stiri despre depresie

Situaţia de la graniţa cu Ucraina devine îngrijorătoare iar impredictibilitatea preşedintelui Putin ne poate duce către conflict. Recucerirea adâncimi strategice a Rusie, în fostul spaţiu al URSS, este vitală pentru Kremlin. Trăim o perioadă cenuşie a geopoliticii continentului european în zona de est. Este necesară doar o scânteie pentru a porni vâlvătaia şi noi suntem în prima linie!

acum 13 ore · comentarii (20)

Miercuri, 21 aprilie, Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a rostit în faţa Adunării Federale, discursul despre Starea Naţiunii. Mesajul a avut un public ţintă dublu, mai întâi pentru piaţa internă, pentru cetăţenii ruşi în prag de alegeri, apoi pentru comunitatea internaţională.

acum 11 ore · comentarii (65)

În mod paradoxal, când toată lumea aşteaptă măsurile de revenire spre o viaţă normală, tocmai acţiunile ce ar permite acest lucru sunt atacate sub pretextul că ar bloca revenirea la o viaţă normală. Este ceea ce se întâmplă în aceste momente cu adeverinţa sau certificatul verde, ce ar permite din nou călătoriile şi deschiderea unor industrii extrem de importante precum transporturile, turismul, restaurantele şi hotelurile.

În Delta Văcăreşti, preşedintele Klaus Iohannis ne-a anunţat că a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a analiza situaţia de tensiune şi potenţial război din Ucraina şi Rusia. Asta după ce, în ultimele zile mai multe voci publice i-au cerut preşedintelui convocarea CSAT şi au atras atenţia asupra situaţiei de conflict din apropierea ţării noastre. Suntem informaţi, asiguraţi de la cel mai înalt nivel, că lucrurile merg bine

acum 6 ore · comentarii (6)

Revenirea la guvernare, întoarcerea civilităţii între partenerii de coaliţie, punctarea unor măsuri cheie şi a unui termen limită – până la finalul acestui an – reprezintă primul mare test de maturitate al USR PLUS, partid anti-sistem, care din 2016 până în 2020 a fost doar în opoziţie, fiind de altfel, deseori, singurul care a făcut opoziţie într-o perioadă foarte grea pentru România.

În anii 90-2000, una dintre principalele teme din discursul public se referea la europenizare. Era dezideratul simplu al unei societăţi ieşite din comunism şi care nu trecuse prin cea mai uşoară tranziţie. În contextul cvasi-consensului – foarte important de altfel – din societate pentru aderarea la UE şi NATO, soluţia venea dinspre extern, din presiunea de a intra şi noi în rândul lumii, de a nu ne mai face din periferie o etichetă deloc comodă.

Am lămurit clar ideea că orice intenţie de a stabili lideri unici de ierarhie, conducători supremi de categorie sau orice frază care începe cu „cel mai bun“, „cel mai mare“ sau alte superlative fără sens ţine de nesiguranţa celui care mai degrabă vrea să aduleze, are nevoie de supremaţia unui idol, pierzând atenţia de la esenţial.

acum 2 zile · comentarii (3)

Nu vorbesc de filosofia politică a lui Cîţu, nu are niciuna. Cîţu semnează cu stiloul lui Orban ce-i dictează acesta. Ca un papagal.  Atât îi permite anvergura politică. USR PLUS are de ales între filosofia de guvernare a lui Orban, şi ieşirea de la guvernare, pentru a nu plăti mai târziu guvernarea eşuată PNL-Iohannis-Orban. Iohannis nu mai candidează la un nou mandat, aşa că este mai relaxat. Nu mai intervine în actul guvernării.

acum 2 zile · comentarii (57)

Marius Damian este actor la Teatrul Odeon. E o bucurie de om şi o bucurie de artist. Pe lângă talentul lui fabulos de actor care umple scena cu vivacitatea lui este şi un excelent caricaturist. „Portretele” pe care le face colegilor săi de breaslă sunt calde declaraţii de dragoste pentru teatru şi slujitorii lui.

acum 2 zile · comentarii (2)

În ultimele luni, oricare ar fi fost cea mai mică propunere de schimbare în sistemul de educaţie, ea a fost primită, unanim, cu ”strigături”. E clar că nimeni nu mai ascultă argumente, aşteptările sunt uriaşe, nervii sunt întinşi la maximum şi fiecare vrea o reformă care să i se potrivească copilului lui, în primul rând.

acum 3 zile · comentarii (0)

Suspendarea conturilor pe principalele reţele sociale ale celui perceput drept cel mai puternic om de pe planetă, respectiv preşedintele SUA, a transmis o undă de şoc, indiferent de simpatia sau antipatia faţă de personaj. Pentru că dacă poate fi amuţit preşedintele SUA atunci chiar poate fi amuţit oricine.

acum 2 zile · comentarii (6)
Modifică Setările