Stiri despre deutsche welle

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Renaşterea năpăstuitei Românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renaşterea năpăstuitei Românii

  De ce renaştere poate avea parte năpăstuita Românie, după ce demolatorii ei şi-au făcut mendrele, croindu-şi legi după chipul lor vorace şi asemănarea lor nedreaptă? Dacă e posibilă, ar trebui să înceapă la 10 august.

 • Ursula von der Leyen şi bolile obositei Europe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ursula von der Leyen şi bolile obositei Europe

  Ursula von der Leyen şi-a obţinut printr-o victorie la mustaţă mult râvnitul post. Dar cu ce preţ? Ce-i rezervă scindatei UE alegerea ei? Dar statului de drept în ţara pesedizată a lui Dăncilă, Tăriceanu şi Iohannis?

 • Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat

  Nu doar Hong-Kong-ul merită libertatea. Ci şi românii. Ori Moldova. Dar accesul la libertate nu e suficient. E nevoie şi de asigurarea democraţiei pe termen lung, prin eliminarea riguroasă, de la putere, a duşmanilor ei.

 • Memorie, libertate, unitate la români şi oriunde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorie, libertate, unitate la români şi oriunde

  La ce e bună memoria în România şi aiurea? La evitarea unor dezastre istorice. La procurarea şi perpetuarea de libertate. Ca şi la refacerea unităţii unui popor dezbinat precum românii.

 • OUG-urile şi complicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OUG-urile şi complicii

  Justiţia s-a văzut executată scurt, cu mitraliera unor OUG date în beneficiul şefului infractor al PSD. Statul de drept a decedat în absenţa naţiunii şi a abulicei Europe. Ce face preşedintele? Cere azil în Venezuela?

 • DW: Creşterea salariului minim nu-i scapă pe români de sărăcie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DW: Creşterea salariului minim nu-i scapă pe români de sărăcie

  O amplă analiză efectuată de Kira Schacht pentru Deutsche Welle arată că România este ţara europeană cu cei mai mulţi beneficiari de salariu minim, care, deşi a crescut, nu-i scapă pe români de sărăcie absolută. „Sărăcia absolută este însă larg răspândită în România”, arată unul dintre specialiştii consultaţi de publicaţia germană.

 • Despre anexări, aderări şi alte diversiuni naţionaliste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre anexări, aderări şi alte diversiuni naţionaliste

  În conflictul privind o ştire DPA despre ziua Marii Unirii de la 1918, germanii s-au grăbit să cedeze şi au înlocuit incriminatul cuvânt „Anschluss“. Intactă rămâne doar problema reacţiilor celor ce-i acuză.

 • Şeful Deutsche Welle România: Cei care interpretează «Anschluss» într-o cheie negativă, cu sensul de „anexare”, greşesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful Deutsche Welle România: Cei care interpretează «Anschluss» într-o cheie negativă, cu sensul de „anexare”, greşesc

  Robert Schwartz, şeful redacţiei Deutsche Welle în limba română, a ţinut să precizeze, într-o postare pe pagina de Facebook a publicaţiei, că toţi care care interpretează termenul folosit de agenţia germană de presă într-o cheie negativă, precum „anexare”, greşesc. Schwartz a explicat că, în acest context specific, sensul cuvântului „Anschluss” este de „alipire”, iar cererea de intervenţie către Klaus Iohannis este „aberantă”.

 • Unde inima Europei încă mai bate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde inima Europei încă mai bate

  M-a cotropit greaţa ascultând discursul ipocrit al şefului Comisiei Europene. Minciunile lui prin omisiune ar putea umple o bibliotecă uriaşă. Că Europa n-a murit nu e meritul lui. Ci al cetăţenilor europeni.

 • Teme-te, PSD. Căci ţi s-a spus că neamul săturat te vede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teme-te, PSD. Căci ţi s-a spus că neamul săturat te vede

  Nu orice aparentă obscenitate e un semn de imoralitate. Şi nu orice reprimare a ei, indiciu de civilitate. A le profera are o semnificaţie depinzând de context, Popularitatea „muii“ date PSD e un avertisment serios.

 • Dreptul la răscoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la răscoală

  Ne putem întoarce pe ce parte vrem. Va fi imposibil să ne odihnim, căci ne-am pregătit culcuşul execrabil. Ce-ar mai fi deci de făcut? Să ne sculăm. Să-l refacem. Dar putem, aşa surmenaţi? Se înşală cine crede că nu.

 • Voluptatea subjugării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluptatea subjugării

  Ce se întâmplă în Europa? Cine e de vină pentru acuta criză a stângii? Dar a democraţiilor liberale? Ajunge să se acuze Rusia lui Putin? Ori au o parte de vină şi laşitatea, prostia şi abandonarea propriilor identităţi?