Stiri despre democratie

  848 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Democraţia, la active toxice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia, la active toxice

  Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt: Cine supune poporului său o chestiune de destin trece în Europa drept un pericol general. Acesta este mesajul pieţelor şi, de luni seara, şi al politicului.

 • Regele Mihai I, întoarcerea acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele Mihai I, întoarcerea acasă

  „Adevărul“ continuă serialul dedicat Maiestăţii Sale cu cel mai emoţionant moment. Aprilie 1992: revenirea monarhului în patrie.

 • „Primăvara arabă“ nu a adus încă democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Primăvara arabă“ nu a adus încă democraţia

  Încetul cu încetul, marile speranţe legate de schimbările pe care le-ar fi putut aduce aşa-numita „primăvară arabă" în ţări din Orientul Mijlociu sau nordul Africii, respectiv o mai mare libertate, democraţie şi respectarea drepturilor omului, alături de progrese economice şi afirmarea tinerilor, s-au dovedit greu de realizat.

 • Tunisia: greu cu democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunisia: greu cu democraţia

  Tunisienii sunt deziluzionaţi şi de guvernul de tranziţie, al cărui capital de încredere s-a subţiat tot mai mult în ultimele luni.

 • Gorbaciov: Preşedintele rus Dmitri Medvedev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gorbaciov: Preşedintele rus Dmitri Medvedev "este depăşit şi manipulat de Putin"

  Premierul Vladimir Putin îl manipulează pe preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev şi blochează progresul ţării în procesul de transformare într-o democraţie modernă, a declarat fostul lider sovietiv Mihail Gorbaciov. El a acordat un interviu publicaţiei britanice "The Guardian" în care îşi recunoaşte greşelile comisă în urmă cu 20 de ani, care au dus la destrămarea URSS-ului.

 • Bufonul, starleta și marinarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bufonul, starleta și marinarul

  Un primar care seamănă mai mult cu un bufon, o doamnă ministru care se comportă ca o starletă și un șef de stat care a ajuns să "hăhăie" singur la propriile glume deocheate au făcut circ zilele acestea.

 • De ce englezii sunt patrioţi şi românii nu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce englezii sunt patrioţi şi românii nu?

  Într-o societate democratică, ţara reprezintă suma indivizilor, iar interesul naţional este suma intereselor indivizilor. Ţara este expresia solidaritătii tuturor indivizilor. Dar în ţările cu traditie democratică, solidaritatea este o alegere, nu o obligaţie. Individul nu este supusul statului, statul serveşte, protejează şi promovează cetăţenii.

 • Curs de democraţie participativă, la Telciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curs de democraţie participativă, la Telciu

  Asociaţia „Support for Youth Development“ din Cluj-Napoca invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani să participe la cursul de formare „Democraţie participativă, Democraţie creativă“ ce se va desfăşura în perioada 12 – 17 august 2011 în localitatea Telciu, judeţul Bistriţa Năsăud.

 • Discursurile democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursurile democraţiei

  La Domul Invalizilor din Paris, acum două zile, a fost adus un „omagiu naţional" pentru şapte soldaţi căzuţi recent pe frontul din  Afganistan.

 • Israel: democraţia, în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Israel: democraţia, în pericol

  Reputaţia Israelului de stat democratic vibrant a fost pătată de o lege nouă care intenţionează să înăbuşească criticii ocupării Cisiordaniei. Legea, aprobată în Parlament cu 47 voturi pentru şi 38 împotrivă, efectiv interzice orice îndemn public la boicot - economic, cultural sau academic - împotriva Israelului sau a coloniilor sale din Cisiordania, făcând din asemenea acţiuni contravenţii ce se pedepsesc.

 • Îngrijorarea SUA privind democraţia din Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îngrijorarea SUA privind democraţia din Ungaria

  Aflată în vizită la Budapesta pentru a participa la ­inaugurarea Institutului „Tom Lantos", Hillary Clinton, secretar de stat al SUA, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de respectarea principiilor democraţiei în Ungaria.

 • Mică lecţie de democraţie obosită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mică lecţie de democraţie obosită

  De Volkskrant, Amsterdam: În Tunis, o jurnalistă a cotidianului De Volkskrant a asistat la o scenă uimitoare: tineri "indignaţi" spanioli manifestau în faţa ambasadei lor. Din dialogul purtat cu tunisienii a rezultat o reflecţie asupra sistemului nostru politic.

 • John McCain: „Democratizarea ţărilor arabe trebuie susţinută”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John McCain: „Democratizarea ţărilor arabe trebuie susţinută”

  Fostul candidat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite din partea GOP, John McCain, a declarat într-un interviu acordat revistei Foreign Policy că America trebuie să fie pregătită să-şi susţină valorile intime chiar dacă, la o primă vedere, interesul strategic pară să susţină un alt curs al evenimentelor.

 • Lecţie de democraţie la Camera Deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţie de democraţie la Camera Deputaţilor

  Liceenii de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Bucureşti au iniţiat şi au votat legi în Sala „Spiru Haret“ din Parlament. Înainte de a vizita cele două Camere ale Legislativului, preşcolari, elevi sau liceeni pot participa la Lecţia de Democraţie, organizată de Centrul Educaţional al Camerei Deputaţilor.

 • Cât de greu se impune democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de greu se impune democraţia

  Pe măsură ce continuă luptele în Libia, iar trupele lui Gaddafi rezistă, ba chiar trec uneori la ofensivă, intervenţia militară a occidentalilor ia o turnură paradoxală.

 • Ce facem cu Gaddafi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem cu Gaddafi?

  Pe vremuri, stânga franceză vântura conceptul „datoriei de a interveni“ chiar şi militar într-un stat căzut sub o tiranie incontrolabilă, acordat democraţiilor.

 • Sunt vinovate Statele Unite pentru protestele din Egipt?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt vinovate Statele Unite pentru protestele din Egipt?

  O serie de documente obţinute de către WikiLeaks oferă informaţii despre luptele de stradă care au loc în Egipt, fiind posibil ca Statele Unite să fie vinovate pentru ciocnirile dintre poliţie şi manifestanţii care cer demisia preşedintelui.

 • Cristina Stănilescu studiază în democraţie la mii de kilometri de casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Stănilescu studiază în democraţie la mii de kilometri de casă

  Tânăra adoră să viziteze locuri noi şi să cutreiere lumea, cea mai recentă experienţă inedită o trăieşte în Danemarca. Tânăra s-a ambiţionat tot timpul să-şi atingă scopul. Ştie să se împartă între carieră şi distracţie, dar mai mult decât atât a reuşit să înveţe din fiecare experienţă pe care a trăit-o.