Stiri despre demnitate

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Două întrebări
pentru Ziua Naţională a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două întrebări pentru Ziua Naţională a României

  Ne bucurăm cu toţii să privim această paradă militară, să reascultăm Imnul României şi alte cântece care ne trezesc sentimentul şi vibraţia naţională. Şi este firesc să fie aşa şi să ne bucurăm astăzi.

 • Treizeci de ani de libertate, demnitate şi democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treizeci de ani de libertate, demnitate şi democraţie

  Pentru noi, românii, cei 30 de ani scurşi de la Căderea Zidului Berlinului, reprezintă o formă condensată a istoriei noastre naţionale. Am reuşit sa îndeplinim visul înaintaşilor noştri de reîntoarcere, după milenii de înstrăinare, în matca noastră occidentală. Să obţinem, în premieră absolută, garanţii de securitate fără precedent. Să recuperăm, măcar parţial, din decalajele de dezvoltare faţă de Vestul dezvoltat.

 • O problemă
de demnitate şi de bun simţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O problemă de demnitate şi de bun simţ

  Nu m-am aşteptat nici o clipă ca, după verdictul dat în urmă cu aproape zece zile de Curtea de Apel Bucureşti referitor la colaborarea dovedită de CNSAS a d-lui Traian Băsescu cu Securitatea acesta să îşi facă mea culpa.

 • VIDEO Protestul actorilor. Dorina Chiriac: „Greşeala lucrătorului din instituţiile de cultură este că
vine la lucru indiferent de ce are acasă de mâncare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Protestul actorilor. Dorina Chiriac: „Greşeala lucrătorului din instituţiile de cultură este că vine la lucru indiferent de ce are acasă de mâncare“

  Nemulţumiţi de tăierile bugetare şi de concedierile care au urmat din pricina acestora, aproximativ 250 de artişti, au protestat duminică, în Piaţa Victoriei. Printre aceştia s-au numărat actori precum Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac, Marius Manole şi Tudor Chirilă, dar şi regizori precum Stere Gulea.

 • Artiştii protestează duminică în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii protestează duminică în stradă

  Artiştii vor ieşi în Piaţa Victoriei, duminică seara, la ora 18.00, pentru a protesta faţă de situaţia în care sunt puşi de când Ministerul Culturii şi administraţiile locale au decis tăieri de buget şi au întârziat plata subvenţiilor.

 • Lecţia de demnitate a unui consilier local care a demisionat imediat după ce i-a fost validat mandatul: „Se luau la mişto, scuzaţi-mi expresia, între ei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de demnitate a unui consilier local care a demisionat imediat după ce i-a fost validat mandatul: „Se luau la mişto, scuzaţi-mi expresia, între ei”

  Victor Malinovici (UNPR) s-a luptat doi ani în Justiţie pentru confirmarea mandatului de consilier local al municipiului Galaţi ce-i fusese invalidat în 2016, în mod abuziv, în urma unor jocuri politice. Judecătorii i-au dat dreptate, definitiv şi irevocabil, iar CL a fost obligat să-l repună în drepturi.

 • Huliganism
parlamentar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Huliganism parlamentar

  Cu cîteva luni bune în urmă, preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, a inventat o ocazie solemnă. Prilej ca cele două  Camere reunite ale Parlamentului să producă o declaraţie comună al cărei rost era acela de a reafirma onoarea şi demnitatea forurilor legiuitoare.

 • Protecţia oamenilor cu dizabilităţi prin respectarea demnităţii lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protecţia oamenilor cu dizabilităţi prin respectarea demnităţii lor

  Încep acest articol printr-o confesiune: ca deputat în Comisiile pentru muncă şi protecţie socială şi pentru Egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, aflat la primul mandat, nu credeam că voi găsi atât de multă tracţiune în echipa lărgită de oameni cu care am lucrat pentru acest proiect de lege.

 • În România, frica nu mai păzeşte pepenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În România, frica nu mai păzeşte pepenii

  În domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, al siguranţei naţionale şi ordinii publice, în toate zonele unde se întinde necontenit caracatiţa corupţiei, aceasta este întărită prin intermediul fricii. Frica de a-şi pierde locurile de muncă, frica de a-şi pierde privilegiile, frica de sărăcie, frica de şef de patron, frica de a-şi pierde viaţa şi de alte sumedenii de frici, care guvernează şi cancerizează societatea în ansamblul ei.

 • Interviurile FNT. Marius Manole: „La asta ne-a adus sistemul politic din ziua de azi, nici să taci nu mai poţi şi, dacă vorbeşti, sfidezi societatea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT. Marius Manole: „La asta ne-a adus sistemul politic din ziua de azi, nici să taci nu mai poţi şi, dacă vorbeşti, sfidezi societatea”

  Binecunoscutul actor Marius Manole joacă, în cadrul FNT, în spectacolele „Demnitate" şi „Copilul lui Noe" despre care a vorbit, de la ora 13.00, la Adevărul Live, în cadrul interviurilor FNT. Actorul a vorbit, de asemenea, despre implicarea sa civică şi despre ce anume s-a schimbat la împlinirea vârstei de 40 de ani.

 • Nişte penali sunt discriminaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nişte penali sunt discriminaţi

  Am aflat recent că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că a lezat ,,demnitatea persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi (sic)”.

 • Cazul unui jurnalist infirm, care se zbate să-şi ajute fratele bolnav. Şi-au pierdut indemnizaţiile de handicap şi supravieţuiesc cu greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul unui jurnalist infirm, care se zbate să-şi ajute fratele bolnav. Şi-au pierdut indemnizaţiile de handicap şi supravieţuiesc cu greu

  De câteva luni, Remus Ştefan, un cunoscut ziarist din Piteşti, trăieşte într-o cameră de hotel împreună cu fratele bolnav de schizofrenie paranoidă. El însuşi o persoană cu infirmităţi, Remus este un luptător. Nu s-a plâns niciodată că a plecat în viaţă cu şanse nedrepte, dar când vine vorba de fratele său, Mihai, nu vrea să lase lucrurile aşa, mai ales că birocraţia din România le-a luat amândurora indemnizaţiile de handicap.

 • Milocizia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Milocizia

  Pentru a fi consfinţit ca membru al societăţii, copilului i se aplică tot felul de ritualuri - cele mai barbare şi primitive fiind cele de mutilare genitală (circumcizia la băieţi şi la fete), cele mai „subtile“ şi sublimate fiind botezul şi găurirea urechilor fetelor.

 • Cioloş: Vă doresc un an 2018 al asumării şi al acţiunii, în care să începem să acţionăm pentru o Românie onestă. Haideţi să ne punem la treabă împreună!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş: Vă doresc un an 2018 al asumării şi al acţiunii, în care să începem să acţionăm pentru o Românie onestă. Haideţi să ne punem la treabă împreună!

  Fostul premier Dacian Cioloş le doreşte românilor un an 2018 al asumării, al angajării şi al acţiunii, în care să începem să acţionăm noi înşine, fără a aştepta ca alţii să o facă în locul nostru, pentru o Românie onestă, cu fruntea sus şi în care să nu ne fie ruşine să trăim, spunând că el este gata să facă acest lucru. „Haideţi să ne punem la treabă împreună“ - este mesajul transmis luni seară de către fostul premier.

 • Parlamentarii şi-au umflat iar veniturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii şi-au umflat iar veniturile

  În primele zile ale lunii martie, la iniţiativa d-lui Călin Popescu- Tăriceanu, preşedintele Senatului României, Parlamentul s-a mai făcut o dată că lucrează, în fapt acoperindu-se pentru a nu ştiu câta oară de ridicol. S-a adoptat o declaraţie care nu serveşte absolut la nimic, o însumare de cuvinte care, vezi Doamne!, ar reafirma rolul şi prestigiul respectivei instituţii.

 • Despre oameni mici, cu bani, şi oameni mari, fără
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre oameni mici, cu bani, şi oameni mari, fără

  „Dacă ceva o să lipsească la muncă, la cine crezi că o să se uite primul?”. Din cei 50 de ani de muncă, tatăl meu a petrecut 40 de ani în acelaşi loc. A început ca muncitor docher în port şi, în ciuda celor 7 clase ale sale, a ieşit la pensie ca responsabil încărcări - descărcări. Îi trecea prin mână toată marfa pe care România o trimitea la export prin portul de la Galaţi şi semnătura lui era precum pecetea lui Sfântu’ Petru.

 • Gânduri
despre Casa Regală a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gânduri despre Casa Regală a României

  Casa Regală a României se identifică până la suprapunere cu imaginea istorică, tragică, dar deopotrivă dătătoare de speranţă şi de încredere a Regelui Mihai.

 • Adrian Năstase: Intervenţia ambasadorului american în susţinerea lui Zgonea reprezintă un amestec brutal în viaţa politică românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Năstase: Intervenţia ambasadorului american în susţinerea lui Zgonea reprezintă un amestec brutal în viaţa politică românească

  Fostul premier Adrian Năstase susţine, într-o postare de pe blogul personal, că ambasadorul american Hans Klemm  nu ar trebui să se implice în politica internă a României, aşa cum s-ar întâmpla, potrivit acestuia, în cazul lui Valeriu Zgonea, politician pe cale de a fi înlăturat de la şefia Camerei Deputaţilor.

 • Iubirea, ca obligaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubirea, ca obligaţie

  Probabil că un Lenin reîncarnat pe plaiurile din grădina Carpaţilor ar defini capitalismul de acum, de la noi, drept puterea ipocriziei+telenovele.

 • Papa Francisc va lansa un album de muzică rock progresiv, intitulat „Wake Up!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Francisc va lansa un album de muzică rock progresiv, intitulat „Wake Up!“

  Papa Francisc va lansa, pe 27 noiembrie, un album de muzică rock progresiv, intitulat „Wake Up!“, ce va include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale Suveranului Pontif, în diferite limbi, vor fi îmbinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

 • Elena Udrea vs Elisabeta Rizea. O comparaţie – viaţa în închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Udrea vs Elisabeta Rizea. O comparaţie – viaţa în închisoare

  Am văzut câteva declaraţii ale Elenei Udrea de la ieşirea din puşcărie şi am vrut să scriu un articol în care să fac glume şi glumiţe cu acest martir al închisorilor capitaliste. Mi-am adus aminte cum l-au comparat pe Adrian Năstase cu Iuliu Maniu şi am zis să fac un fel de Prison Break Match între Elena Udrea şi Elisabeta Rizea.