Stiri despre dementa

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aşa poţi preveni demenţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa poţi preveni demenţa!

  Nu toţi oamenii îşi pierd memoria şi aptitudinile mintale la bătrâneţe. Însă nu trebuie să ignori acest risc. Ia măsuri din timp şi vei putea preveni instalarea demenţei. Află în continuare ce soluţii îţi stau la îndemână.

 • Singurătatea ne îmbolnăveşte creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea ne îmbolnăveşte creierul

  Nu toate persoanele care trăiesc pe cont propriu se simt singure. Dar cele care au acest sentiment acut, mai ales la vârste înaintate prezintă o degenerare mai rapidă a ţesutului cerebral şi, în final, un risc crescut de a dezvolta maladia Alzheimer.

 • Berea previne demența
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea previne demența

  Persoanele care consumă bere moderat au performanţe vizibil mai bune la testele de memorie comparativ cu celelalte, arată un studiu apărut în publicația „Jurnalul Asociaţiei Americane a Medicilor".

 • Testele de vedere permit depistarea timpurie a maladiei Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testele de vedere permit depistarea timpurie a maladiei Alzheimer

  Oamenii de știință britanici au descoperit că persoanele care suferă de demență în fază incipentă prezintă dureri de cap atunci când, în cadrul testelor de vedere, li se cere să urmărească o lumină de pe un ecran, iar la un moment dat sunt rugate să privească în cu totul altă direcție.

 • Bolile dentare pot fi cauza demenţei senile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile dentare pot fi cauza demenţei senile

  Riscul de a se îmbolnăvi de demenţă, la bătrâneţe, este mai mic la persoanele care au dinţi şi gingii sănătoase, arată un studiu citat de Reuters.

 • Gabriel Garcia Marquez suferă de demență
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Garcia Marquez suferă de demență

  Cunoscutul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez suferă de demență, a anunțat fratele lui mai mic, Jaime, la o întâlnire cu studenții unei universități din Cartagena. Se pare că această boală este ereditară în familia scriitorului.

 • Dependentă de cumpărături? Te poţi trata cu pastile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dependentă de cumpărături? Te poţi trata cu pastile!

  Bărbaţii pot răsufla uşuraţi: medicii au găsit un tratament pentru partenerele împătimite de shopping. Medicamentul există pe piaţă deja şi se foloseşte în tratamentul demenţei Alzheimer.

 • Obezitatea dăunează grav creierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obezitatea dăunează grav creierului

  Kilogramele în plus sunt vinovate pentru apariţia a nenumărate afecţiuni: diabet, boli de inimă, hipertensiune sau anumite forme de cancer. Cercetătorii coreeni anunţă că, în afara bolilor cu care este asociată, obezitatea afectează negativ şi creierul.