Stiri despre diagnostic

  281 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Revoltător! O familie Titu îi acuză pe medici că au greşit diagnosticul în cazul unei fetiţe de şase luni, care murit.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoltător! O familie Titu îi acuză pe medici că au greşit diagnosticul în cazul unei fetiţe de şase luni, care murit.

  Părinţii unei fetiţe de numai şase luni au fost la un pas să leşine când au auzit că odrasla lor a murit pe patul de spital. Aceştia s-au prezentat cu fetiţa la Spitalul Orăsenesc din Titu, cu febră foarte mare. La doar cateva ore de la internare, micuţa s-a învineţit şi a murit, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare ale medicilor.

 • Cevi se reface alături de familie şi prieteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cevi se reface alături de familie şi prieteni

  Craioveanul Florin Gavrilă, diagnosticat cu o malformaţie congenitală, a revenit în Craiova, weekend-ul trecut, după o intervenţie de embolizare la clinica din Treviso, Italia.

 • Hipertensiunea pulmonară nu trebuie neglijată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea pulmonară nu trebuie neglijată

  Boala poate da insuficienţă cardiacă. În România există în jur de 1.500 de persoane cu hipertensiune pulmonară, iar dintre acestea doar o cincime sunt diagnosticate, potrivit unor date neoficiale.

 • Femeile fără orgasm, lipsite de orice şansă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile fără orgasm, lipsite de orice şansă

  Metodele de diagnosticare sunt foarte reduse, iar tratamentele aplicate sunt de cele mai multe ori inadecvate. Imposibilitatea femeilor de a atinge satisfacţia este cea mai răspândită problemă sexuală după frigiditate. Cu toate acestea, nu i se acordă suficientă atenţie.

 • Cât de importantă este colaborarea dintre medic şi pacient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de importantă este colaborarea dintre medic şi pacient

  Pentru pacientul suferind şi îngrijorat, întâlnirea cu medicul „vindecător” stă sub semnul emoţiilor. Încrederea, deschiderea şi profesionalismul stau la baza unei relaţii ce trebuie privită ca un parteneriat pentru sănătate.

 • Adrian Păunescu, grav bolnav: „Este un diagnostic sumbru“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Păunescu, grav bolnav: „Este un diagnostic sumbru“

  Adrian Păunescu a slăbit 30 de kilograme într-un timp foarte scurt din cauza bolii de care suferă. Potrivit unor surse medicale, poetul este suspect de ciroză sau chiar de cancer la ficat. Doctorii nu au stabilit încă un diagnostic.

 • Cum se diagnostichează bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se diagnostichează bolile de inimă

  Angiografia coronariană este „testul de aur“ prin care se poate depista cu precizie o afecţiune cardiovasculară. România se situează pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte îmbolnăvirea şi mortalitatea din cauze cardiovasculare, potrivit datelor statistice.

 • O actriţă americană acuză medicii români:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O actriţă americană acuză medicii români: "M-au operat de apendicită, deşi aveam probleme la colecist. Puteam să mor"

  Actriţa americană Jana Kramer a declarat într-un interviu acordat revistei americane Maxim, că în 2005, când filma în România pentru pelicula "Return of the Living Dead: Necropolis", a fost aproape de moarte în urma unui diagnostic dat greşit de medicii români. Actriţa a fost operată de apendicită, deşi avea probleme la colecist.

 • Astmul poate fi ţinut sub control!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astmul poate fi ţinut sub control!

  Ziua Mondială a Astmului este marcată astăzi şi pe toată durata săptămânii 3-9 mai printr-o serie de evenimente ce urmăresc creşterea gradului de diagnosticare a acestei boli şi conştientizarea în ceea ce priveşte severitatea şi riscurile pe care le implică netratarea ei.

 • Poliţiştii, evaluaţi pe bandă rulantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţiştii, evaluaţi pe bandă rulantă

  Singurul psiholog al Poliţiei Botoşani a făcut minuni: el a diagnosticat, în medie, câte zece agenţi în fiecare zi. Toţi cei examinaţi au fost declaraţi apţi. Unii specialişti au dubii asupra rigurozităţii acestor teste. 

 • Rezistenţa la insulină, primul pas spre diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezistenţa la insulină, primul pas spre diabet

  În România sunt diagnosticate 580.000 de persoane cu diabet, iar numărul celor cu rezistenţă la insulină este şi mai mare. Anumite gene, dar şi stilul de viaţă dezechilibrat determină organismul să nu mai reacţioneze corespunzător la insulină şi există riscul apariţiei diabetului.