Stiri despre deficit

  816 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Botoşani: Statul bagă falimentul în primăriile micilor localităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Statul bagă falimentul în primăriile micilor localităţi

  Primăriile localităţilor sub 4000 de locuitori nu au suficienţi bani pentru a plăti salariile angajaţilor şi sunt nevoite să facă disponiobilizări de personal. Si asta datorită plafonului maxim de cheltuieli de personal stabilit prin lege unităţilor administrativ teritoriale.

 • Bacău: Un angajat muncește pentru doi pensionari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Un angajat muncește pentru doi pensionari

  Asta indică cifrele prezentate de instituțiile care se ocupă de colectarea banilor și plata pensiilor. Deficitul real este însă și mai mare pentru că și contribuțiile la bugetul de asigurări sociale sunt din ce în ce mai mici. Pentru a plăti pensiile, Casa Județeană Bacău primește sume consistente de la București.

 • Centrele maternale din Brăila sunt ocupate la refuz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrele maternale din Brăila sunt ocupate la refuz

  Doar trei locuri mai sunt disponibile dintre cele 246, dar situaţia este dramatic şi se impun noi internări Conducerea Protecţiei Copilui Brăila a făcut deja demersuri pentru obţinerea unor noi spaţii şi solicită angajarea de personal care-i să poată supraveghea pe cei internaţi.

 • Giurgiu, judeţ împovărat de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giurgiu, judeţ împovărat de pensii

  În Giurgiu, din contribuţiile pentru asigurările sociale de stat (CAS) se încasează doar 34% din pensiile care se plătesc. Suntem depăşiţi în topul deficitului numai de trei judeţe: Teleorman, Hunedoara şi Dâmboviţa.

 • Deficitul de atenţie, urmare a visării cu ochii deschişi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de atenţie, urmare a visării cu ochii deschişi

  Copiii care suferă de tulburare hiperkinetică însoţită de deficit de atenţie nu îşi pot controla visarea cu ochii deschişi, arată un studiu realizat la Universitatea britanică din Nottingham.

 • România înregistrează a patra performanţă globală la scăderea riscului de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România înregistrează a patra performanţă globală la scăderea riscului de ţară

  România a reuşit performanţa de a ieşi, în ultimul trimestru al anului trecut, din topul celor mai riscante zece state din perspectiva capacităţii de a-şi plăti obligaţiile de plată. Astfel, România a înregistrat o scădere semnificativă a primei de risc, cerute în cazul împrumuturilor pe pieţele externe - de 17,3% - aceasta fiind a patra performanţă globală după Argentina, Letonia şi Abu Dhabi. A cincea performanţă aparţ

 • Orban: Orice mijloace sunt permise pentru eliminarea deficitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orban: Orice mijloace sunt permise pentru eliminarea deficitului

  În discursul de prezentare a bugetului pe 2012, premierul Viktor Orban a promis să găsească modalităţi de a scăpa de datoriile de 1200 miliarde de forinţi. “Dacă acest lucru nu se va realiza, Ungaria şi-ar pierde autonomia economică”, a spus el, citat de cotidianul “Nèpszava”.

 • Tănăsescu: România şi-a atins ţintele la nouă luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tănăsescu: România şi-a atins ţintele la nouă luni

  Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, a declarat pentru HotNews că ţintele asumate de România  pentru primele nouă luni din 2010 ca parte a acordului cu FMI sunt îndeplinite. „Din informaţiile preliminare pe care le avem, da, ţintele la nouă luni sunt îndeplinite atât la nivelul deficitului fiscal, cât şi al cheltuielilor sau al veniturilor bugetare. În general, o fotografie a lunii sept

 • Deficitul de cont curent a urcat cu 38,5% în primele şapte luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de cont curent a urcat cu 38,5% în primele şapte luni

  Deficitul contului curent al balanţei de plăţi s-a plasat în primele şapte luni la 3,79 miliarde euro, în creştere cu 38,5% faţă de perioada similară a anului trecut, influenţa determinantă având-o balanţa transferurilor curente, care a consemnat un sold mai mic cu 32% faţă de ianuarie - iulie 2009.

 • Bacău: Cadrele medicale vor să plece în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Cadrele medicale vor să plece în străinătate

  Salariul diminuat cu 25% la sută pe care l-au încasat în această lună îi determină să renunțe. Tot mai mulți medici și asistente din Spitalul Județean de Urgență Bacău sunt interesați de ofertele de lucru din străinătate.

 • Deficitul de profesori din Caraş-Severin trimite la catedră dascăli de mâna a doua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de profesori din Caraş-Severin trimite la catedră dascăli de mâna a doua

  Judeţul Caraş-Severin se confruntă cu un deficit serios de dascăli. Potrivit oficialilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dintre cele  aproximativ  o mie de locuri scoase la concursul de titularizare, doar 65% au fost ocupate. În judeţ  sunt 138 de catedre incomplete, care vor fi scoase încă o dată la concurs.   

 • Când devin periculoase tratamentele hormonale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când devin periculoase tratamentele hormonale?

  Hormonii secretaţi în exces sau în deficit duc la apariţia disfuncţiilor la nivelul organismului. În lipsa administrării corecte şi pe fondul antecedentelor familiale, tratamentele hormonale pot duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi a cancerului. 

 • Deficitul bugetului consolidat la şase luni, în limita convenită cu FMI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetului consolidat la şase luni, în limita convenită cu FMI

  Cheltuilile estimate ale bugetului general consolidat au crescut în primul semestru cu 4%, la 95,3 miliarde de lei, iar veniturile au scăzut cu 0,1%, la 77,2 miliarde de lei, astfel încât deficitul este de 18,07 miliarde de lei, în limita convenită cu FMI, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

 • Deficitul bugetar a atins, în mai, 3,1% din PIB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetar a atins, în mai, 3,1% din PIB

  Conform datelor provizorii, execuţia bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului s-a încheiat cu un deficit estimat de 16,7 miliarde lei, reprezentănd 3,1% din PIB. Ţinta pentru întregul an a fost renegociată cu FMI la 6,8% din PIB, de la 5,9% valoarea anterioară.

Modifică Setările