Stiri despre deutsche welle

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teme-te, PSD. Căci ţi s-a spus că neamul săturat te vede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teme-te, PSD. Căci ţi s-a spus că neamul săturat te vede

  Nu orice aparentă obscenitate e un semn de imoralitate. Şi nu orice reprimare a ei, indiciu de civilitate. A le profera are o semnificaţie depinzând de context, Popularitatea „muii“ date PSD e un avertisment serios.

 • Dreptul la răscoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la răscoală

  Ne putem întoarce pe ce parte vrem. Va fi imposibil să ne odihnim, căci ne-am pregătit culcuşul execrabil. Ce-ar mai fi deci de făcut? Să ne sculăm. Să-l refacem. Dar putem, aşa surmenaţi? Se înşală cine crede că nu.

 • Voluptatea subjugării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluptatea subjugării

  Ce se întâmplă în Europa? Cine e de vină pentru acuta criză a stângii? Dar a democraţiilor liberale? Ajunge să se acuze Rusia lui Putin? Ori au o parte de vină şi laşitatea, prostia şi abandonarea propriilor identităţi?

 • Adevăratul rege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevăratul rege

  Ştim ce a însemnat regele Mihai pentru istoria românilor? Dar pentru a lumii? Nu vom afla niciodată ce-am pierdut, cât timp nu ne uităm în jur, să comparăm. Şi în trecut, să-l măsurăm.

 • Prea ieftina viaţă a ziariştilor europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea ieftina viaţă a ziariştilor europeni

  Explozia bombei lipite de caroseria automobilului ei a pus capăt vieţii unei ziariste, populare la ea acasă pentru că se luase eficient în piept, de una singură aproape, cu atotputernicii penali şi mafioţi din preajma liderului ţării ei.

 • Turcia: Să se salveze cine poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia: Să se salveze cine poate

  Guvernul turc a emis pentru proprii cetăţeni o avertizare de călătorie în Germania. Este o diversiune menită să distragă atenţia de la nerespectarea drepturilor omului în propria ţară.

 • VIDEO Aurora boreală la noi acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aurora boreală la noi acasă

  Pentru a observa fantasticul spectacol de lumini nu este neapărat nevoie să călătoriţi la mii de kilometri distanţă. Aurora boreală vi se dezvăluie, din când în când, chiar şi de acasă.

 • 150 de dolari pentru un pepene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de dolari pentru un pepene

  Este vară şi pepenii sunt la mare căutare. La noi un kilogram de pepene este un leu. La alţii poate fi mult mai scump. Aţi plăti circa 150 USD pentru un pepene? Japonezii plătesc. Hai să vedem în ce condiţii.

 • Ţara, baba şi călăuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara, baba şi călăuza

  În timp ce unii se arată fascinaţi de coafuri pompoase, „de papucii cu blăniţă sau de tocul cui pe rotile la 2000 de euro bucata“, semnalat de Stela Giurgeanu de la Dilema Veche, iar ţara arde, oare ce preocupă elitele?

 • Recorduri româneşti şi depresia cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recorduri româneşti şi depresia cea de toate zilele

  Ce şi-ar spune D-zeu şi poporul, dacă şi-ar vorbi fără intermediar? Nu ştiu, că nu-s profet. Dar îmi pot imagina că şi-ar reproşa mutual aceeaşi lipsă: Una generatoare de crize şi depresii tot mai multe. Au oare leac?

 • Despre copii nevinovaţi şi ceea ce, de fapt, contează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre copii nevinovaţi şi ceea ce, de fapt, contează

  De ce sunt negru şi încercănat, mă întreabă un prieten. Nu dorm? Sunt oare în doliu? Mă întreb dacă să-i spun şi să-i amărăsc ziua şi lui. Dar dacă nu-i spun lui, cui? Nimănui? Sau poate totuşi vouă?

 • Automutilarea prin antisemitism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Automutilarea prin antisemitism

  De la egipteni şi Luther până la moderni, puţini au rămas la adăpost de greşeli când e vorba de iudeofobie şi de evrei. Căci versatilitatea şi venalitatea antisemitismului sunt imense. La fel, tenacitatea lui.

 • Iurie Leancă, pentru Deutsche Welle: „Fără europeni nu
vom reuşi să reformăm justiţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Leancă, pentru Deutsche Welle: „Fără europeni nu vom reuşi să reformăm justiţia“

  Iurie Leancă a oferit detalii despre discuţia de la Berlin, cu cancelara Angela Merkel, într-un interviu acordat pentru DW. Liderul PPEM a declarat că la întrevederea cu oficialul german i-a prezentat situaţia politică din Republica Moldova în preajma alegerilor prezidenţiale, care sunt priorităţile sale în calitate de candidat, precum şi soluţiile pentru principalele probleme cu care se confruntă Moldova.