Stiri despre dezvoltare economica

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ţara în care fumatul e interzis, iar emisiile de carbon sunt zero: legile sunt adoptate doar dacă îmbunătăţesc  fericirea locuitorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara în care fumatul e interzis, iar emisiile de carbon sunt zero: legile sunt adoptate doar dacă îmbunătăţesc  fericirea locuitorilor

  Situată la marginea estică a munţilor Himalaya, între India şi Tibet, regatul Bhutan sau Ţara Dragonilor este o „democraţie unică” în sensul că valorile naţionale se definesc în funcţie de un Indice al Fericirii Naţionale Brute. Conceptul defineşte o alternativă la modul de viaţă vestic: nu se referă la bogăţie economică, ci la sustenabilitate, astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de un nivel similar de „fericire”.

 • De ce nu poate renunţa Germania la relaţia cu Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu poate renunţa Germania la relaţia cu Rusia

  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi şefa Executivului de la Berlin, Angela Merkel, s-au întâlnit recent la Meseberg într-un moment în care atât Rusia, cât şi Germania îşi redefinesc poziţia în sistemul internaţional. Iar acest lucru înseamnă implicit redefinirea relaţiei lor bilaterale, scrie analistul George Friedman într-o analiză pentru Geopolitical Futures.

 • Coreea de Nord: Kim Jong-un critică aspru cadrele regimului său
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord: Kim Jong-un critică aspru cadrele regimului său

  Liderul nord-coreean Kim Jong-un a criticat dur cadrele regimului său în timpul unei vizite în teren, care a inclus, printre altele, o inspecţie la o centrală electrică şi una la o tabără de vacanţă, acuzând-le că sunt ineficiente. Iar acest fapt arată, potrivit analiştilor, dorinţa Phenianului de a pune accent pe dezvoltarea economică a ţării.

 • După proteste: În asociere stă puterea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: În asociere stă puterea

  Cum poate fi politica schimbată cu ajutorul protestelor. Şi ce mai avem de făcut: Sunt necesare schimbări de design instituţional şi legislativ pentru creşterea calităţii reprezentării politice, schimbări care să ţină cont de propunerile societăţii civile şi ale experţilor. De Gabriel Bădescu

 • De ce România ar trebui să marşeze pe Europa cu mai multe viteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce România ar trebui să marşeze pe Europa cu mai multe viteze

  Pe agenda publică a lumii în general şi a Europei în mod special, evoluţia Uniunii Europene redevine o temă de interes central. De data aceasta, în contexul Brexit şi al discursului populist în ascensiune, miza este însăşi supravieţuirea UE.

 • Pavel Filip, despre
meritul diasporei în dezvoltarea economică a Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip, despre meritul diasporei în dezvoltarea economică a Moldovei

  „Modelul economic bazat pe consum şi importuri, după care am trăit până acum, ne-a permis să supravieţuim, dar cert este că acest model nu este durabil şi în baza lui nu poţi obţine o dezvoltare sustenabilă”, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul Forumului de Afaceri al Diasporei, care a avut loc duminică, 21 august, transmite IPN.

 • Costin Borc, ministrul Economiei, la Adevărul Live: La Oltchim vom selecta o bancă de investiţii internaţională pentru vânzarea combinatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Costin Borc, ministrul Economiei, la Adevărul Live: La Oltchim vom selecta o bancă de investiţii internaţională pentru vânzarea combinatului

  Economia creşte pe baza avansului consumului şi al investiţiilor private, în special a construcţiilor, a declarat, la Adevărul Live, Costin Borc, ministrul Economiei. El a mai spus că administraţia românească este deprofesionalizată, oficialul dând ca exemplu un şef de serviciu juridic, care are 2.000 de lei salariu brut şi care oricând poate profesa ca avocat în mediul privat, câştigând mult mai mult.

 • Fără Aeroport şi autostrăzi, dezvoltarea Braşovului este în pericol. Petiţie online pentru viitorul Braşovului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără Aeroport şi autostrăzi, dezvoltarea Braşovului este în pericol. Petiţie online pentru viitorul Braşovului!

  Semnal de alarmă tras de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB). Dacă până acum se vorbea despre câte locuri de muncă s-au pierdut din cauza lipsei infrastructurii de transport (aeroport şi autostrăzi), la această oră există pericolul ca mulţi investitori să-şi relocheze investiţiile în alte zone, unde nu sunt  probleme de transport.

 • Iohannis: Am solicitat reexaminarea Codului Fiscal cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii. Dezvoltarea reală se obţine cu politici economice bine gândite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Am solicitat reexaminarea Codului Fiscal cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii. Dezvoltarea reală se obţine cu politici economice bine gândite

  România nu-şi mai permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, iar dezvoltarea economică se obţine prin politici bine gândite, care depăşesc interesele politice, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis, transmis Conferinţei Ştiintifice a Economiştilor din Mediul Academic.

 • Cine nu lasă România să se dezvolte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine nu lasă România să se dezvolte

  Există o corelaţie pozitivă între libertatea economică şi productivitatea muncii. Şase grafice care compară dinamica libertăţii economice în ţările din Uniunea Europeană cu modificările pe care le-a înregistrat PIB în preţuri curente pe ora lucrată faţă de acelaşi indicator calculat pentru UE în definiţia cu 15 ţări (EU 15=100).

 • FOTO VIDEO Cum s-a schimbat Braşovul după 25 de ani
de libertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cum s-a schimbat Braşovul după 25 de ani de libertate

  Braşovul s-a transformat total în ultimele două decenii. Fabricile din centrul oraşului au fost înlocuite de Mall-uri, terenurile virane de la marginea oraşului au fost transformate în cartiere de vile, iar cartierele cenuşii sunt acum pline de verdeaţă şi locuri de joacă pentru copii.

 • Acea Europă în care nu cred
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acea Europă în care nu cred

  Cred că acum a venit cu adevărat momentul în care Uniunea Europeană este realmente obligată să decidă ce va vrea să fie în viitorul imediat şi pe termen mediu, care este proiecţia pe care o asumă pe termen lung.

 • Cum influenţează
dezvoltarea economică dispariţia unor limbi minoritare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum influenţează dezvoltarea economică dispariţia unor limbi minoritare

  Succesul datorat dezvoltării economice ar putea duce la dispariţia unor limbi minoritare, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, specialişti care susţin că anumite părţi din părţi din Australia şi America de Nord se confruntă cu asemenea probleme, potrivit „Business Insider”.

 • HARTĂ Cât economisesc românii, judeţ cu judeţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HARTĂ Cât economisesc românii, judeţ cu judeţ

  Depozitul mediu al unui român este de 5.500 de lei. Sunt însă judeţe sărace în care valoarea acestuia depăşeşte cu puţin 2.000 de lei, dar şi judeţe dezvoltate din punct de vedere economic unde suma economisită de fiecare locuitor trece de 6.000 de lei.

 • Ţările care „varsă” miliarde de dolari în „farfuria” Lumii a Treia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările care „varsă” miliarde de dolari în „farfuria” Lumii a Treia

  Ajutorul financiar extern reprezintă o componentă importantă în cadrul programelor de asistenţă destinate ţărilor emergente şi lumii a treia în calea către dezvoltare, scrie Therichest.com. De asemenea, o mare parte din acest ajutor este distribuit prin eforturi comune şi coordonate de către ţările donatoare pentru a maximiza eficienţa acestuia.

 • Moldova va primi 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru reforme structurale şi stimularea creşterii economice durabile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova va primi 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru reforme structurale şi stimularea creşterii economice durabile

  Consiliul director al Grupului Băncii Mondiale a aprobat suma de 30 de milioane de dolari  pentru susţinerea Moldovei în implementarea agendei de reforme structurale şi stimularea creşterii economice. Prin aceasta se urmăreşte îmbunătăţirea mediului de afaceri, promovarea stabilităţii şi dezvoltării sectorului financiar şi ameliorarea echităţii şi eficienţei cheltuielilor publice, transmite IPN.

 • Comitet de dezvoltare economică pentru Munţii Apuseni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comitet de dezvoltare economică pentru Munţii Apuseni

  Consiliul Judeţean Alba organizează marţi, 11 martie, de la ora 11.00, la sediul Primăriei Oraşului Câmpeni, o întâlnire cu caracter consultativ, având ca scop analizarea şi discutarea soluţiilor de dezvoltare a zonei Munţilor Apuseni. La întâlnire sunt invitaţi să participe atât agenţi economici, cât şi reprezentanţii celor 24 de administraţii locale din această zonă, ONG-uri şi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

 • România
puternică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România puternică

  Nu mă pricep la relaţii internaţionale, politică externă şi de securitate, apărare s.a. Avem specialişti foarte buni în domeniile amintite. Ceea ce ştiu este că în momente tensionate precum cel din Ucraina trebuie să ai ce arăta, pentru a descumpăni adversarul. Nu este de ajuns să masezi tehnica militară şi soldaţi la graniţe şi să aşezi masa de negociere având în spate tancurile fiecăreia dintre armate. Este un tablou învechit.

 • De câtă dezvoltare economică avem nevoie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De câtă dezvoltare economică avem nevoie?

  Exact, nu ştim. Ştim însă, că evoluţiile economice de după 1989, ne-au arătat şi încă ne arată câteva importante şi utile elemente în strădania de a căuta un răspuns la dificila întrebare titlu a acestei postari.

 • Despre manipularea de
tip ecologist la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre manipularea de tip ecologist la români

  Acum o sută şi ceva de ani oamenii se speriau de marea invenţie diavolicească care îţi fura sufletul şi ţi-l punea pe hîrtie. Pînă hăt tîrziu, spre anii ’50-’60, prin părţile noastre cel puţin, mai erau femei în etate care se speriau şi-şi scuipau în sîn şi nu permiteau cu nici un chip să li se fure sufletul. Între timp, lumea s-a învăţat. Se numeşte fotografie şi sînt plini pereţii caselor de ele.

Modifică Setările