Stiri despre deshidratare

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum
prevenim deshidratarea corpului şi de ce nu este recomandat consumul lichidelor
reci pe timp de caniculă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum prevenim deshidratarea corpului şi de ce nu este recomandat consumul lichidelor reci pe timp de caniculă

  Pe timp de caniculă este esenţial să se anticipeze şi să se înlocuiască constant pierderile de lichide prin aport de alimente care să conţină suficientă apă şi minerale (sodiu, potasiu, magneziu, etc) pentru a se menţine starea de echilibru (homeostazie) a organismului, atenţionează Lygia Alexandrescu, preşedinte al Societăţii Române de Educaţie Nutriţională.

 • Află cum poţi păcăli pofta de dulce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află cum poţi păcăli pofta de dulce

  Oare există vreo femeie care se poate abţine de la dulciuri? Eu încă n-am întâlnit! Chiar dacă ai cam exagerat cu deserturile, tot mai găseşti motive ca să te răsfeţi cu o bomboană. Mie mi se întâmplă des, dar încerc să înving pofta de dulce!

 • Cum să ai energie fără cafea sau zahăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ai energie fără cafea sau zahăr

  Somnolenţa şi lipsa de concentrare pot fi combătute şi altfel decât cu cafea sau cu dulciuri. Aceste sfaturi îţi pot fi de folos pentru a te menţine într-o formă bună!

 • În ce fel afectează cafeaua pielea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce fel afectează cafeaua pielea

  Aspectul pielii spune multe despre starea noastră de sănătate. Orice modificare a culorii, petele, aluniţele care apar, toate pot anunţa o problemă de sănătate, care pot fi provocate de alimentaţia zilnică, băuturi, stilul de viaţă. Ştiai că una dintre băuturile care afectează sănătatea pielii este cafeaua.

 • Animalele vii exportate de România ajung aproape moarte în Turcia. Importurile au fost suspendate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Animalele vii exportate de România ajung aproape moarte în Turcia. Importurile au fost suspendate

  Exportul de bovine către Turcia a fost suspendat vineri de către ANSVSA, în urma unei notificări primite de la autorităţile din Turcia, care semnalează starea precară a sănătăţii acestora generate de stresul transportului şi a căldurii insuportabile la care sunt expuse, a informat Animals International, cerând înlocuirea exportului de animale vii cu carne congelată.

 • Ce se întâmplă în corp când este deshidratat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în corp când este deshidratat

  Ştim că apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului, dar mulţi obişnuim să bem apă numai când ne este sete, nu-i aşa? Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme.

 • Cum ne este afectat creierul de consumul insuficient de apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne este afectat creierul de consumul insuficient de apă

  Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra consumului insuficient de apă, ce poate avea drept consecinţă perturbarea circulaţiei sângelui din creier, ducând la o performanţă cognitivă redusă a memoriei pe termen scurt, atenţiei şi timpului de reacţie.

 • Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru durerile cauzate de pietrele la rinichi

  Dacă te trezeşti în toiul nopţii din cauza senzaţiei puternice de urinare, ca apoi să constaţi că a fost o alarmă falsă, lucru deloc plăcut, este foarte posibil să ai pietre la rinichi. Pe lânga disconfort, apar şi durerile, însă există remedii care le pot alina.

 • 5 efecte uimitoare ale apei asupra creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 efecte uimitoare ale apei asupra creierului

  Pentru armonizarea corpului din interior spre exterior, specialiştii atrag atenţia asupra importanţei păstrării organismului hidratat. Apa echilibrează procesele chimice pentru a provoca un fel de „resetare mentală“.

 • 6 simptome ale deshidratării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 simptome ale deshidratării

  La orele de biologie am învăţat că organismul este format din aproximativ 70% apă, nu-i aşa? Iar profesorii şi părinţii ne spuneau că dacă nu bem suficientă apă în fiecare zi putem să ne confruntăm cu probleme de sănătate.

 • Trucuri pentru o circulaţie sangvină bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru o circulaţie sangvină bună

  Problema circulaţiei periferice deficitare poate afectat atât persoanele tinere cât şi adulţii,  manifestându-se cel ami frecvent prin prezentarea extremităţilor extrem de reci.

 • 10 cauze ale tensiunii scăzute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cauze ale tensiunii scăzute

  Atunci când organismul nu reuşeşte să menţină valorile tensiunii arteriale în limite normale pentru o persoană sănătoasă apare hipotensiunea. Ea poate fi cauzată de o varietate de factori şi poate afecta persoanele de toate vârstele.

 • Ce să faci când te simţi obosită şi ameţită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să faci când te simţi obosită şi ameţită

  Dacă te doare capul, nu suporţi lumina, îţi pierzi echilibrul şi te simţi slăbită, înseamnă că eşti foarte obosită. Mulţi oameni se confruntă cu oboseală şi stări de ameţeală şi nu ştiu ce trebuie să facă, dar există câteva lucruri care te ajută să treci peste aceste simptome.

 • Aerul condiţionat, între da şi nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aerul condiţionat, între da şi nu

  Vremea caniculară poate fi greu de suportat de o mare categorie de oameni. În acest caz folosirea aerului condiţionat poate reprezenta cea mai bună soluţie pentru a combate căldura. Însă este o variantă sănătoasă?

 • În ce fel afectează deshidratarea creierul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce fel afectează deshidratarea creierul?

  Este foarte important să fii hidratată, deoarece fiecare parte a corpului are nevoie de această resursă vitală pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. Aşadar, pentru a evita deshidratarea, poartă cu tine întotdeauna o sticlă cu apă şi bea din ea pe parcursul zilei.

 • Cum să previi deshidratarea la vârstele înaintate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să previi deshidratarea la vârstele înaintate

  Odată cu înaintarea în vârstă, te poţi confrunta nu doar cu anumite probleme de sănătate, ci şi cu deficitul de apă. Persoanele de vârsta a treia, deoarece nu mai au senzaţia de sete atât de pronunţată ca în tinereţe, nu mai beau suficiente lichide, iar organismul suferă, deshidratându-se.

Modifică Setările