Stiri despre dezbinare

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Unirea...
dezbină?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unirea... dezbină?!

  Aşa cum anticipasem, după ce a luat un mic elan iniţial, mişcarea prin care administraţii locale din Republica Moldova adoptă decizii simbolice de unire cu ţara noastră s-a sufocat la prima mare încercare: Chişinăul. Depusă de aleşii locali ai Partidului Liberal, pentru a fi dezbătută în Consiliul Municipal, declaraţia nici măcar nu a intrat pe ordinea de zi.

 • Tristă prefaţă
la Sărbătoarea Centenarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tristă prefaţă la Sărbătoarea Centenarului

  Nu ştiu ce decizie vor lua anul acesta ungurii, mai exact minoritatea maghiară din România şi mai ales cei ce pretind că îi reprezintă, în legătură cu felul în care se vor manifesta public cu ocazia Zilei Naţionale a României.

 • Europa la ceasul coliziunilor şi dezbinărilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa la ceasul coliziunilor şi dezbinărilor

  România în Schengen? Ce bine! Or, deşi n-au nimerit-o bombele, UE arată în mintea celor ce o văd în perspectivă ca după un război devastator. E un conflict al dezbinărilor interminabile. Ce-l alimentează? Şi cui prodest?

 • Grupul de la Vişegrad dă semne de dezbinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul de la Vişegrad dă semne de dezbinare

  Grupul de la Vişegrad (V4), format din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, începe să aibă probleme în ceea ce priveşte unitatea. În timp ce cehii şi slovacii caută să aibă legături apropiate cu Franţa şi Germania, Ungaria şi Polonia optează pentru a provoca Bruxelles-ul, scrie Politico.eu într-o analiză pe această temă.

 • Catedrala Dezbinării Neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catedrala Dezbinării Neamului

  În spiritul Paştelui ce se apropie, românii fac pregătiri de zor: se îmbată prin bodegi, îşi pierd leafa la păcănele sau, după caz, la pariuri, vasluienii mai ascut cîte-un topor în pieptul vecinului, moldovenii trăiesc din ţuica de astă toamnă, ardelenii înjură de foc Marea Unire în timp ce evită gropile de pe drumurile Frumoasei Transilvanii, ragaţenii îşi declară iubire eternă cu ungurii prin aşternuturile mamelor.

 • Biserica este a lui Hristos, nu a
Cezarului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica este a lui Hristos, nu a Cezarului!

  Cine l-a răstignit pe Hristos? Gândirea politică partizană, dominată de interese lumeşti. Este şi motivul pentru care treburile Cezarului nu trebuie amestecate cu treburile Domnului. Altfel, partizanatul politic devine ucigător de suflete şi dezbinător de societate. Dialogul e una. Compromisul e altceva.

 • De ce avem nevoie de România Unită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce avem nevoie de România Unită

  Avem nevoie de România Unită pentru că nimic nu ne-a dezbinat mai mult ca vânzoleala ultimilor ani. Pentru că nimic nu rezistă la vrajbă, iar conflictualitatea este calea sigură de a nu mai construi nimic, după cum este şi garanţia distrugerii a tot ceea ce am primit de la înaintaşi. Pentru că disensiunea permanentă şi constituirea de tabere adverse în interiorul aceluiaşi popor reprezintă modalităţi sigure de a-l înfrânge.

 • De
ce şi cum să iertăm?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce şi cum să iertăm?

  Despre iertare se vorbeşte mult, în idei frumoase pe hârtie. În practică, se observă o practică slabă, ocazională. Resentimentele, dorinţa de răzbunare, orgoliul şi chiar răutatea gratuită pătrund adânc în fiinţa socială, transformând-o într-un soi de stare de război interminabil între oameni, mai grav, între creştini. Mulţi dintre noi poate că nu mai ştim nici de ce şi nici cum să iertăm.

 • Statele dezUnite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele dezUnite ale Americii

  Acum un an şi ceva, Statele Unite au evitat, la limită, un faliment tehnic; de fapt, pericolul persisită, falimentarea economică fiind doar amânată, prin votul politic al autorităţilor. Multă lume a fost surprinsă să constate cât de vulnerabilă în plan economic s-a dovedit a fi SUA. La fel de multă lume este astăzi surprinsă să audă cât de vulnerabilă este SUA în plan identitar.

 • Nişte
munţi şi nişte văi - Mic tratat de Geografie
morală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte munţi şi nişte văi - Mic tratat de Geografie morală

  Copiind la scară relieful României şi societatea în care trăim are un relief al său, foarte dinamic în ultima vreme, semn că din acest punct de vedere, al formării lui, evoluţiile încă nu au luat sfârşit.

 • Sorin Roşca Stănescu nu pleacă din PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sorin Roşca Stănescu nu pleacă din PNL

  Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, vineri, că “nu se pune problema” să plece din partid, că “o alianţă atât de importantă” cum este USL nu poate să se “prăbuşească” din cauza lui, spunând că dacă Ponta rămâne consecvent înseamnă că altceva îl determină pe acesta “să încerce ruperea USL”.

 • Ce mă fac ca Prim Ministru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mă fac ca Prim Ministru?

  Peste tot în presă vezi numai comentarii despre Ponta şi noul lui Guvern... negative, că doar este comod şi la modă să critici. Dar, că sunt pertinente sau doar frustrări, ce folos au? Îşi recunoaşte Ponta plagiatul şi îşi dă demisia de onoare? Se retrage Antonescu din viaţa politică? Renunţă Becali la mandat? Se bagă Liviu Dragnea singur după gratii? Aiurea!