Stiri despre dermatita

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Baia cu fulgi de ovăz are efecte uimitoare asupra pielii. Cum o pregăteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baia cu fulgi de ovăz are efecte uimitoare asupra pielii. Cum o pregăteşti

  Pentru  problemele dermatologice, în general, există, pe lângă tratamentele ce au la bază diverse produse farmaceutice şi cosmetice, remedii naturiste, eficiente şi la îndemînă. Cele cu ovăz sunt printre cele mai recomandate de fitoterapeuţi. Interesant este că pentru două dintre cele mai comune şi neplăcute afecţiuni ale pielii soluţii oferite de natură sunt extrem de simple.

 • Cum să scoţi o căpuşă pătrunsă în piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să scoţi o căpuşă pătrunsă în piele

  Anul acesta, au fost înregistrate multe cazuri de muşcături de căpuşe şi numărul lor va creşte începând din mai. Căpuşa poate părea unora o insectă banală, dar muşcătura acesteia îţi poate crea probleme de sănătate grave. Vezi cum s-o previi, dar şi cum să procedezi dacă observi o căpuşă pe piele!

 • Afecţiuni anunţate de mâncărimile pielii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiuni anunţate de mâncărimile pielii

  Poate nu dai mare importanţă mâncărimilor pielii, însă acestea pot fi modul de manifestare a unei boli. Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea şi consistenţa ei se pot modifica în prezenţa anumitor afecţiuni cum sunt cele de hepatice, tiroidiene sau pulmonare.

 • Cum tratăm dermatita fără medicamente. Remedii cu produse naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratăm dermatita fără medicamente. Remedii cu produse naturale

  Dermatita este o inflamaţie a pielii ce debutează cu mâncărimi, eczeme, uscarea pielii şi îngroşarea ei. Nu este contagioasă şi nici nu constituie o ameninţare pentru viată, dar este extrem de neplăcută. Poate fi tratată alopat, dar şi cu ajutorul produselor naturale. Iată câteva remedii simple, cu preparate pe care le putem obţine acasă.

 • Ce afecţiuni ascund
durerile în talpă. Una dintre cele mai inervate părţi ale corpului indică o adevărată hartă de boli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni ascund durerile în talpă. Una dintre cele mai inervate părţi ale corpului indică o adevărată hartă de boli

  Talpa piciorului reprezintă punctul de sprijin al întregului corp, când acesta este în poziţie verticală. Durerea în talpa piciorului poate interesa unul dintre oasele piciorului, un nerv care se extinde până aici sau pielea. Pot fi sever afectate mersul, statul în picioare, precum şi estetica. Iar afecţiunile ce pot să apară nu sunt deloc de neglijat.

 • Ce
boli poţi lua de la apa din ştranduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi lua de la apa din ştranduri

  Ştrandurile şi piscinele ne ademenesc în această perioadă caniculară, însă medicii avertizează că apa din bazine poate provoca o serie de boli infecţioase, dacă nu este tratată coerspunzător. Însă nici excesul de agenţi dezinfectanţi nu este de dorit, pentru că poate duce la apariţia bolilor de piele.

 • Ce boli tratează uleiul de sâmbure de struguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli tratează uleiul de sâmbure de struguri

  Uleiul din seminţe de struguri are o istorie lungă. Frunzele şi sâmburii strugurilor au fost folosite în medicina populară europeană pentru a trata bolile de ochi, a opri sângerările, a trata iritaţii ale pielii, a reduce inflamaţiile, a uşura durerea şi a îndepărta constipaţia, variola, greaţa şi bolile de ficat.

 • Societatea Română de Dermatologie: 20% dintre copii suferă de dermatită atopică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea Română de Dermatologie: 20% dintre copii suferă de dermatită atopică

  Societatea Română de Dermatologie (SRD) desfăşoară în perioada 15-30 aprilie 2013 o amplă campanie de informare ce aduce în atenţia populaţiei riscurile bolilor de piele, care au înregistrat o creştere în ultima perioadă. Campania va ajunge şi în şcoli, având în vedere că opt din zece copii care ajung la dermatolog sunt diagnosticaţi cu boli de piele.

 • Top 5 boli cauzate de stres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 boli cauzate de stres

  Viaţa modernă este o sursă continuă de tensiuni, care-ţi dau (la propriu!) tot felul de tulburări... Tot ce ai de făcut este să le combaţi, ca să previi bolile grave provocate de stres. Dar, mai întâi, află cum te afectează grijile de zi cu zi...

 • Prea multă igienă dăunează pielii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă igienă dăunează pielii

  Dermatita, acneea şi eczemele pot da complicaţii dacă, prin folosirea unor produse de îngrijire, dereglăm echilibrul natural al pielii. Săpunurile şi gelurile de îngrijire ar trebui să aibă un pH aproximativ egal cu cel al pielii (5,5) pentru a împiedica distrugerea învelişului acid care oferă protecţie împotriva agenţilor patogeni.

Modifică Setările