cu zi. Am fost mereu un om echilibrat, dar asta nu înseamnă că atunci când  a trebuit să am o opinie am stat deoparte. Am sperat până în noaptea trecută că România mai este o democraţie europeană. M-am înşelat.

 • „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?

  Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

 • Quo vadis regimul Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Quo vadis regimul Dragnea

  Regimul Dragnea îşi vede frânate ambiţiile dictatoriale? Aşa pare, după ce n-au putut fi impuse ordonanţe de urgenţă pe codurile penale, amnistie şi graţiere. Dar aparenţele mai şi înşală. Viitorul României arată sumbru.

 • Trump şi simpatia sa pentru totalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi simpatia sa pentru totalitarism

  Întâlnirea dintre Trump şi Putin, aşteptată cu mult interes de toată lumea, a scos la iveală câteva aspecte divergente: unele din ele sunt dezamăgitoare, triste, ba chiar penibile, altele arată o mică speranţă de bine şi de pozitivitate.

 • Actuala putere vrea să decidă tot ce mişcă în România. Ca în dictatură!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actuala putere vrea să decidă tot ce mişcă în România. Ca în dictatură!

  Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.

 • Dictatura clienţilor bezmetici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dictatura clienţilor bezmetici

  Farsa genială şi monumentală a englezului care a făcut să ajungă Nr. 1 în Londra pe TripAdvisor un restaurant care nu există e deja celebră. Am scris şi eu aici, pe site, despre ea.

 • Despre talibanii din învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre talibanii din învăţământ

  Când bătaia nu mai este ruptă din rai, mulţi dintre talibanii din educaţie încă sunt la posturi, chiar dacă au ieşit de ani buni la pensie! Sunt nemuritori în şcolile unde mai predau, chiar dacă nu mai folosesc bătaia drept principala armă a educaţiei. Dar sunt depăşiţi total, moral şi profesional. Nu au mai evoluat deloc în pas cu materiile pe care le predau. Sunt incapabili să mai progreseze.