Stiri despre defunct

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ritualuri de înmormântare ciudate încă practicate în România. De ce, în Maramureş, i se face nuntă mortului înainte de înhumare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ritualuri de înmormântare ciudate încă practicate în România. De ce, în Maramureş, i se face nuntă mortului înainte de înhumare

  Misterul care învăluie trecerea în nefiinţă i-a determinat pe oameni, din cele mai vechi timpuri, să-şi „acopere“ neştiinţa cu credinţe, ritualuri sau obiceiuri dintre cele mai ciudate, iar multe dintre acestea încă se mai păstrează. Maramureşul este unul din puţinele locuri unde obiceiurile şi credinţele populare s-au păstrat într-o formă aproape nealterată.

 • Cum să îţi găseşti mortul cu GPS-ul, ultima „minune” de la Botoşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să îţi găseşti mortul cu GPS-ul, ultima „minune” de la Botoşani

  Administratorul cimitirelor din Botoşani, societatea Urban Serv, s-a gândit să doteze mormintele vechi şi fără vizitatori cu staţii GPS. În felul acesta botoşănenii de obicei plecaţi în străinătate sau în alte localităţi din ţară îşi pot găsi rudele trecute la cele veşnice, indiferent de cât de mult se va extinde sau moderniza cimitirul.

 • Văduva ultimului moştenitor al tronului Imperiului Otoman, la un pas să rămână fără casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Văduva ultimului moştenitor al tronului Imperiului Otoman, la un pas să rămână fără casă

  Moartea unor monarhi celebri din istorie precum Tutankhamon, Richard al III-a sau Ludovic al XVI-lea a declanşat deseori războaie sau revoluţii. În zilele noastre, trecerea în nefiinţă a ultimului moştenitor al Imperiului Otoman a condus la un alt gen de luptă: dreptul de proprietate asupra unui apartament din Statele Unite, scrie „The New York Times”.

 • Moda morţilor invitaţi la propriul parastas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moda morţilor invitaţi la propriul parastas

  Sicriele au început să devină opţionale la înmormântări. Priveghiul la care defunctul stă la masă cu familia şi prietenii, cu un pahar de băutură în faţă sau cu o ţigară între degete, este din ce în ce mai apreciat în SUA şi Puerto Rico.

 • Şi ultimul drum costă. Călărăşenii plătesc până la 300 de lei pentru slujba de înmormântare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi ultimul drum costă. Călărăşenii plătesc până la 300 de lei pentru slujba de înmormântare

  Între 50 şi 400 de lei sunt cuprinse taxele bisericeşti pe care le achită călărăşenii pentru serviciile oficiate de slujitorii Domnului: botez, cununie şi înmormântare. O slujbă pentru ultimul drum scoate din buzunarele rudelor defunctului până la 300 de lei. Tarifele se plătesc în funcţie de biserică, dar şi de starea materială a celui care a plecat în lumea celor drepţi.

 • FACEBOOK PENTRU MORŢI. Loc de veci virtual, noua modă internaută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FACEBOOK PENTRU MORŢI. Loc de veci virtual, noua modă internaută

  Trecerea în nefiinţă ar putea deveni trecerea în spaţiul virtual. Cei care vor să rămână pe vecie în spaţiul virtual, îşi pot cumpăra un loc de veci pe unul dintre cele două site-uri de profil. Aşa cum bunicii noştri îşi cumpără un loc în cimitire, internauţii îşi pot rezerva spaţiu în unul dintre cele două cimitire virtuale, cu taxe de cel puţin 50 de dolari pe an.

Modifică Setările