Stiri despre desecretizare

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În ce condiţii nu este posibilă desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce condiţii nu este posibilă desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI

  Protocoale secrete încheiate între Ministerul Public, prin DNA şi DIICOT şi SRI vor fi făcute, în curând, publice. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut, luni, oficial, procurorului general Augustin Lazăr începerea procedurii legale de desecretizare.  Specialiştii atrag atenţia că decretizarea nu este posibilă dacă la mijloc sunt interese de securitate.

 • Băsescu: CSAT nu a aprobat protocoale de colaborare instituţională în mandatul meu şi sunt convins că nici al lui Iohannis. Desecretizarea trebuie făcută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: CSAT nu a aprobat protocoale de colaborare instituţională în mandatul meu şi sunt convins că nici al lui Iohannis. Desecretizarea trebuie făcută

  Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că în şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) nu au fost aprobate niciodată protocoale de colaborare instituţională în mandatele sale, adăugând că este convins că nici în mandatul lui Klaus Iohannis nu s-a întâmplat acest lucru. Băsescu a adăugat că s-a ajuns acum la situaţia în care trebuie făcută desecretizarea protocoalelor dintre instituţii.

 • Premierul Viorică Dăncilă cere desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Viorică Dăncilă cere desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului

  Premierul Viorică Dăncilă solicită desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului, „având în vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcţionarea României că stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, precum şi poziţia oficială exprimată astăzi de Administraţia Prezidenţială“, a anunţat, vineri seară, Guvernul.

 • Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

  Administraţia Kennedy luase în calcul fabricarea sau cumpărarea unor avioane de luptă sovietice pentru a lansa un atac asupra bazelor americane sau aliate, care ar fi putut oferi o scuză pentru un război împotriva Uniunii Sovietice, scrie site-ul american Daily Caller , citând informaţii din arhivele desecretizate în octombrie despre tentative de asasinare a celui de-al 35-lea preşedinte al SUA, John F. Kennedy.

 • Mineri în kaki. De ce? O întrebare pentru Roman şi Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mineri în kaki. De ce? O întrebare pentru Roman şi Iliescu

  Documentul publicat marţi de Pressone.ro, privind implicarea Armatei în mineriada din 13-15 iunie 1990, reprezintă o piesă extrem de importantă în desluşirea evenimentelor de acum mai bine de 27 de ani. Şi nu atât în ceea ce priveşte contribuţia minerilor în zdrobirea protestatarilor, cât în ceea ce priveşte rolul ce le fusese rezervat după.

 • Toader: Problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor 
închise! Justiţia trebuie să se realizeze în slujba cetăţeanului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toader: Problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise! Justiţia trebuie să se realizeze în slujba cetăţeanului!

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că problemele din justiţie nu se discută în spatele uşilor închise şi că justiţia trebuie să fie în slujba cetăţeanului, după cum afirmă într-o postare pe facebook. Declaraţiile vin în contextul în care asociaţiile de magistraţi au reproşat adoptarea hotărârii privind desecretizarea arhivei SIPA înainte de a putea fi consultate, însă Toader a respins acuzaţiile.

 • Cine a avut acces
la secretele magistraţilor. Ce-a căutat consilierul lui Cazanciuc în arhiva SIPA? „A schimbat un bec“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a avut acces la secretele magistraţilor. Ce-a căutat consilierul lui Cazanciuc în arhiva SIPA? „A schimbat un bec“

  Secretele magistraţilor sunt ştiute de o mână de oameni care au avut acces la arhiva SIPA, iar Ministerul Justiţiei a făcut publică lista celor care au ajuns la documente în perioada 2007-2013. În acest moment nu numărul celor care au ajuns la arhivă este important, ci faptul că unele documente ar fi fost copiate, iar altele ar fi dispărut cu desăvârşire din dosare.

 • Tema săptămânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tema săptămânii

  Principala temă de dezbatere, de controverse şi de talk- showuri a săptămânii ce se încheie astăzi a fost aceea a destinului arhivei SIPA. Un serviciu secret înfiinţat în timpul guvernării lui Adrian Năstase, pe când la Ministerul Justiţiei legea, năzbâtiile, nedreptăţile şi abuzurile le făcea dezagreabila doamnă Rodica Stănoiu. Aşa după o dictau interesele politice ale vremii, ale PSD şi după cum i-o cereau corifeii acestuia.

 • Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza dosarelor SIPA şi consecinţa desecretizării

  Cu unele opoziţii minoritare, deschiderii cutiei Pandorei, majoritatea opiniilor publice susţin necesitatea desecretizării. În ce măsură şi cum se va face, dacă se va face desecretizarea dosarelor SIPA încă nu ştim. Poate nu se va face, poate va fi o repliere a factorilor decizionali în favoarea deschiderii arhivei. Dacă această arhivă se va deschide, vor exista consecinţe importante.

 • Tudorel Toader:
Nu ştiu când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA. Iohannis: Interesant cum în anumite momente apar ciorbe reîncălzite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudorel Toader: Nu ştiu când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA. Iohannis: Interesant cum în anumite momente apar ciorbe reîncălzite

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu ştie încă nici când şi nici cum va desecretiza arhiva SIPA, care conţine toate datele magistraţilor. El a declarat joi, în Parlament, că este în faza în care se documentează, iar când va deţine toate elementele cu privire la conţinutul arhivei va face o comisie la nivelul ministerului pentru a vedea care sunt paşii de urmat.

 • Cine câştigă prin
desecretizarea arhivelor SIPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine câştigă prin desecretizarea arhivelor SIPA

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va desecretiza arhivele Serviciului Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA), în care sunt stocate dosarele tuturor magistraţilor din România. Specialiştii în drept atrag atenţia că desecretizarea acestor dosare ar putea declanşa un scandal imens.

 • Ce secrete ascund dosarele Revoluţiei. De ce n-am aflat „cine-a tras în noi, după 22“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce secrete ascund dosarele Revoluţiei. De ce n-am aflat „cine-a tras în noi, după 22“

  Adevărul despre Revoluţia din decembrie 1989 a fost bine ascuns de guvernanţi, care au invocat secretul de stat pentru ca documentele emise în acele zile să nu fie dezvăluite. Cel puţin asta reiese din decizia Parchetului General de a cere declasificarea unor documente. Specialiştii consultaţi de „Adevărul” susţin că odată cu desecretizarea documentelor ţinute la secret procurorii vor putea stabili responsabilităţi individuale.