Stiri despre demente

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente de
evitat în boala Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente de evitat în boala Alzheimer

  Maladia Alzheimer este cea mai cunoscută formă de demenţă la vârstnici determinând probleme de memorie, de gândire şi de comportament.

 • Ce se întâmplă în
creier pe măsură ce îmbătrânim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în creier pe măsură ce îmbătrânim

  Creierul reprezintă doar 2% din greutatea corpului, dar consumă 20% din rezervele organismului. Acest organ controlează multe aspecte ale gândirii: memoria, planificarea şi organizarea, luarea deciziilor şi multe altele. Aceste abilităţi cognitive influenţează felul în care ne îndeplinim sarcinile de zi cu zi şi capacitatea de a trăi independent.

 • Litiul din apă ar
putea influenţa maladia Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Litiul din apă ar putea influenţa maladia Alzheimer

  Un nou studiu danez susţine că un consum îndelungat al unei cantităţi mici de litiu poate reduce riscul de apariţie al demenţelor, printre care şi Alzheimer. Acest compus chimic se află în mod natural conţinut în apa potabilă din Danemarca.

 • Tratamentul bolilor vasculare întârzie maladia Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamentul bolilor vasculare întârzie maladia Alzheimer

  Evoluţia bolii Alzheimer poate fi încetinită prin prevenţie şi prin acţiune asupra factorilor de risc modificabili, precum bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare. Aceşti factori de risc trebuie identificaţi cu mult înainte ca boala să ajungă în stadiul de demenţă, atrag atenţia medicii neurologi.