Stiri despre deficit

  816 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ar putea Finlanda să provoace prăbuşirea monedei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ar putea Finlanda să provoace prăbuşirea monedei euro

  Ţară nordică ce numără cinci milioane de oameni s-ar putea hotărî să renunţe la moneda unică europeană şi să se întoarcă la moneda sa, markka, în cazul în care este forţată să contribuie cu fonduri pentru a sprijini statele mebre mai slabe din zona euro, avertizează analistul Matthew Lynn.

 • Statele indisciplinate fiscal riscă să piardă fondurile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele indisciplinate fiscal riscă să piardă fondurile UE

  Ţările care au deficite bugetare şi datorii publice mai mari decât cele acceptate prin Tratatul de la Maastricht ar putea rămâne fără fondurile structurale, a declarat astăzi Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

 • Exporturile au avansat mai mult decât importurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exporturile au avansat mai mult decât importurile

  Exporturile FOB realizate în primele opt luni din acest an au însumat 29,26 miliarde de euro, iar importurile CIF au fost de 35,41 miliarde de euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, exporturile au crescut cu 25,1%, iar importurile  - cu 19,9%, arată datele raportate azi-dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Cine ne mai tratează în spitalele din Bucureşti? Pacienţii s-au apucat de învăţat medicina pentru a scăpa cu viaţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine ne mai tratează în spitalele din Bucureşti? Pacienţii s-au apucat de învăţat medicina pentru a scăpa cu viaţă!

  Termenul la care spitalele care nu îndeplinesc planul de conformare vor fi desfiinţate se apropie. Unităţile încă existente funcţionează la cotă de avarie, cu un deficit de personal. Cele mai importante spitale din Capitală funcţionează cu un deficit de personal de peste 30 %, deşi sunt unităţi de prestigiu şi au pacienţi din toată ţara.

 • Uniunea Europeană şi „resetarea Greciei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană şi „resetarea Greciei“

  Atena va trebui să compenseze anul viitor nerealizările legate de deficit pe anul acesta. Va trebui şi să restructureze mediul de afaceri. UE a făcut un efort fără precedent pentru salvarea Greciei, a spus comisarul pentru politică monetară, Olli Rehn, la audierea organizată de grupul liberalilor europeni.

 • CRIZĂ S-a scumpit gazul lichefiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRIZĂ S-a scumpit gazul lichefiat

  Preţul la acest combustibil a crescut cu circa 5%, iar la multe staţii de alimentare acesta a dispărut şi din vânzare

 • BMW, Porsche, VW şi Daimler caută ingineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BMW, Porsche, VW şi Daimler caută ingineri

  Companiile BMW şi Porsche prognozează vânzări record pentru acest an. Ambele firme caută să angajeze oameni calificaţi pentru a face faţă cererii.

 • Guvernul blochează majorarea pensiilor până în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul blochează majorarea pensiilor până în 2014

  Majorarea pensiilor este blocată până în 2014. Decizia a fost aprobată de Guvern motivând lipsa unui "cadrul sustenabil" de aplicare a Legii pensiilor care va creşte deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat şi poate avea consecinţe grave în plata drepturilor sociale.

 • Deficit de 12 magistraţi în instanţele sătmărene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficit de 12 magistraţi în instanţele sătmărene

  Grigore Surd este noul judecător stagiar al Judecătoriei Satu Mare din această toamnă. Cu toate acestea, deficitul uriaş în rândul judecătorilor se menţine. În continuare lipsesc 12 judecători de la Tribunal şi cele trei Judecătorii.

 • România vinde ieftin şi cumpără scump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România vinde ieftin şi cumpără scump

  Diferenţele de calitate şi managementul defectuos al mărfurilor au făcut ca majoritatea produselor agricole să fie importate cu preţuri mai mari decât sunt exportate. Grâul, orezul, uleiul, zahărul sau lactatele sunt importate mai scump, dar la export se vând mai ieftin. Specialiştii spun că decalajul este dat de valoarea adăugată.

 • La ce ne ajută plafonarea deficitului prin Constituţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce ne ajută plafonarea deficitului prin Constituţie

  Limitarea deficitului bugetar la 3% prin Constituţie este inutilă, atâta vreme cât este clar că România nu va putea realiza acest lucru pe termen scurt, susţin analiştii financiari. România are nevoie de deficit bugetar pentru investiţii, iar plafonarea acestuia la 3% din PIB va reduce gradul de absorbţie a fondurilor europene, spun economiştii.

 • Vezi de ce a sărăcit Iaşiul cu aproape 1 miliard de lei în doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi de ce a sărăcit Iaşiul cu aproape 1 miliard de lei în doi ani

  O analiză realizată de econtext.ro arată că economia judeţului Iaşi s-a devalorizat cu 978 de milioane de lei pe fondul crizei financiare. Specialiştii mediului de afaceri susţin că situaţia se va schimba doar cu o strategie pentru atragerea investitorilor străini.

 • Deficitul de cont curent a explodat în martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul de cont curent a explodat în martie

  Contul curent - diferenţa dintre încasările şi plăţile ţării pentru comerţul cu bunuri şi servicii, veniturile obţinute de rezidenţi într-o altă ţară, respectiv de nerezidenţi în România, dar şi transferurile - a înregistrat în luna martie un deficit de 590 de milioane de euro.

 • Ieri şi azi: În deficit de prestigiu social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieri şi azi: În deficit de prestigiu social

  Ieri. Coordonat de François Furet, volumul de studii intitulat „Omul romantic" (Polirom, 2000) conţine o analiză a lui Sidney Pollard, profesor de economie la Universitatea din Bielefeld,  despre ţăranul din epoca romantică.

 • Eurostat aruncă Guvernul în corzi pe tema deficitului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurostat aruncă Guvernul în corzi pe tema deficitului

  Biroul european de statistică a pus ieri pe jar autorităţile de la Bucureşti, după ce şi-a exprimat unele reţineri legate de „calitatea datelor transmise de România“. După ce a revizuit deficitul bugetar al Greciei şi al Marii Britanii, Eurostat ar putea face acelaşi lucru şi în cazul României. Motivul: datoriile companiilor de stat.

 • Medicii din spitalele închise, aşteptaţi la Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii din spitalele închise, aşteptaţi la Satu Mare

  Conducerea spitalului le oferă salarii mai mari cu 10-20 de procente şi cazare. Deficitul de personal este de 30-40% pe cinci dintre cele mai importante secţii ale spitalului. Spitalul are nevoie de 25 de medici specialişti. Până acum, un medic oftalmolog rezident din Sălaj s-a arătat interesat de oferta spitalului sătmărean.   

 • Tulcea: Jandarmeria se confruntă cu un deficit de personal de 24%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Jandarmeria se confruntă cu un deficit de personal de 24%

  Cu câteva zile inainte de mun mment aniversar (împlinirea a 161 de ani de la înființarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi), unitatea tulceană se confruntă cu deficit de personal atât în municipiu cât și în orașele Măcin și Babadag.

 • Deficit de personal în dispensarele TBC din Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficit de personal în dispensarele TBC din Constanţa

  Criza personalului medical afectează şi dispensarele TBC din judeţ. Din cauza lipsei de specialişti, bolnavii sunt nevoiţi să străbată kilometri întregi pentru a-şi face analizele sau pentru a beneficia de medicamente.

 • 351 de posturi vacante în sistemul sanitar din Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  351 de posturi vacante în sistemul sanitar din Tulcea

  Se caută 55 de medici şi 158 de angajaţi în cadrul personalului auxiliar. Cel mai mare deficit de medici din sistemul sanitar tulcean este la capitolul „urgenţe“, unde este nevoie de încă 12 medici.

 • Deficitul bugetar, greu de tăiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetar, greu de tăiat

  Reducerea deficitului bugetar la 4,4% din PIB în acest an (limita stabilită cu finanţatorii externi) reprezintă o misiune grea pentru autorităţi şi un obiectiv mult mai greu de atins decât cel stabilit pentru anul precedent, a declarat Florian Libocor, economist-şef al BRD.

 • Dilema săptămânii: N-am locuinţă: stau cu chirie sau îmi cumpăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema săptămânii: N-am locuinţă: stau cu chirie sau îmi cumpăr?

  Într-o ţară de proprietari există şi chiriaşi care nu-şi doresc, pe moment, o casă a lor. Rubrica din această săptămână vă propune o scurtă privire asupra pieţei locuinţelor de la noi, mereu insuficiente, deşi procentul proprietarilor este covârşitor.

 • Deficitul e în grafic, dar fără arierate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul e în grafic, dar fără arierate

  Bugetul general consolidat a marcat, în 2010, un minus de 6,5% din PIB, dar statul nu şi-a achitat datoriile, în special pe cele de la nivel local. Fără „donaţiile“ importante ale unor întreprinderi publice, veniturile bugetare ar fi fost sub presiune. Cele din impozitul pe profit, salarii şi venit au scăzut cu 5% faţă de 2009.

Modifică Setările