Stiri despre dictatura

  147 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Manipulare şi minciuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manipulare şi minciuni

  Toţi am fost vinovaţi. Pentru că l-am suportat pe Ceauşescu. Toţi am fost comunişti. Pentru că am acceptat comunismul. Toţi am colaborat. Pentru că am tăcut. Toţi suntem vinovaţi pentru România de azi.

 • Cum a condamnat Ceauşescu la foamete întreaga ţară. „Parizerul cu soia prăjit devenise o delicatesă, iar oamenii se încălzeau cu lemne furate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a condamnat Ceauşescu la foamete întreaga ţară. „Parizerul cu soia prăjit devenise o delicatesă, iar oamenii se încălzeau cu lemne furate“

  Ultimul deceniu de dictatură comunistă a însemnat un adevărat dezastru pentru România, care a devenit tot mai izolată pe plan internaţional, în timp ce economia a avut de suferit din cauza deciziilor luate de Nicolae Ceauşescu, omul care a condus ţara dictatorial. Începând cu 1980, nivelul de trai s-a deteriorat rapid, iar cetăţeanul de rând s-a confruntat cu lipsuri uriaşe.

 • Autorul studiului care a relevat că foarte mulţi profesori români sunt homofobi şi rasişti: „Sunt destul de asemănători cu restul populaţiei din România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorul studiului care a relevat că foarte mulţi profesori români sunt homofobi şi rasişti: „Sunt destul de asemănători cu restul populaţiei din România“

  Profesorii români susţin dictatura, sunt homofobi şi rasişti - astfel au fost mediatizate rezultatele studiului „Educaţie pentru democraţie în şcolile din România”, realizat de cercetători ai UBB Cluj. Autorul principal al studiului, profesorul Gabriel Bădescu, susţine, într-un interviu pentru „Adevărul”, că principala problemă a educaţiei este felul în care sunt selectaţi, pregătiţi şi motivaţi să rămână în profesie dascălii.

 • Spre dictatură, cu cântec înainte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre dictatură, cu cântec înainte!

  Recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei au confirmat temerile opiniei publice româneşti şi europene cu privire la starea valorilor şi principiilor europene, şi în special cu privire la starea statului de drept în România.

 • Torturată în defuncta RDG
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Torturată în defuncta RDG

  Anita Gossler este doar una dintre victimele dictaturii comuniste din fosta RDG. Condamnată în 1953 şi încarcerată la închisoarea pentru femei Hoheneck, Anita şi-a regăsit abia după câteva decenii fiica pe care o născuse în timpul detenţiei.

 • Mihai Sora, în Piaţa Victoriei: La Girafă avem voie sau este şi dumneaei o persoană juridică? Toate dictaturile încep la fel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Sora, în Piaţa Victoriei: La Girafă avem voie sau este şi dumneaei o persoană juridică? Toate dictaturile încep la fel

  Filosoful Mihai Sora, care săptămâna trecută tocmai a fost recompensat la Bruxelles cu titlul Cetăţeanul European 2018, decernat şi pentru rolul sau activ în societate şi apărarea valorilor europene, a avut luni o reacţie după decizia Curţii Supreme care ar permite amendarea protestatarilor din Piaţa Victoriei în cazul unui protest neanunţat.

 • Un referendum pentru dictatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un referendum pentru dictatură

  Pentru mulţi, zarurile au fost aruncate şi cale de întoarcere nu mai e. Dar mai există perplecşi, nehotărâţi şi timoraţi, faţă cu sumedenie de ameninţări şi cu absenţa unei dezbateri lămuritoare şi nemanipulative.

 • Dezbaterea despre referendumul familiei se
încheie într-o mare greaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterea despre referendumul familiei se încheie într-o mare greaţă

  Societatea românească a fost din nou dezbinată, copii certându-se cu părinţii în vârstă, oameni religioşi contra liberi cugetători, prieteni uşor conservatori revoltaţi contra libertinilor, homofobi contra je-m-en-fiche-şti. Pe toţi i-a oprit şedinţa de guvern de astăzi.

 • Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 într-un ziar FSN distribuit în zeci de mii de exemplare: „Preşedintele ales al României, Ion Iliescu, este în pericol!“

  Ziarul, tipărit de FSN pe banii combinatului siderurgic din Galaţi (societate aflată sub control de stat la acea vreme), incita oamenii să se alăture minerilor „pentru a face ordine” şi propunea strângerea de semnături pentru alungarea din ţară a lui Ion Raţiu şi Radu Câmpeanu. Circa 200 de gălăţeni au plecat spre Bucureşti, pe 13 iunie, cu un tren pus la dispoziţie gratuit.

 • Primăvara Arabă? Da, dar nu pentru arabi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvara Arabă? Da, dar nu pentru arabi

  17 decembrie 2010, Tunisia. Într-un moment de disperare, Mohamed Bouzazi, un simplu cetăţean se sinucide prin incendiere. Episodul poate fi ridicat la rang istoric: a fost un manifest împotriva sistemului opresiv în care a trăit veşnic nemulţumit. După acesta au urmat adevărate răscoale recunoscute sub numele de Primăvara Arabă, care, în cele din urmă, s-au transformat în „iarnă întunecată“ pentru arabi.

 • De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi

  Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

 • Noaptea de 10/11 august 2018: România, sub zodia dictaturii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea de 10/11 august 2018: România, sub zodia dictaturii!

  Dragi români, mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, pe platforma ”Adevărul”, dar alţii şi din viaţa de zi cu zi. Am fost mereu un om echilibrat, dar asta nu înseamnă că atunci când  a trebuit să am o opinie am stat deoparte. Am sperat până în noaptea trecută că România mai este o democraţie europeană. M-am înşelat.

 • „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?

  Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

 • Quo vadis regimul Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Quo vadis regimul Dragnea

  Regimul Dragnea îşi vede frânate ambiţiile dictatoriale? Aşa pare, după ce n-au putut fi impuse ordonanţe de urgenţă pe codurile penale, amnistie şi graţiere. Dar aparenţele mai şi înşală. Viitorul României arată sumbru.

 • Trump şi simpatia sa pentru totalitarism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi simpatia sa pentru totalitarism

  Întâlnirea dintre Trump şi Putin, aşteptată cu mult interes de toată lumea, a scos la iveală câteva aspecte divergente: unele din ele sunt dezamăgitoare, triste, ba chiar penibile, altele arată o mică speranţă de bine şi de pozitivitate.