Stiri despre dej

  192 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opaiţul s-a întors la Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opaiţul s-a întors la Dej

  Dejenii au sărbătorit, azi, întoarcerea unui opaiţ care datează din sec. IV - VI d.Hr. la Dej, locul unde a fost descoperit. Opaiţul s-a aflat în posesia Muzeului Naţional de Istorie al României până astăzi.

 • Ziua culturii indiene, la Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua culturii indiene, la Dej

  Şcoala „Mihai Eminescu" a găzduit, ieri, la Dej, Ziua culturii indiene. Sărbătoarea a atras zeci de dejeni, curioşi de tehnicile yoghine Sahaja.

 • Festival de Folk la Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival de Folk la Dej

  Peste 500 de persoane s-au înghesuit azi în Cinematograful “Arta” din Dej pentru a asista la “Festivalului de muzica folk pentru tineret” intitulat “Dragoste la Dej”. Folkiştii Emeric Imre, Magda Puskas şi Adrian Săsărman au întreţinut atmosfera la prima ediţie a festivalului.

 • Campionat Naţional de Karate, la Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campionat Naţional de Karate, la Dej

  Campionatul Naţional de Karate din 2011 va avea loc la Dej, în acest weekend. Competiţia va avea loc la Sala Sporturilor, sâmbătă, începând cu ora 12.00, şi duminică, de la ora 10.00.

 • Târg de pâine pentru salvarea unei vieţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târg de pâine pentru salvarea unei vieţi

  Peste 600 de persoane s-au înghesuit în curtea şcolii “Avram Iancu” din Dej la Târgul de Pâine. Banii obţinuţi din vânzarea produselor făcute de elevi şi preşcolari din tot oraşul vor ajunge la un copil de 4 ani, diagnosticat cu tumoare pe creier.

 • Dejenii se implică în campania „Plantează un arbore“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dejenii se implică în campania „Plantează un arbore“

  Ocolul Silvic şi Primăria Dej au dat startul unei noi campanii de plantări de arbori. Prin programul „Plantează un arbore", organizatorii speră să salveze o suprafaţă afectată de alunecări de teren.

 • Baschet: Super spectacol la All Star Game-ul feminin. Ildiko Vass, MVP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baschet: Super spectacol la All Star Game-ul feminin. Ildiko Vass, MVP

  Echipa Sudului a învins formaţia Nordului, cu scorul de 100-83, duminică, la All Star Game-ul baschetului feminin românesc, desfăşurat la Dej. Ildiko Vass, de la LMK Sf. Ghoerghe a fost numită MVP, iar Flori Diaconu, de la Rapid Bucureşti a fost Miss Baschet.

 • FOTO Un militar clujean care a luptat în Afganistan s-a spânzurat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un militar clujean care a luptat în Afganistan s-a spânzurat

  Căpitanul Petru Păcurariu a supravieţuit teatrelor de război din Kosovo şi Afganistan, însă şi-a pus capăt zilelor acasă. El a fost găsit ieri, spânzurat. Bărbatul de 31 de ani a lăsat în urmă o soţie şi două fetiţe.

 • Voleibaliştii din Dej au cu cine, au cu ce, dar nu au unde!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voleibaliştii din Dej au cu cine, au cu ce, dar nu au unde!

  Deşi voleibaliştii de la CS Unirea Dej sunt extrem de aproape de o nouă performanţă, în cupele europene ei vor fi nevoiţi să joace tot la Cluj. Sala Sporturilor din Dej are dimensiuni mai mici decât cele cerute de Confederaţia Europeană de Volei, iar autorităţile locale nu dispun de banii necesari pentru lucrări.

 • Ziua Maghiarilor, sărbătoare şi pentru români la Dej
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Maghiarilor, sărbătoare şi pentru români la Dej

  Aproximativ 300 de unguri şi români s-au adunat ieri  în curtea familiei Păltineanu din Dej pentru a comemora eroii maghiari din 1848.În Dej, ceremoniile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni au loc anual în curtea unor localnici şi la ele participă şi români.

 • VOCEA ARDEALULUI Între noi, ardelenii, de Ziua Maghiarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VOCEA ARDEALULUI Între noi, ardelenii, de Ziua Maghiarilor

  Când zic Dej, cei mai mulţi îşi amintesc, poate, de băi sărate sau de fruntaşul comunist Gheorghe Gheorghiu, cel care şi-a lipit localitatea la nume odată cu venirea alor săi la putere, după o scurtă şedere în târgul transilvan.

 • Ziua Maghiarilor, sărbătorită în curtea unor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Maghiarilor, sărbătorită în curtea unor români

  Dejenii se adună astăzi în curtea familiei Păltineanu, în jurul unui monument dedicat maghiarilor căzuţi în Revoluţia din 1848. Monumentul a fost ridicat în anul 1889, din banii localnicilor, şi reprezintă un leu odihnindu-se pe o armă, întins pe un piedestal din piatră.

 • Cluj: Străbate 100 de kilometri pe zi în amintirea fiului mort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj: Străbate 100 de kilometri pe zi în amintirea fiului mort

  O femeie de 90 de ani din Dej vine zilnic la Cluj pentru a revedea locul unde şi-a zărit ultima dată copilul, răpus de boală. De şapte ani, în fiecare zi, Maria Căpâlnă străbate cu trenul cei 114 de kilometri de la Dej la Cluj-Napoca şi înapoi, pentru a-şi aminti de băiatul ei.

 • CLUJ: Farmacii vechi de câteva secole. Legenda farmacistului sinucigaş (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Farmacii vechi de câteva secole. Legenda farmacistului sinucigaş (GALERIE FOTO)

  Locuitorii din Gherla şi Dej se pot lăuda că îşi cumpără algocalmin sau paracetamol de la spiţerii din secolul al XVIII-lea. Deţinute, la început, de familii de farmacişti cu tradiţie, care le-au lăsat din tată în fiu, spiţeriile şi-au păstrat destinaţia chiar şi după ce au fost confiscate de către statul comunist.

 • Cadou de coşmar la Cluj: a murit de ziua mamei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cadou de coşmar la Cluj: a murit de ziua mamei

  Două vieţi au fost curmate, azi-noapte, în Dej, în urma unui tragic accident. Un tânăr de 22 de ani şi o prietenă de-a lui, de doar 21 de ani, au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau a intrat pe contrasens.

 • CLUJ: Şofer inconştient de beat, prins de poliţişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Şofer inconştient de beat, prins de poliţişti

  Un dejean în vârstă de 35 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,82 mg/l. Bărbatul s-a ales cu permisul de conducere anulat şi dosar penal pentru conducerea unu autovehicul în stare de ebrietate.

 • CLUJ: Proiectil vândut la fiare vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Proiectil vândut la fiare vechi

  Un proiectil de calibrul 100 mm, datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost găsit, ieri, în incinta unei societăţi specializate în valorificarea fierului uzat.

Modifică Setările