Stiri despre descentralizare

  167 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România Educată aşteaptă la semaforul scenarist de la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Educată aşteaptă la semaforul scenarist de la Cotroceni

  Înainte să intrăm în subiectul zilei: ştie cineva de când conducerea diferitelor domenii (gen educaţia) a fost transferată, din punct de vedere constituţional, de la Guvern la preşedintele României? Sau avem (din nou) de-a face cu un premier de paie şi un preşedinte ce taie şi spânzură?

 • De ce se revoltă „provincia“ sau despre noi forme de administrare a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se revoltă „provincia“ sau despre noi forme de administrare a României

  Vasile Ernu în dialog cu George Ţurcănaşu, lector doctor la Departamentul Geografie din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, membru fondator „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei“. Vom vorbi despre noi forme de administrare, despre centralism şi descentralizare, despre relaţia centru-provincie, despre rolul infrastructurii în dezvoltarea României etc.

 • Mediatizarea
şi descentralizarea comunicării politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediatizarea şi descentralizarea comunicării politice

  Multe schimbări au avut loc în ultimele două decenii în comunicarea politică. Mass-media tradiţională pare că este pe ducă şi Internetul îi ia locul. Politicienii găsesc din ce în ce mai greu să trimită mesaje potenţialilor votanţi sau celor pe care deja îi reprezintă. Aşadar, care este viitorul democraţiilor dacă abilitatea de a comunica între cetăţeni şi reprezentanţii lor este pierdută?

 • PSD a convocat Comitetul Executiv pe 16 aprilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD a convocat Comitetul Executiv pe 16 aprilie

  Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional , că o nouă întâlnire va avea loc pe 16 aprilie, atunci când s-a convocat Comitetul Executiv Naţional al PSD. Printre temele de discuţie s-ar afla proiectele de lege restante şi programul de guvernare, dar şi proiectul descentralizării.

 • Descentralizarea prin alţi ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea prin alţi ochi

  Imaginaţi-vă un stat în care toate merg. În care te duci la ghişeul de informaţii şi toată lumea zâmbeşte, în care primeşti toate informaţiile şi alte câteva în plus ce te-ar ajuta în demersurile tale. Ţi-ar da idei noi şi folositoare, te-ar pune pe gânduri şi ai spune, da, chiar a fost o interacţiune plăcută cu statul român.

 • Follow-up: BITCOIN 2015/Bitcoin 2017 Reloaded. Moneda care a sfidat toate convenţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Follow-up: BITCOIN 2015/Bitcoin 2017 Reloaded. Moneda care a sfidat toate convenţiile

  Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

 • Scăpaţi-ne de dictatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scăpaţi-ne de dictatori

  În contextul actual al iniţierii asaltului final asupra Justiţiei, asalt dat de mafia PSD prin care se vrea subordonarea totală a României, a resurselor ei, şi a reputaţiei internaţionale unor baroni inculţi, analfabeţi funcţional, căpătuiţi exact prin hibele legale ale sistemului, am decis să scot din sertar un articol mai vechi care atinge un subiect foarte drag mie şi pe care l-aş recomanda ca panaceu

 • Lider maghiar, cerinţă pentru Klaus Iohannis: „România federală ar fi un stat mult mai eficient“. Reacţia unui deputat PMP:
„Este o mojicie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider maghiar, cerinţă pentru Klaus Iohannis: „România federală ar fi un stat mult mai eficient“. Reacţia unui deputat PMP: „Este o mojicie“

  Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Zsolt Szilágyi, i-a trimis, duminică, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să demareze un dialog româno-maghiar privind formele de autonomie şi să ia în calcul modelul federal, care ar fi mai eficient decât cel actual, „centralizat şi corupt”. În replică, un deputat PMP de Mureş a criticat cerinţele PPMT, catalogându-le drept „o mojicie.”

 • Descentralizarea României sau Revoluţia Cetăţeanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea României sau Revoluţia Cetăţeanului

  România nu se află la un optim Pareto, nici măcar la un echilibru Nash. România fierbe zilele astea, se luptă cu sine însăşi pentru schimbare socială, iar politicienii par tot mai departe de nevoile cetăţenilor. Iar eu cred că descentralizarea ne va ajuta să găsim soluţia pentru viitor.

 • Apocalipsa ţărişoarei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocalipsa ţărişoarei

  Dl. Mircea Morariu sare în sus şi cu o falcă-n cer şi una-n pămînt, într-un limbaj detestabil îi înjură pe politicienii UDMR.

 • Liderii
udemerişti încalcă samavolnic Constituţia României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii udemerişti încalcă samavolnic Constituţia României

  Au trecut deja destule zile de când presa informează că felurite mari oraşe din Ardeal au fost împânzite, din ordinul unor fruntaşi ai dezbinării pitulaţi în conducerea UDMR, cu inscripţii absolut provocatoare.

 • Totuşi, nu e cam mult Liviu Dragnea prin vieţile noastre?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totuşi, nu e cam mult Liviu Dragnea prin vieţile noastre?

  Prin modul în care s-a poziţionat pe scena publică, Liviu Dragnea seamănă cu ce era acum un an Gabriel Oprea - omul de care pare să depindă totul: majoritatea parlamentară, stabilitatea guvernamentală, soarta miniştrilor şi a premierului, poate chiar a preşedintelui, ba până şi soarta luptei anticorupţie. Iar în unele minţi încolţeşte ideea de a-l avea premier de la toamnă. Oare nu avem dreptul să fim, totuşi, ceva mai pretenţioşi?

 • Primarii din Moldova îşi doresc descentralizare şi autonomie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarii din Moldova îşi doresc descentralizare şi autonomie

  Reprezentanţii administraţiilor publice locale din Republica Moldova susţin că pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă e nevoie de descentralizare şi asigurarea autonomiei locale, inclusiv în gestionarea resurselor financiare şi umane.

 • Dragnea reînvie proiectele eşuate ale USL. Guvernul Cioloş îi ţine isonul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragnea reînvie proiectele eşuate ale USL. Guvernul Cioloş îi ţine isonul

  Preşedintele PSD Liviu Dragne scoate de la sertar proiectul de regionalizare şi spune că modificarea Constituţiei, un alt proiect eşuat al USL, ar putea avea loc în acest an. În acelaşi timp, printre priorităţile Ministerului Dezvoltării, condus de Vasile Dâncu, un apropiat al lui Dragnea, se află aprobarea strategiei de descentralizare, un alt obiectiv asumat de USL şi gestionat de Dragnea care s-a dovedit un fiasco.

 • Descentralizarea bate pasul pe loc în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea bate pasul pe loc în Republica Moldova

  Stretegia Naţională de Descentralizare a fost adoptată în anul 2012 şi urma să se încheie în 2015, cu toate acestea experţii declară că autorităţile publice locale în continuare depind în mare măsură de cele centrale.

 • Descentralizarea în România:
4 direcţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descentralizarea în România: 4 direcţii

  Sunt în administraţia publică din anul 1991. Am fost numit primar de Oradea în virtutea legii administraţiei publice de la acea vreme. Şi am rămas în această demnitate, cu o pauză de patru ani, până în 2007, ocupând diverse poziţii în structurile asociative ale primăriilor de mari municipii din România sau participând la o sumedenie de seminarii şi cursuri privind descentralizarea sau mai nou, privind principiul subsidiarităţii.

 • Ucraina, în chinul reformelor cerute de occidentali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina, în chinul reformelor cerute de occidentali

  Trei membri ai Gărzii Naţionale au fost ucişi, iar 141 de persoane au fost spitalizate în urma exploziei şi ciocnirilor care au avut loc luni în cursul unei manifestaţii în faţa Parlamentului de la Kiev, cea mai sângeroasă de la „Revoluţia Demnităţii“ care a dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, în februarie 2014.

 • Moment poetic. Victor Ponta îmbrăcat în zale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moment poetic. Victor Ponta îmbrăcat în zale

  Nu ştiu dacă aţi observat, dar Victor Ponta are o viziune deosebit de vijelioasă asupra vieţii. Asupra vieţii politice, zic. Ca într-un film istoric de Sergiu Nicolaescu, pentru el totul se reduce la bătălii, victorii, înfrângeri, oştiri, arme, răni, cicatrici, alianţe şi aliaţi, trădări şi trădători. Nimic de zidit, nimic care să dăinuie – iar mandatul său, pe cale de a se încheia, stă mărturie.

Modifică Setările