Stiri despre desmond morris

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grădina antropologică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grădina antropologică

  Un zoolog care scrie un tratat de antropologie tinde, prin fişa postului, să accentueze genul proxim, animalul, în defavoarea diferenţei specifice, raţionalitatea. Oricâte greutăţi s-ar strădui să aşeze pe cel de-al doilea taler, primul se va ridica incomparabil mai sus.

 • Don Quijote şi maimuţa goală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Quijote şi maimuţa goală

  Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

 • De ce suntem fundamental răi. „Cine a ucis va mai ucide“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce suntem fundamental răi. „Cine a ucis va mai ucide“

  Cei care-au văzut noul film al lui Radu Jude, „Ţara moartă“ (prezentat în premieră mondială la recent încheiata ediţie a TIFF Cluj-Napoca, film despre efectele antisemitismului în România), au putut afla, dacă nu ştiau deja, că, timp de câţiva ani, sportul naţional pentru „românii verzi“ a fost uciderea de „jidani“, cărora li se puneau în cârcă fel de fel de vini, mai mult sau mai puţin imaginare.

 • Ferguson nu crede în lacrimi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ferguson nu crede în lacrimi

  Nimeni nu contestă problema rasială, mai bine zis socială, din Statele Unite, dar aceasta nu poate fi rezolvată prin evenimente de genul celor din aceste zile. Moartea „tânărului de culoare“ din Ferguson este o tipică moarte care nu dovedeşte nimic. Justiţia americană s-a exprimat deja şi cred că în mod corect, pentru că dacă nici în America nu există justiţie nu ştiu unde mai există.

 • Ave Caesar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ave Caesar!

  APOCALIPSĂ Iraţionalitatea sangvinară a războiului şi voinţa de putere sunt temele noului film din serie, „Planeta Maimuţelor: Revoluţie“, cu Andy Serkis în rolul liderului pacifist Caesar.