
Reţeta unui preparat delicios. Cum faci salata de păstăi perfectă, cât o fierbi ca să nu se facă piure
Un preparat sănătos, gustos şi simplu este salata de fasole verde păstăi. Poate fi consumată ca garnitură la friptură sau ca mâncare de post.
Un preparat sănătos, gustos şi simplu este salata de fasole verde păstăi. Poate fi consumată ca garnitură la friptură sau ca mâncare de post.
Pregătiţi îndeosebi vara, dovlecii umpluţi sunt un deliciu. Reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) le învaţă pe gospodine ce ingrediente să adauge pentru o mâncare gustoasă.
Amăruie, albă, neagră, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o delicatesă a lumii moderne, descoperită însă în urmă cu mii de ani; în România, istoria desertului delicios a început în urmă cu un secol.
Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Primăvara românească e semnalizată nu doar de ghiocei, ci şi de buruienile care năpădesc pieţele: ştevie, lobodă şi urzici, obişnuia să spună Radu Anton Roman, regretatul gastronom. Reţeta unei delicioase şi vitaminizante ciorbe de urzici o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ciorba de potroace, un deliciu preparat de gospodine iarna, are la bază zeama de varză murată. Este o ciorbă care te drege după mesele copiase de sărbători. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
După o reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, gospodinele nu vor da greş cu sarmalele pentru sărbătoarea de Crăciun.
Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), în care prezintă o preluare a acestui dulce de la Păstorel Teodoreanu.
Bogat în fibre, potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. prăjit şi cu mujdei este un adevărat deliciu.
O mâncare delicioasă de post care poate fi preparată rapid este prazul cu măsline. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, preparatul va fi spectaculos.
Preparat gustos şi nelipsit de pe mesele românilor, fasolea bătută sau făcăluită, cum se numeşte în Ardeal, este un deliciu. Reţeta salatei gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Un desert gustos, uşor de preparat este chec-ul cu rom, stafide şi nucă, reţeta celebră a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Gătită în mod special în perioadele de post, ciorba de cartofi este un preparat delicios. Cu puţine ingrediente, mâncarea iese delicioasă dacă este făcută după reţeta din lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a lui Radu Anton Roman, regretatul gastronom.
O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Gospodinele pregătesc iarna, după sacrificarea porcului, carne în untură. Preparatul delicios poate fi păstrat în cămară câteva luni bune, dacă se respectă etapele gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea lui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cea mai bună ciorbă care te drege după mesele copiase de sărbători este cea de potroace. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la radu Anton Roman, un adevărat profesionist în arta culinară.
În post, o gustare ieftină şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin deosebit de gustoase. Reţeta preparatului delicioas o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.
Un aperitiv delicios poate fi gătit de orice gospodină acasă, după reţeta regreatatului gastronom Radu Anton Roman. Chifteaua din peşte se prepară rapid. Reţeta felului de mâncare gustos, simplu şi sănătos o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).
Cel mai simplu sos, care dă savoare multor preparate culinare, se prepară rapid. Mujdeiul, nelipsit în bucătăria românească, se face rapid cu doar 3 ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea gastronomiei româneşti „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).
Preparat nelipsit de pe mesele românilor, iahnia de fasole iese delicioasă dacă este gătită după reţeta regretatului grastronom Radu Anton Roman. Cu multe condimente şi verdeaţă, preparatul va fi perfect dacă înainte de gătire, fasole se va lăsa la înmuiat în multă apă peste noapte.
Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Magiunul de prune este tradiţional românesc şi îmbogăţeşte cu gustul lui dulce-acrişor plăcinte, cozonaci şi dulcuri care de care mai gustoase.Magiunurile se fac din prune, caise sau corcoduşe foarte coapte, pentru că, în principiu, nu se pune zahăr.
Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea că acest fel de mâncare poate sta pe orice masă, oricât de simandicoasă ar fi.
Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase trebuie să respectăm însă mai mulţi paşi ai gătirii.
Cu piure de cartofi alături, chifeluţele sunt un preparat delicios, nelipsit din bucătăria românească. Sunt uşor de preparat şi ies gustoase dacă sunt gătite după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Iată ce ne propune maestrul bucătar şcolit la o academie din Italia şi care s-a remarcat, în urmă cu câţiva ani, la show-ul „Chefi la cuţite“
În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia) găsim reţeta celei mai bune prăjituri. Regretatul gastronom Radu Anton Roman dezvăluie în cea mai importantă lucrare a gastronomiei româneşti secretele plăcintei cu brânză de vaci.
Reţeta de iepure vânătoresc la ceaun este foarte apreciată, însă este şi o adevărată bombă calorică. Maestrul de vânătoare Sergiu Ariton ne explică pe îndelete câteva dintre tainele preparatului care nu lipseşte de la nicio reuniune vânătorească respectabilă.