Stiri despre deficit bugetar

  570 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Britanicii combat criza cu „Prima casă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britanicii combat criza cu „Prima casă“

  „Deficitul bugetar se dovedeşte mai greu de redus decât am crezut“, a declarat premierul britanic, David Cameron, indicând că este posibil ca guvernul de la Londra să nu poată elimina deficitul bugetar de -10,3% din PIB până în 2014, aşa cum era planificat iniţial.

 • Cameron: Planul nostru de reducere a datoriilor pur şi simplu nu funcţioneză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cameron: Planul nostru de reducere a datoriilor pur şi simplu nu funcţioneză

  Premierul Marii Britanii David Cameron şi membrii cabinetului său acceptă pentru prima oară în mod oficial că Marea Britanie se află într-un real pericol de a nu se mai putea împrumuta în timp util de pe pieţele internaţionale. Asta pentru că planul de reducere a deficitului bugetar nu are şanse de a produce efecte, astfel încât să readucă încrederea pieţelor.

 • Băsescu vrea excedent bugetar în 2014. Cu ce sacrificii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu vrea excedent bugetar în 2014. Cu ce sacrificii?

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat în această seara, în cadrul emisiunii "Prim plan" de la TVR 1, că statul român va începe să-şi ramburseze datoriile atunci când va avea excedent bugetar, adică în 2014, adăugând că acesta va fi generat de creştere economică.

 • Premierul Emil Boc a anunţat la Iaşi noi măsuri anticriză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Emil Boc a anunţat la Iaşi noi măsuri anticriză

  Prezent la Iaşi pentru a vizita fabrica americană Delphi, Emil Boc a prezentat care sunt priorităţile în proiectul bugetului de stat pe 2012, precum şi nivelul deficitului bugetar stabilit pentru anul viitor.

 • Moody's a redus ratingul suveran al Spaniei şi lasă loc pentru o nouă scădere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moody's a redus ratingul suveran al Spaniei şi lasă loc pentru o nouă scădere

  Agenţia de rating Moody's a redus ratingul Spaniei cu două note de la Aa2 la A1, cu perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că o nouă reducere este foarte probabilă. Moody's este ultima dintre cele trei mari agenţii de rating care au luat o astfel de decizie, ca urmare a înrăutăţirii perspectivelor de creştere a economiei spaniole.

 • Veşti bune din execuţia bugetului pe opt luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veşti bune din execuţia bugetului pe opt luni

  Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 116,4 miliarde de lei, au fost cu 9,5% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, pe fondul încasărilor record din luna iulie de 17,1 miliarde de lei, potrivit Ministerului Finanţelor Publice.

 • Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni

  Bugetul general consolidat a înregistrat în primele opt luni ale anului un deficit de 12,97 miliarde lei, reprezentând 2,4% din PIB, soldul negativ din august echivalând cu 0,3% din PIB, potrivit Ministerului Finanţelor Publice.

 • Cum poate fi protejată economia prin Constituţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate fi protejată economia prin Constituţie

  Apetitul guvernanţilor de a cheltui peste măsură poate fi frânat prin limitarea deficitului bugetar şi a datoriei publice prin intermediul normelor constituţionale. Omul de afaceri Dinu Patriciu spune că, în contextul economic actual, există o tendinţă a statelor de a introduce în constituţii prevederi care să asigure creştere economică.

 • Deficitul bugetar: Nu mărimea contează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficitul bugetar: Nu mărimea contează!

  Economiştii susţin că diferenţa dintre încasările şi cheltuielile statului, în 2011, poate fi mai mare decât prognoza Guvernului atât timp cât fondurile merg spre investiţii. Analiştii susţin că un nivel al inflaţiei şi al deficitului bugetar de 4% până în 2015 nu reprezintă un pericol pentru economie.

 • Analiştii rămân rezervaţi în estimări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiştii rămân rezervaţi în estimări

  România va înregistra în acest an o creştere economică de 1,2%, o rată anuală a inflaţiei de 4,3% şi un deficit bugetar de 5% din PIB, potrivit mediei estimărilor analiştilor financiar-bancari.

 • Comisia Europeană cedează în faţa Poloniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Europeană cedează în faţa Poloniei

  Aparatul executiv al UE a aprobat cererea Poloniei de a nu ţine cont şi de deficitul de pensii atunci când calculează deficitul bugetar. Concesia făcută Poloniei ar putea crea un precedent în spaţiul comunitar, acolo unde alte nouă state au cerut modificarea regulilor de calcul a deficitului bugetar.

 • Cheltuielile statului cu investiţiile au scăzut cu 29%. Cele cu bunuri şi servicii, în continuă creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheltuielile statului cu investiţiile au scăzut cu 29%. Cele cu bunuri şi servicii, în continuă creştere

  Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, bugetul general consolidat a înregistrat în primele nouă luni ale anului un deficit de 23,3 miliarde de lei, sub limita ţintei de deficit fixate cu FMI, de 28,2 miliarde de lei. Cheltuielile cu bunuri şi servicii sunt în continuă creştere, în timp ce investiţiile au primit cu 29% mai puţini bani faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 • Statul nu reuşeşte să pună frână cheltuielilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul nu reuşeşte să pună frână cheltuielilor

  Deficitul bugetar la şapte luni a atins aproape 4% din PIB, iar până la finalul anului trebuie să rămână în marja de 6,8%, aşa cum s-a convenit cu Fondul Monetar Internaţional. Încasările bugetare, în iulie, au fost uşor mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi lună a anului trecut. Pe de altă parte, cheltuielile au urcat cu peste două miliarde de lei.

 • EXCLUSIV ONLINE: Deficitul bugetar la şapte luni, aproape 4% din PIB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV ONLINE: Deficitul bugetar la şapte luni, aproape 4% din PIB

  Deficitul bugetar în luna iulie s-a ridicat la 3,9% din PIB, respectiv 20 de miliarde de lei, au declarat, pentru "Adevărul", oficiali din Ministerul de FInanţe. Reamintim că ţinta pentru întregul an - negociată cu FMI - este de 6,8% din PIB.

 • Dumnezeu nu iartă Vaticanul de deficit – agenda FP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu nu iartă Vaticanul de deficit – agenda FP

  Sfântul Scaun a anunţat pentru al treilea an consecutiv pierderi financiare. Anul trecut, veniturile cetăţii au fost de 250 de milioane de euro, dar cheltuielile le-au depăşit cu patru milioane.

 • Numărul şomerilor scade doar pe hârtie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărul şomerilor scade doar pe hârtie

  Asiguraţii rămaşi fără locuri de muncă scot tot mai mulţi bani din bugetul general consolidat şi contrazic datele oficiale transmise de ANOFM. Mai a fost a doua lună consecutivă de scădere a ratei şomajului. Execuţia bugetară arată, însă, o creştere de peste 100% a cheltuielilor pe aceste asigurări.

 • Dosar: Cum prinde criza chip în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosar: Cum prinde criza chip în Europa

  Este România o excepţie prin măsurile drastice de austeritate pe care le ia? Covârşitoarea majoritate a guvernelor Uniunii Europene a recurs la măsuri de austeritate mai mult sau mai puţin dure.

 • Bugetele ţărilor din UE, controlate de Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetele ţărilor din UE, controlate de Bruxelles

  Comisia Europeană va verifica, în detaliu, situaţia economică a ţărilor UE. Deficitul bugetar care depăşeşte 3% atrage sancţiuni dure. Bugetele ţărilor din Uniunea Europeană vor fi verificate la sânge de Comisia Europeană, cu ajutorul Eurostat, înainte să fie aprobate de parlamentele naţionale.

 • Guvernul s-a obligat să adopte măsurile de reducere a cheltuielilor până la 20 iunie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul s-a obligat să adopte măsurile de reducere a cheltuielilor până la 20 iunie

  Guvernul s-a obligat în faţa Fondului Monetar Internaţional să adopte măsurile de reducere a cheltuielilor până la 20 iunie, astfel încât noua tranşă din acordul cu FMI să fie eliberată la finele lunii iunie, în timp ce tranşa din împrumutul contractat de la CE va fi acordată în iulie sau septembrie.

 • Bulgaria a minţit şi ea Bruxelles-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria a minţit şi ea Bruxelles-ul

  Adunările şi scăderile din economia Bulgariei nu dau de fiecare dată aceleaşi rezultate. Bulgaria a ascuns Uniunii Europene nivelul real al deficitul său bugetar, doi ani la rând.

 • PIB-ul a scăzut cu 7,1% în 2009
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PIB-ul a scăzut cu 7,1% în 2009

  Produsul Intern Brut al României (PIB) a fost, anul trecut, de 491,273 miliarde de lei preţuri curente, în scădere cu 7,1% faţă de 2008, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

 • UE ne permite deficit bugetar de peste 3% şi în 2011 - Revista presei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE ne permite deficit bugetar de peste 3% şi în 2011 - Revista presei economice

  Presa economică de astăzi scrie despre permisiunea dată de UE pentru un deficit bugetar de peste 3%, valoarea creşterii daunelor pentru RCA sau controlul deţinut de primii patru producători de bere. Printre alte subiecte, BNR a injectat în piaţă 3 mld. lei, iar moneda şi obligaţiunile Ucrainei scad.

 • Vlădescu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlădescu: "O modificare a deficitului bugetar, exclusă"

  O modificare a deficitului bugetar proiectat, de 5,9 la sută din Produsul Intern Brut în 2010, este exclusă, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, care participă la dezbaterile privind proiectul Legii bugetului de stat.

Modifică Setările