Stiri despre democratie

  848 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CCR, statul de drept şi democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR, statul de drept şi democraţia

  Opt judecători ai CCR au invalidat voinţa exprimată de poporul român, din care aproape opt milioane au participat la referendumul pe justiţie. Ce înseamnă decizia Curţii pentru statul de drept? Dar pentru democraţie?

 • Stop împrumuturilor, stop naţionalismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stop împrumuturilor, stop naţionalismului

  Sincer, dacă ar fi să aleg între a împrumuta bani pentru a plăti pensiile mărite ale pensionarilor şi a nu mă împrumuta, aş alege să nu mă împrumut. Cred că orice om, cu şcoală mai multă sau mai puţină, ar alege la fel. Îţi baţi joc şi distrugi următoarele generaţii. Pentru că banii ăia vor trebui plătiţi înapoi creditorilor, în loc să îi foloseşti pentru a educa şi dezvolta tineretul.

 • Comisia de la Veneţia a elaborat un raport privind relaţia dintre majoritate şi opoziţie. Iohannis: E rezultatul reducerii democraţiei în mai multe state europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia de la Veneţia a elaborat un raport privind relaţia dintre majoritate şi opoziţie. Iohannis: E rezultatul reducerii democraţiei în mai multe state europene

  Comisia de la Veneţia a adoptat un raport referitor la „Parametrii privind relaţia dintre majoritate şi opoziţie într-o democraţie: listă de criterii”, document prin intermediul căruia îndeamnă la respectarea valorilor pluralismului şi libertăţii, la existenţa unui sistem democratic de control reciproc între instituţiile statului şi la cooperare loială şi constructivă între organele statului.

 • Progresul obişnuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresul obişnuit

  Deocamdată, e război şi e bine. Răul va începe abia odată cu declanşarea păcii pierdute de democraţie. În Vest, rebeliunea dezmoşteniţilor scutură confortul elitelor. Defuncta clasă muncitoare americană şi britanică dar şi o felie mare şi neagră a fostei clase de mijloc refuză să dispară printre lozincile pozitive ale clerului progresist. Şi, prin asta, sînt ultima formă de viaţă autentică a democraţiei, înainate de alunecarea în consesns sterp.

 • Resetarea României: e timpul faptelor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resetarea României: e timpul faptelor!

  România este într-o criză fără precedent, cauzată de incompetenţa fără precedent a celor care conduc ţara de doi ani şi jumătate. O criză înseamnă însă şi oportunităţi. Pactul propus de preşedintele Iohannis partidelor politice este o astfel de şansă unică în ultimii 24 de ani. Mai precis, din 21 iunie 1995, când lideri partidelor politice parlamentare semnau declaraţia de la Snagov pentru aderarea României la UE.

 • După votare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După votare

  În ţările şi societăţile cu adevărat democratice, oamenii ies la vot nu din disperare, teamă sau revoltă. Cetăţenii pot fi supăraţi pe guvernanţi, însă mai rar li se întâmplă să fie şi revoltaţi. Nu aleg între bine şi rău sau între rău şi ceea ce se speră a fi mai puţin rău, ci între bine şi mai bine.

 • La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La mulţi ani, PNL, la mulţi ani liberalismului pur în România!

  Astăzi se împlinesc 144 de ani de fondarea oficială a Partidului Naţional Liberal şi mi se pare de bun augur să amintim românilor şi României, că bazele României moderne au fost aşezate de către personalităţile marcante ale liberalismului românesc. Ion C. Brătianu, , Mihail Kogălniceanu , A.G. Golescu, Prim Miniştrii ai României şi oameni de vaza ai societăţii româneşti de la acea vreme.

 • EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa

  Europa ne deranjează. Este deranjantă deoarece este încă o idee nouă. Pentru că inovează înlocuind confruntarea cu cooperarea, punând democraţia şi dezbaterea mai presus de diplomaţie şi secretul de stat. Europa creează legături directe între oameni. Noutatea sa scutură din rădăcini vechile obiceiuri, împiedică cutumele şi ridică întrebări cu privire la interesele naţionale egoiste.

 • Atenţie! Pericol
mare! Regimul Dragnea ne suprimă
drepturi şi libertăţi fundamentale! „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie! Pericol mare! Regimul Dragnea ne suprimă drepturi şi libertăţi fundamentale! „Curat neconstituţional, dar umflaţi-i!”

  Omul Dragnea a devenit un caz patologic. Delirează când ţine discursuri, vede duşmani care se opun tendinţei sale de a deveni el dictatorul absolut al României. Încolţit de Justiţie, apelează la forţele de ordine pentru a-şi conserva puterea. Şefii Poliţiei şi Jandarmeriei ar trebui să înţeleagă că devenind complici la încălcarea Constituţiei, riscă pedepse penale grele.

 • 30
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30

  La momente diferite, începând din vară şi până în ultimele zile ale lui decembrie, anul acesta majoritatea ţărilor esteuropene marchează trei decenii de la ieşirea, de regulă paşnică, din experimentul comunist.

 • Suspendarea Parlamentului la Chişinău şi lecţia responsabilităţii pentru sistemul democratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suspendarea Parlamentului la Chişinău şi lecţia responsabilităţii pentru sistemul democratic

  Au trecut şi sfintele sărbători Pascale. Ba chiar şi Paştele blajinilor. Şi am intrat de-a dreptul în primăvară, după două luni şi jumătate de la alegeri. În Parlamentul Republicii Moldova şi pe scena politică nu se întrevede nici o perspectivă ca diferiţii actori să îşi nuanţeze poziţiile, să negocieze, să atingă compromisul şi să dea o majoritate, capabilă să ducă la constituirea Legislativului şi să producă un Guvern.

 • Lecţia
ucraineană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia ucraineană

  Alegerile prezidenţiale din Ucraina au demonstrat că ţara vecină a abandonat moştenirea totalitarismului din perioada comunistă, având un sistem politic competitiv şi democratic, care se poate transforma într-un model inclusiv pentru unele state din regiune.

 • Populismul de dreapta, provocare grea pentru Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul de dreapta, provocare grea pentru Germania

  Marea majoritate a germanilor se declară pentru democraţie – dar sub ce formă? Drepturi egale pentru toţi şi pluralism politic nu fac parte din concepţia politică a tuturor, relevă ultimul "Studiu privind centrul".

 • Dragnea: Ţara asta este bogată, românii sunt harnici. Noi nu am fost colonişti. Problema este că vin peste noi. Ne batem sau stăm cu mâinile pe piept?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragnea: Ţara asta este bogată, românii sunt harnici. Noi nu am fost colonişti. Problema este că vin peste noi. Ne batem sau stăm cu mâinile pe piept?

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, la Antena 3, că România este o ţară bogată, iar românii sunt harnici şi nu a fost niciodată nevoie să ia de la cineva ceva. ”Noi nu am fost colonişti”, a spus Dragnea, potrivit căruia coloniştii, sub pretextul democraţiei, luau resursele unei ţări. ”Problema este că vin peste noi. Ne batem sau stăm cu mâinile pe piept?”, a afirmat liderul PSD.

 • Treaba lor şi lanţurile noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treaba lor şi lanţurile noastre

  Răposata îşi trăise traiul, îşi mîncase mălaiul şi cotcodăcea nesuferit de insistent. Prin urmare, ştirea despre suprimarea democraţiei a venit şi a trecut neobservată. Cine are timp şi discursuri de pierdut pentru o orătanie sacrificată în zi de praznic?

 • Generaţia veche a făcut praf România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia veche a făcut praf România

  Cum se făceau execuţiile pe linie politică de către comunişti? Păi am văzut în „Cel mai iubit dintre pământeni“. Mai întâi se făcea un apel cu dedicaţie, şeful vorbea ca şi cum e un sfat pentru toată lumea, dar se ştia de toţi către cine e direcţionat. Mai apoi, şeful spunea că cine vrea să plece e liber să plece.

 • Originala noastră primăvară agresivă. File de jurnal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Originala noastră primăvară agresivă. File de jurnal

  Originala noastră primăvară agresivă seamănă foarte bine cu democraţia noastră originală. Cu temperaturi de până la 24 grade la mijlocul lui martie şi cu bruşte ameninţări de vânturi, de ninsori şi îngheţuri venind să strivească Speranţa dată de soarele strălucitor şi căldurile de vară la coptul grâului,

 • Asigurarea necesităţii în
schimbul libertăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asigurarea necesităţii în schimbul libertăţii

  Motto: „Criza intervine atunci când elita nu mai poate să guverneze aşa cum e obişnuită, iar supuşii nu mai suportă să fie conduşi aşa cum au fost până acum.“ (Lenin)

 • Datul în stambă, victimizarea şi datul cu capul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datul în stambă, victimizarea şi datul cu capul

  Ar fi un indiciu important şi pentru ceilalţi, de recunoaştere a gafelor şi încercare de îndreptare. Cu cât ar fi mai vizibile urmele „berbecului“ uman, cu atât ar fi indicii de remuşcare, de vinovăţie, de responsabilizare pe viitor. În loc să sară la gâtul celor care îi critică pe bune, ar trebui să le mulţumească şi să încerce să devină responsabili atât în declaraţii publice, cât şi în fapte şi în comportament!

 • Manifest România: JOS COMUNISMUL!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest România: JOS COMUNISMUL!

  Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţie. 1.116 români şi-au dat viaţa atunci. Generaţia mea a auzit atunci de la părinţi şi bunici, pentru prima oară, astfel de cuvinte: „Noi am dus greul, dragi copii... dar măcar voi o să trăiţi în libertate!“ Speranţele a milioane de români s-au transformat însă într-un şir nesfârşit de deziluzii în anii care au urmat.