Stiri despre declin demografic

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Economist: Declinul demografic, o provocare pentru viitorul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economist: Declinul demografic, o provocare pentru viitorul României

  România a pierdut circa 100 de mii de locuitori în ultimele 12 luni. Numărul celor care au decedat a depăşit numărul celor născuţi-vii cu peste 73.000 de persoane. 60% dintre cei care au părăsit ţara sunt tineri. În 2050 România ar putea avea 15 milioane de locuitori, spun specialiştii, potrivit Mediafax.

 • Liberalism cu pamperşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalism cu pamperşi

  Singurul lucru pe care Partidul Naţional Liberal îl are în comun cu doctrina clasic liberală e „L”-ul din nume şi un om, doi, care rătăcesc orbeşte prin partid, ca Moise în pustiu.

 • Mai este 1 Mai „muncitoresc“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai este 1 Mai „muncitoresc“?

  Strecurat printre „punţile“ de zile libere de după Paşte, 1 Mai devine tot mai puţin ceea ce a reprezentat el la începuturile mişcării muncitoreşti organizate din America şi Europa, transformat apoi de regimurile comuniste într-un fetiş festivist, forţat şi ideologizat al „dictaturii proletariatului“.

 • Declinul demografic a încetinit în februarie, datorită scăderii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în februarie, datorită scăderii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în februarie, când s-au pierdut 9.736 de locuitori, faţă de 10.137 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal datorită scăderii mortalităţii, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în ianuarie, din cauza creşterii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în ianuarie, din cauza creşterii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în ianuarie, când s-au pierdut 9.867 de locuitori, faţă de 6.495 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza creşterii mortalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic a încetinit în octombrie, datorită creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în octombrie, datorită creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în octombrie, când s-au pierdut 5.112 de locuitori, faţă de 6.103 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal datorită creşterii natalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în septembrie, din cauza scăderii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în septembrie, din cauza scăderii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în septembrie, când s-au pierdut 1.671 de locuitori, faţă de 1.248 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic a încetinit în august, datorită creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în august, datorită creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în august, când s-au pierdut 1.430 locuitori, faţă de 3.069 în aceeaşi lună a anului trecut, din cauza creşterii natalităţii, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în iulie, din cauza creşterii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în iulie, din cauza creşterii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în iulie, când s-au pierdut 2.009 locuitori, faţă de 1.654 în aceeaşi lună a anului trecut, din cauza creşterii mortalităţii, în condiţiile în care natalitatea a crescut, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • România îmbătrâneşte. Declinul demografic s-a accentuat în iunie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România îmbătrâneşte. Declinul demografic s-a accentuat în iunie

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în iunie, când s-au pierdut 4.122 locuitori, cu 26,6% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Europa îmbătrâneşte, România se goleşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa îmbătrâneşte, România se goleşte

  5,3 milioane de oameni au murit anul trecut în UE, România având una dintre cele mai mari rate a mortalităţii. Declinul demografic de la noi e agravat de natalitatea scăzută şi de migraţie.

 • Cei trei călăreţi ai apocalipsei demografice din Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei trei călăreţi ai apocalipsei demografice din Europa de Est

  Redactând acest material, mi-a revenit în minte imaginea din satelit a Peninsulei Coreea, cu Coreea de Sud puternic iluminată şi Coreea de Nord cufundată în întuneric. Deşi cauzele sunt diferite, suntem datori, împreună cu restul Europei, în a preveni ca luminile să fie stinse în această parte a continentului. Suntem datori să ţinem aprinsă lumina speranţei în România anului 2100.

 • Declinul demografic s-a accentuat în aprilie, în principal ca urmare a scăderii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în aprilie, în principal ca urmare a scăderii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în aprilie, când s-au pierdut 8.910 locuitori, cu 32,8% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o scădere a natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în martie, în principal ca urmare a creşterii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în martie, în principal ca urmare a creşterii mortalităţii

  Populaţia României este într-un declin continuu, arată ultimele cifre furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit sursei citate, declinul s-a accentuat în martie, când s-au pierdut 11.554 de locuitori, cu 55,7% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o creştere a mortalităţii.

 • Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în februarie, ca urmare a scăderii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în februarie, când s-au pierdut 10.137 de locuitori, mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o reducere a natalităţii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Câte persoane a pierdut România din cauza declinului demografic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte persoane a pierdut România din cauza declinului demografic

  Populaţia României a scăzut anul trecut cu 69.279 de persoane din cauza declinului demografic, cu 27,5% mai mult decât în anul anterior, în special ca urmare a scăderii natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a redus în octombrie, ca urmare a creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a redus în octombrie, ca urmare a creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul s-a atenuat în octombrie, când s-au pierdut 3.974 de locuitori, mai puţini decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată de o creştere a natalităţii, dublată de o scădere uşoară a numărului de decese, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic din România s-a redus în septembrie, ca urmare a creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic din România s-a redus în septembrie, ca urmare a creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, însă declinul s-a atenuat în septembrie, când s-au pierdut 482 de locuitori, mai puţini decât în aceeaşi lună a anului trecut, când cifra a fost de 1147, această situaţie fiind generată de o creştere a natalităţii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Românii, mai puţini şi mai bătrâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, mai puţini şi mai bătrâni

  Suntem tot mai puţini şi mai bătrâni. România scade, în fiecare zi, cu peste 265 de persoane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În acelaşi timp, procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu anul trecut. Sociologii spun că de vină pentru această situaţie este factorul economic.

Modifică Setările