Stiri despre dezbatere historia

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dezbatere Historia, ora 13.00: Cum au făcut bunicii
noştri Unirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia, ora 13.00: Cum au făcut bunicii noştri Unirea

  Cum au trăit familiile românilor impactul Primului Război Mondial şi cum au făcut Unirea din 1918? Ce gândeau oamenii din tranşee şi cei care au participat direct la adunarea de la Alba Iulia? Aceste mărturii există sub forma jurnalelor, a scrisorilor şi a povestirilor transmise în familii din generaţie în generaţie.

 • Dezbatere Historia Live, ora 11.00: Care sunt cele mai mari ameninţări la Marea Neagră?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia Live, ora 11.00: Care sunt cele mai mari ameninţări la Marea Neagră?

  Marea Neagră şi Balcanii sunt zone adiacente cu valoare geopolitică unde se întâlnesc plăcile tectonice ale intereselor puterilor globale şi regionale. Zeci de experţi şi sute de invitaţi iau parte în aceste zile la „Black Sea and The Balkans Security Forum” pentru a identifica şi a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte ameninţările mai vechi sau mai noi cu care se confruntă ţările de la Marea Neagră şi din Balcani.

 • Dezbatere Historia, ora 11.00. Întâlniea secolului,
Trump-Kim. Cine va câştiga?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia, ora 11.00. Întâlniea secolului, Trump-Kim. Cine va câştiga?

  Pe 12 iunie, la Singapore, va avea loc întâlnirea dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un. Miza pusă în joc este mai mare decât denuclearizarea Peninsulei Coreene şi priveşte jocul de putere între SUA, China şi Rusia. Este posibilă ajungerea la un acord? Cine va fi câştigătorul final?

 • Dezbatere Historia: Întâlnire nucleară Donald Trump-Kim Jong-un
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Întâlnire nucleară Donald Trump-Kim Jong-un

  Negocierile secrete pentru realizarea întâlnirii dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au intrat pe ultima sută de metri. Donal Trump a confirmat o întrevedere între şeful CIA, Mike Pompeo, şi Kim Jong-un în capitala Coreei de Nord, dar sunt multe alte necunoscute legate de locul şi de ageda discuţiilor dintre cei doi preşedinţi.

 • Dezbatere Historia: Începe războiul America-Rusia în Siria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Începe războiul America-Rusia în Siria?

  Lumea aşteaptă cu sufletul la gură decizia preşedintelui Trump privind un atac armat asupra Siriei. Liderul de la Casa Albă a declarat pe Twitter că relaţiile SUA-Rusia sunt la cel mai periculos nivel din istorie, adăugând că rachetele americane, „noi, drăguţe şi inteligente, vor veni asupra Siriei”. Rusia ameninţă că va ataca atât rachetele, cât şi bazele americane de lansare. Omenirea se află în faţa izbucnirii unui conflict global.

 • Dezbatere Historia, ora 11.00: Incursiune în viaţa
necunoscută a lui Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia, ora 11.00: Incursiune în viaţa necunoscută a lui Brâncuşi

  Constantin Brâncuşi pleacă pe 1 septembrie 1926 la New York pentru o expoziţie personală. În urma sa, la Paris, lasă o relaţie secretă. Turneul american aduce consacrarea sculptorului la nivel mondial, în timp ce Brâncuşi întreţine o corespondenţă asiduă cu persoana misterioasă numită în scrisori Tonton. Ce înseamnă Tonton? Ce rol ajucat în viaţa lui Brâncuşi şi care a fost soarta acestei relaţii?

 • Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: „Visul de Aur al României”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia. 1 Decembrie 1918: „Visul de Aur al României”

  Există în viaţa unei naţiuni clipe pe care atât de inspiratul Ştefan Zweig le numea „astrale”. Clipe în care istoria pare că-şi trage răsuflarea, înainte de a-şi urma tumultul vijelios, care-i transformă pe oamenii simpli în eroi sau în victime, pe politicieni în bărbaţi de stat sau în anonimi ai cronicilor oficiale, care transformă colectivităţile umane în naţiuni sau în populaţii.

 • Dezbatere Historia: Cât de adevărate sunt filmele istorice şi de ce ne plac?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Cât de adevărate sunt filmele istorice şi de ce ne plac?

  Într-o lume asaltată de globalizare şi de populism, cât de relevante mai sunt filmele istorice? De ce nu se mai fac filme istorice ca pe vremuri, când cu toţii identificam personajele istoriei naţionale cu actorii care le interpretau rolurile pe marile ecrane? De ce se fac filme istorice?

 • Dezbatere Historia: Franţa, în stare de şoc
înaintea alegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Historia: Franţa, în stare de şoc înaintea alegerilor

  Electoratul şi presa din Franţa acuză violenţa de limbaj a dezbaterii televizate dintre cei doi candidaţi la preşedinţie, Emmanuel Macron şi Marine le Pen, care se vor confrunta duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

 • Dezbatere „Historia“: Prinţul Charles la
Bucureşti, UK afară din UE. Ce ne aşteaptă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere „Historia“: Prinţul Charles la Bucureşti, UK afară din UE. Ce ne aşteaptă?

  Prin coincidenţa Istoriei, în aceeaşi zi în care guvernul Marii Britanii a activat Articolul 50 pentru ieşirea din Uniunea Europeană, la Bucureşti Prinţul Charles era decorat de către preşedintele Iohannis. Prinţul de Wales a primit Ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce pentru activitatea sa în România şi pentru promovarea imaginii ţării noastre în lume.

 • Dezbatere „Historia“: Cine sunt
duşmanii Europei şi de ce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere „Historia“: Cine sunt duşmanii Europei şi de ce

  Pe 25 martie se împlinesc 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, documentul prin care s-a înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, devenită ulterior Uniunea Europeană. Reprezentanţi a şase state fondatare - Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg - au pornit pe drumul integrării care avea să aducă pace şi prosperitate pentru întreg continentul.