Stiri despre diaspora romaneasca

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Ambasadorul britanic la Bucureşti, despre cele mai spinoase probleme ale Brexitului. Ce le transmite diplomatul românilor din Regat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ambasadorul britanic la Bucureşti, despre cele mai spinoase probleme ale Brexitului. Ce le transmite diplomatul românilor din Regat

  Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, vorbeşte, într-un interviu acordat jurnalistului Ion M. Ioniţă, despre cele mai spinoase probleme ale Brexitului: ce se va întâmpla cu graniţa irlandeză, cum va fi afectată Marea Britanie în cazul unui divorţ fără acord, cum se va transforma parteneriatul strategic dintre România şi Marea Britanie şi ce vor trebui să facă românii care muncesc şi studiază în Regatul Unit.

 • România are a cincea cea mai mare diaspora din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România are a cincea cea mai mare diaspora din lume

  Emigraţia a devenit un fenomen social şi economic major în România, unde populaţia a scăzut de la 22,4 milioane în anul 2000 la 19,5 milioane în 2018. Migraţia către străinătate este responsabilă pentru peste 75% din acest declin, arată un raport realizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

 • Libération: România îşi pierde tinerii cu studii superioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libération: România îşi pierde tinerii cu studii superioare

  Istoviţi de corupţie şi instabilitate guvernamentală, tot mai mulţi tineri români înalt calificaţi aleg să emigreze în Occident. Este un fenomen de amploare care, pentru moment, nu îngrijorează prea mult puterea, scrie Libération.

 • În absenţa votului prin
corespondenţă, evenimentele din noiembrie 2014 se vor repeta şi în 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În absenţa votului prin corespondenţă, evenimentele din noiembrie 2014 se vor repeta şi în 2016

  În absenţa votului prin corespondenţă este aproape sigur că  persoanele care îl blochează azi vor da socoteală justiţiei în 2017 pentru acest blocaj, aşa cum dau azi organizatorii alegerilor din diaspora din 2014. Victor Ponta declară că organizarea votului pentru diaspora a fost o decizie politică greşită, o proastă organizare, pentru care a plătit politic prin pierderea alegerilor.

 • Diaspora veche şi imigranţii noi sau cum vom salva Europa de „barbarie” (Jurnal de călătorie III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diaspora veche şi imigranţii noi sau cum vom salva Europa de „barbarie” (Jurnal de călătorie III)

  Am mers cu regularitate în Italia în ultimii ani. Mi-au apărut cărţile în italiană şi am tot fost invitat: festival, tîrg, colocviu etc. În toate aceste călătorii cel mai mult am fost interesat de imigranţii români: vizitat, cunoscut, discutat. Mai ales în zona Torino. Din interior lucrurile arată mult mai grav decît de la depărtare, cînd totul se reduce la banii trimişi în ţară. Nimeni nu vrea să ştie preţul acestor bani.

 • România vrea să apropie bibliotecarii de pe ambele maluri ale Prutului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România vrea să apropie bibliotecarii de pe ambele maluri ale Prutului

  România depune eforturi pentru susţinerea bibliotecarilor din Republica Moldova şi apropierea lor de colegii de peste Prut. În timpul unei vizite la Chişinău, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, a subliniat importanţa muncii bibliotecarilor în promovarea limbii şi culturii române, subliniind necesitatea cooperării dintre specialiştii din acest domeniu de pe ambele maluri ale Prutului.

 • DEZBATERE Tergiversarea votului electronic sau prin corespondenţă, o deziluzie pentru diaspora
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Tergiversarea votului electronic sau prin corespondenţă, o deziluzie pentru diaspora

  Vot electronic şi prin corespondenţă pentru toţi românii din ţară şi din străinătate. Departe de a fi doar un deziderat, această dorinţă reprezintă unul din punctele din scrisoarea-acord cu 10 lucruri esenţiale din programul politic al Monicăi Macovei, pe care candidata la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 a trimis-o pe atunci candidatului la aceleaşi alegeri, dar în turul doi, Klaus Iohannis.

 • Nerăbdarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nerăbdarea

  De departe, România pare a fi aşezată pe un butoi cu pulbere, un stat cu politicieni decişi nu să conducă decent o ţară, ci să se conducă pe ei înşişi cât mai sigur spre indecenţă. Cazul Dan Şova este, în acest sens, doar cireaşa de pe tort, ultima picătură a unui pahar care a devenit de mult timp găleată, hazna.

 • Sibianul din SUA care i-a făcut pe englezi şi pe americani să „invadeze“ România. Pictorul Liviu Lee Vasu i-a cucerit pe străini cu galeria sa de artă din New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibianul din SUA care i-a făcut pe englezi şi pe americani să „invadeze“ România. Pictorul Liviu Lee Vasu i-a cucerit pe străini cu galeria sa de artă din New York

  Lee Vasu, un pictor de 36 de ani stabilit în SUA de 25 de ani, conturează o imagine extraordinară a Sibiului în galeria de artă pe care o deţine în „Marele Măr“. Ba chiar i-a incitat atât de mult pe străini cu peisajele sale, încât zeci de artişti americani, britanici şi coreeni s-au înghesuit să vină să vadă cu ochii lor locurile pitoreşti.

 • Parisul şi-a luat preşedintele în primire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul şi-a luat preşedintele în primire

  «Sărut mâinile» au fost primele cuvinte ale lui Klaus Iohannis şi primul său rîs de bărbat al naţiei, care s-a ştiut dorit, la Paris, în proporţie de 96 %, încă de la capătul acelei zile ploioase de noiembrie când fiii risipitori erau risipiţi cu gaze lacrimogene.