desert - ultimele știri
Kunefe a fost peparat pentru prima dată în Egipt și Siria pentru a potoli foamea califilor în timpul Ramadanului, luna de post.
Este ieftină, ușor de preparat și deosebit de gustoasă. Prăjitura cu gem este desertul perfect în perioada postului. Cu ingrediente puține și respectând întocmai pașii gătirii veți obține un dulce senzațional.
Un desert ieftin și ușor de preparat este negresa pufoasă de post. Prăjitura se gătește cu câteva ingrediente, însă rezultatul este senzațional. Fără ouă, lapte și unt, desertul va cuceri și cele mai pretențioase gusturi.
Spre deosebire de dovleacul de vară, cel de toamnă are textura fină și catifelată și un plus de dulceață. Este perfect pentru plăcintă. Pașii gătirii desertului delicios care se topește în gură o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Cum faci cel mai gustos magiun de prune. Secretul desertului fără zahăr, rețeta de pe vremea bunicii
Este o rețetă simplă, făcută în casă, și sănătoasă, deoarece nu se adaugă zahăr. Condiția esențială este cea legată de calitatea fructelor: să fie aromate, dulci și foarte coapte. Preparatul delicios poate fi consumat fără grijă și de cei care suferă de diabet, dar și de copiii mici.
Seamană perfect cu un un preparat clasic italian făcut din paste, dar, în realitate, e un desert delicios și ușor de pregătit.
În ciuda faptului că are un stil de viață sănătos, Kate Middleton se pare că are o plăcere nevinovătă.
Acest parteneriat este cea mai mare investiţie în tehnologia alimentară a unei ţări care din cauza terenului arid şi temperaturilor extreme este dependentă de importuri pentru aprovizionarea cu alimente.
Un desert răcoritor este alegerea perfectă în zilele toride. Dulcele fin și aromat se poate pregăti ușor acasă, având nevoie de doar câteva ingrediente. Gelato și înghetață nu sunt același lucru, așa cum s-ar crede. Diferă la ingrediente, la textură şi la gust.
Este imposbil să dai greș cu această rețetă. Un desert delicios, care nu necesită mult talent în bucătărie, însă rezultatul este fabulos. Pufoase și aromate, gogoșile se prepară rapid din doar câteva ingrediente.
Cei mai buni mucenici fierți se fac după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Pe 9 martie, gospodinele din sudul țării prepară mucenici în sirop dulce. După ce realizează din aluat 40 de covrigei, care simbolizează mucenicii, acestea îi fierb cu zahăr și arome.
Celebritățile de la Hollywood se vor delecta cu acest desert spectculos atât vizual, cât și ca gust.
Un desert fin și aromat care nu poate fi refuzat de nimeni. Este vorba despre cel mai pufos chec, preparat după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Arabia Saudită este o țară asociată mai mult cu nisipul decât cu zăpada, dar „regatul deșertului” va deveni un centru important al sporturilor de iarnă, relatează The Sun.
Nimeni nu refuză o porție delicioasă de tort, însă e important să știm când trebuie să mâncăm desertul. Un nutriționist recomandă ca acesta să fie consumat la sfârșitul mesei, pentru că îngrașă mai puțin.
S-a spus că pe infrastructura Mondialului se va depune praful. Qatar și-a propus însă o strategie complexă tocmai pentru a evita această situație.
Un desert simplu, fără coacere, se afla printre puținele plăceri ale Reginei Elisabeta. Răposata suverană nu se despărțea nicăieri de această prăjitură delicioasă. În fiecare zi servea o felie subțire din acest tort senzațional.
Dacă vrei ceva dulce, rapid și simplu de preparat, rețeta următoare poate fi alegerea perfectă pentru tine. În plus, acest tort de biscuiți este și gustos.
Din cauza secetei profunde, lacurile din zona de câmpie a judeţului Buzău dispar văzând cu ochii. După secarea lacului Amara, de la limita cu judeţul Brăila, pericolul s-a abătut asupra altui lac foarte important din regiune, unde mii de turişti vin ...
Cel puţin şapte persoane au murit în inundaţiile de după ploile torenţiale din ultimele zile, din mai multe regiuni ale Emiratelor Arabe Unite, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.
Reţeta desertului care îţi aduce aminte de copilărie: nuci umplute cu cremă de cacao. Aveţi nevoie de câteva ingrediente pentru a realiza acest preparat.
Din cauza eroziunii solului, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui efectuează în prezent lucrări de combatere a acestui fenomen pe 195.600 de hectare, care a afectat grav şi fertilitatea terenurilor agricole....
Unul dintre cele mai gustoase deserturi de Paşte îl reprezintă cozonacul de casă. Regretatul gastronom Radu Anton Roman le învăţă pe gospodine cum să prepare un dulce delicios.
Amăruie, albă, neagră, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o delicatesă a lumii moderne, descoperită însă în urmă cu mii de ani; în România, istoria desertului delicios a început în urmă cu un secol.
La începutul acestei luni, în Maroc s-a încheiat a 31-a ediţie a Raliului Aïcha des Gazelles, o competiţie de anduranţă dedicată exclusiv femeilor. Iar modelul românesc Dacia Duster a strălucit, ocupând primele trei locuri la categoria ”Crossover”....
O furtună puternică de praf mătură câmpiile din judeţul Buzău. În aceste ore, în cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Moldovei, viteza vântului depăşeşte la rafală 70 de km/h. Un fenomen similar a fost înregistrat şi pe E85.
În deşertul din nordul Africii se află unul dintre cele mai spectaculoase oraşe-fantomă de pe glob. A fost ridicat de împăratul Traian acum aproape 2.000 de ani şi era un loc al luxului şi bogăţiei.
Desert delicios, uşor de preparat, chec-ul cu rom şi stafide, este ideal pentru Revelion. Cu rom, stafide şi nucă, cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman gospodinele nu dau greş Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea „Bucate,...
Cake Noel este un desert original şi delicios ce poate fi pregătit de Crăciun, pe care un renumit chef îl explică pentru cititorii „Adevărul“. Chef la un restaurant cunoscut din Piteşti, Cristian Ruşanu s-a dedicat de aproape 12 ani exclusiv gastrono...
În satele din Moldova, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie, de Crăciun, o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba despre turte sau scutecele Domnului, o delicioasă prăjitură care se mănâncă şi se dă de pomană doar în Ajunul Crăciunului.
De ce strălucesc bomboanele gumate şi jeleurile, de ce gustul ciocolatei diferă în funcţie de ţara de provenienţă sau cum se produce caramelul sunt doar câteva dintre „secretele” industriei alimentare pe care un cercetător clujean le explică pe înţel...
Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia)...
Foarte mulţi turişti care şi-au petrecut vacanţele altădată pe litoralul românesc acuză autorităţile că au permis defrişările masive, construcţiile pe spaţiul verde şi pe plajă şi că multe zone sunt neîngrijite, iar mizeria este peste tot.
Armata chineză a construit machete ale unui portavion şi altor nave de război americane, posibil ca ţinte pentru antrenament, în deşertul din regiunea Xinjiang, situată în nord-vestul Chinei, potrivit imaginilor din satelit luate de sistemul Maxar, a...
Un desert delicios, un fel de tartă ialomiţeană, plăcinta cu dovleasc este nelipsită toamna de pe mese. Reţeta prăjiturii o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) au ajutat, în ultimii cinci ani, 25 de IMM-uri din industria alimentară să dezvolte produse noi sau să le îmbunătăţească pe cele existente, cu ...
Exploratorii de peşteri din Oman au devenit primii indivizi care au coborât până la fundul groapei "Gura Iadului” din Yemen, adâncă de 112 metri, despre care mulţi oameni locali cred că este o poartă de intrare în lumea de dincolo.
Cremoasă şi răcoroasă, îngheţata este unul dintre deliciile verii. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea dulciurilor, abundă în calorii, zahăr şi grăsimi. Află tot ce trebuie să ştii despre îngheţată, cum afectează ea silueta şi dacă o poţi include...
Îngheţata este desertul preferat al tuturor în zilele caniculare, iar „ispita“ vine în numeroase forme şi arome. Îngheţata artizanală este unul dintre produsele de top, însă mulţi o confundă cu gelato. Între cele două există, însă, diferenţe remarcab...
Un desert gustos, uşor de preparat este chec-ul cu rom, stafide şi nucă, reţeta celebră a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Darren Cahill a ajuns în România şi deja a început să coordoneze antrenamentele Simonei pe zgură. Urmează o perioadă în care australianul o va însoţi peste tot pe eleva ei, inclusiv la Jocurile Olimpice (23 iulie - 8 august).
Napoli are pizza, Roma are spaghetele carbonara, iar Sicilia are cannoli, probabil cel mai faimos desert din Italia. Până şi o replică din celebrul film „Naşul“ îi este dedicată: „Lasă arma, ia cannoli“.
De ce mâncăm tort la zilele de naştere şi când a apărut acest obicei dulce? Legenda spune că prăjitura aniversară, împodobită cu tot atâtea lumânări cât este vârsta sărbătoritului, are legătură cu egiptenii şi grecii antici.
Mai multe publicaţii şi televiziuni străine semnalează existenţa unui misterios monolit în România, după ce structura din metal descoperită în deşertul din Utah (SUA) în urmă cu două săptămâni a dispărut.
Bizara construcţie din apropierea cetăţii dacice Petrodava, asemănătoare cu cea din deşertul american Utah, a generat ample comentarii în spaţiul public.
Bizarul monolit din metal descoperit în statul american Utah, despre a cărui origine nu a putut nimeni să spună, a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut, a anunţat agenţia locală pentru administrarea terenurilor, citată de CNN.
Un monolit a apărut în condiţii misterioase aproape de cetatea dacică Petrodava, la numai câteva zile după un caz similar petrecut în Statele Unite ale Americii. Deocamdată, nimeni îl revendică, iar autorităţile au declanşat o anchetă.
Inspirat de mai multe vizite în Asia, Marian Mihai, un tânăr din Piteşti, a deschis împreună cu un prieten în acest an un magazin de dulciuri intitulat Bubbles Waffles, producând şi vânzând wafe umplute cu ciocolată, caramel, îngheţată sau fructe....
Un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată din statul american Utah de către o echipă de muncitori ai administraţiei locale care numărau oile din regiune dintr-un elicopter, relatează The Guardian.
Alex Vlădescu este un tânăr care a lucrat într-o apreciată cofetărie din Paris, s-a perfecţionat şi a revenit în oraşul natal, Piteşti, unde îşi răsfaţă clienţii cu delicii franţuzeşti, preparate în propriul laborator...
Controversele legată de enigmatica mâncare căzută din cer, care hrănit poporul evreu timp de 40 de ani, în exodul prin deşert, discuţiile nu s-au încheiat nici măcar după 4.000 de ani de producerea evenimentelor.
Autorităţile au luat măsuri de salvare a Lacului Nuntaşi, parte a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, doar după ce apa a secat cu totul, devenind deşert.
În sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia şi Chile, se află cel mai mare deşert de sare din lume.
Reţeta necesită doar câteva ingrediente, se pregăteşte rapid şi este foarte gustoasă. Gustul deosebit al preparatului este dat de sotarea cepei cu baconul, ciupercile şi ficăţeii, iar mărarul îi conferă o aromă aparte....
Aceste felul de mâncare poate fi întâlnit destul de des în meniurile restaurantelor cu specific moldovenesc, însă cu greu pot fi găsite două variante identice ale preparatului.
Un desert absolut delicios şi potrivit pentru zilele de vară, checul cu lămâie este şi uşor de preparat. Un expert în gastronomie din Piteşti ne-a explicat paşii necesari pentru realizarea acestui desert special....
Bucătăria de altădată avea extravaganţele sale. În timp ce mama sau bunica ne aşteptau acasă cu cremă de zahăr ars, cornuleţe umplute cu rahat, gomboţi sau salam de biscuiţi, ne delectam la cofetărie cu savarine, amandine, jofre, diplomat şi profiter...
Reţeta este foarte veche în partea de est a României, fiind un soi de „fusion” gastronomic arhaic între bucătăria tradiţională românească şi moda culinară adusă de la popoarele estice de origine slavă.