
Reţeta desertului care îţi aminteşte de copilărie: nuci umplute cu cremă de cacao
Reţeta desertului care îţi aduce aminte de copilărie: nuci umplute cu cremă de cacao. Aveţi nevoie de câteva ingrediente pentru a realiza acest preparat.
Reţeta desertului care îţi aduce aminte de copilărie: nuci umplute cu cremă de cacao. Aveţi nevoie de câteva ingrediente pentru a realiza acest preparat.
Din cauza eroziunii solului, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui efectuează în prezent lucrări de combatere a acestui fenomen pe 195.600 de hectare, care a afectat grav şi fertilitatea terenurilor agricole.
Unul dintre cele mai gustoase deserturi de Paşte îl reprezintă cozonacul de casă. Regretatul gastronom Radu Anton Roman le învăţă pe gospodine cum să prepare un dulce delicios.
Amăruie, albă, neagră, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o delicatesă a lumii moderne, descoperită însă în urmă cu mii de ani; în România, istoria desertului delicios a început în urmă cu un secol.
La începutul acestei luni, în Maroc s-a încheiat a 31-a ediţie a Raliului Aïcha des Gazelles, o competiţie de anduranţă dedicată exclusiv femeilor. Iar modelul românesc Dacia Duster a strălucit, ocupând primele trei locuri la categoria ”Crossover”.
O furtună puternică de praf mătură câmpiile din judeţul Buzău. În aceste ore, în cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Moldovei, viteza vântului depăşeşte la rafală 70 de km/h. Un fenomen similar a fost înregistrat şi pe E85.
În deşertul din nordul Africii se află unul dintre cele mai spectaculoase oraşe-fantomă de pe glob. A fost ridicat de împăratul Traian acum aproape 2.000 de ani şi era un loc al luxului şi bogăţiei.
Desert delicios, uşor de preparat, chec-ul cu rom şi stafide, este ideal pentru Revelion. Cu rom, stafide şi nucă, cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman gospodinele nu dau greş Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cake Noel este un desert original şi delicios ce poate fi pregătit de Crăciun, pe care un renumit chef îl explică pentru cititorii „Adevărul“. Chef la un restaurant cunoscut din Piteşti, Cristian Ruşanu s-a dedicat de aproape 12 ani exclusiv gastronomiei, după ce înainte a fost corporatist.
În satele din Moldova, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie, de Crăciun, o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba despre turte sau scutecele Domnului, o delicioasă prăjitură care se mănâncă şi se dă de pomană doar în Ajunul Crăciunului.
De ce strălucesc bomboanele gumate şi jeleurile, de ce gustul ciocolatei diferă în funcţie de ţara de provenienţă sau cum se produce caramelul sunt doar câteva dintre „secretele” industriei alimentare pe care un cercetător clujean le explică pe înţelesul tuturor.
Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), în care prezintă o preluare a acestui dulce de la Păstorel Teodoreanu.
Foarte mulţi turişti care şi-au petrecut vacanţele altădată pe litoralul românesc acuză autorităţile că au permis defrişările masive, construcţiile pe spaţiul verde şi pe plajă şi că multe zone sunt neîngrijite, iar mizeria este peste tot.
Armata chineză a construit machete ale unui portavion şi altor nave de război americane, posibil ca ţinte pentru antrenament, în deşertul din regiunea Xinjiang, situată în nord-vestul Chinei, potrivit imaginilor din satelit luate de sistemul Maxar, a relatat duminică Reuters.
Un desert delicios, un fel de tartă ialomiţeană, plăcinta cu dovleasc este nelipsită toamna de pe mese. Reţeta prăjiturii o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) au ajutat, în ultimii cinci ani, 25 de IMM-uri din industria alimentară să dezvolte produse noi sau să le îmbunătăţească pe cele existente, cu ajutorul fondurilor europene.
Exploratorii de peşteri din Oman au devenit primii indivizi care au coborât până la fundul groapei "Gura Iadului” din Yemen, adâncă de 112 metri, despre care mulţi oameni locali cred că este o poartă de intrare în lumea de dincolo.
Cremoasă şi răcoroasă, îngheţata este unul dintre deliciile verii. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea dulciurilor, abundă în calorii, zahăr şi grăsimi. Află tot ce trebuie să ştii despre îngheţată, cum afectează ea silueta şi dacă o poţi include într-o dietă sănătoasă.
Îngheţata este desertul preferat al tuturor în zilele caniculare, iar „ispita“ vine în numeroase forme şi arome. Îngheţata artizanală este unul dintre produsele de top, însă mulţi o confundă cu gelato. Între cele două există, însă, diferenţe remarcabile.
Un desert gustos, uşor de preparat este chec-ul cu rom, stafide şi nucă, reţeta celebră a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Darren Cahill a ajuns în România şi deja a început să coordoneze antrenamentele Simonei pe zgură. Urmează o perioadă în care australianul o va însoţi peste tot pe eleva ei, inclusiv la Jocurile Olimpice (23 iulie - 8 august).
Napoli are pizza, Roma are spaghetele carbonara, iar Sicilia are cannoli, probabil cel mai faimos desert din Italia. Până şi o replică din celebrul film „Naşul“ îi este dedicată: „Lasă arma, ia cannoli“.
De ce mâncăm tort la zilele de naştere şi când a apărut acest obicei dulce? Legenda spune că prăjitura aniversară, împodobită cu tot atâtea lumânări cât este vârsta sărbătoritului, are legătură cu egiptenii şi grecii antici.
Mai multe publicaţii şi televiziuni străine semnalează existenţa unui misterios monolit în România, după ce structura din metal descoperită în deşertul din Utah (SUA) în urmă cu două săptămâni a dispărut.
Bizara construcţie din apropierea cetăţii dacice Petrodava, asemănătoare cu cea din deşertul american Utah, a generat ample comentarii în spaţiul public.
Bizarul monolit din metal descoperit în statul american Utah, despre a cărui origine nu a putut nimeni să spună, a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut, a anunţat agenţia locală pentru administrarea terenurilor, citată de CNN.
Un monolit a apărut în condiţii misterioase aproape de cetatea dacică Petrodava, la numai câteva zile după un caz similar petrecut în Statele Unite ale Americii. Deocamdată, nimeni îl revendică, iar autorităţile au declanşat o anchetă.
Inspirat de mai multe vizite în Asia, Marian Mihai, un tânăr din Piteşti, a deschis împreună cu un prieten în acest an un magazin de dulciuri intitulat Bubbles Waffles, producând şi vânzând wafe umplute cu ciocolată, caramel, îngheţată sau fructe.
Un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată din statul american Utah de către o echipă de muncitori ai administraţiei locale care numărau oile din regiune dintr-un elicopter, relatează The Guardian.
Alex Vlădescu este un tânăr care a lucrat într-o apreciată cofetărie din Paris, s-a perfecţionat şi a revenit în oraşul natal, Piteşti, unde îşi răsfaţă clienţii cu delicii franţuzeşti, preparate în propriul laborator