Stiri despre diana tugui

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt

  Cea mai mare contribuţie a Festivalului Enescu din ultimul deceniu la dezvoltarea muzicii din România este creaţia naţională a unor opere moderne, bine cunoscute în lume. Wozzeck, Elektra, Mathis der Maler, Moses und Aron, Die Frau Ohne Schatten sau Leonore sunt câteva titluri importante.

 • „Puritanii”, premieră la
Opera Română din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Puritanii”, premieră la Opera Română din Cluj-Napoca

  Dinamismul şi ambiţia managementului scenei lirice din municipiul de pe malurile Someşului, ale directorului general Florin Estefan, atrag atenţia în mod constant, prin politica premierelor, regularitatea şi structura diversă a afişului, alcătuirea distribuţiilor. Recent, a avut loc prima reprezentare scenică naţională a operei „Puritanii” de Vincenzo Bellini.

 • Puritanii de Bellini - o adevărată premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puritanii de Bellini - o adevărată premieră

  Orice teatru liric îşi doreşte să ofere publicului, pe lângă partituri binecunoscute, şi titluri care nu au mai figurat în repertoriu, deşi melomanii le-au ascultat fie în străinătate, fie în înregistrări realizate, de-a lungul timpului, în versiuni „de colecţie”.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

 • Traviata s-a întors acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traviata s-a întors acasă

  Da, acasă. Când, acum mai bine de an, Paul Curran îmi spunea că decorurile Traviatei lui sunt inspirate de arhitectura veche a Bucureştiului, am fost tentat să cred că este doar o curtoazie. Am găsit mai târziu pe un blog un experiment fotografic care demonstra că regizorul vorbea cât se poate de serios.

 • „Lucia din Lammermoor” recitită de  Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucia din Lammermoor” recitită de  Andrei Şerban

  Cu siguranţă, renumitul regizor Andrei Şerban se simte bine la Opera din Iaşi unde, colaborând excelent cu managerul Beatrice Rancea, găsind şi un ansamblu şi dotări pe măsura dorinţelor sale, se pare că şi-a propus să monteze pe acea scenă parte dintre producţiile sale emblematice, controversate sau ovaţionate în timp, fie la Bucureşti şi în SUA, fie în mari teatre lirice europene, oricum foarte dragi lui.

 • „Lucia di Lammermoor“, marca Andrei Şerban, a sosit la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucia di Lammermoor“, marca Andrei Şerban, a sosit la Opera din Iaşi

  În teritoriul liric, creativitatea lui Andrei Şerban se orientează în aceste zile către revizitarea unor spectacole mai vechi, produse de aproape trei decenii pe marile scene ale lumii, Metropolitan Opera House, Royal Opera House Covent Garden, Opéra National de Paris, Wiener Staatsoper.

 • Craiova: Concert Beethoven, astă-seară la Filarmonica Oltenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Concert Beethoven, astă-seară la Filarmonica Oltenia

  Alături de Orchestra simfonică şi Corala academică, pe scenă vor urca patru solişti mult aplaudaţi la nivel naţional. Concertul va răsuna sub bagheta dirijorului Emil Maxim, prezent la Craiova în calitate de dirijor asociat al filarmonicii.

Modifică Setările