Stiri despre declin demografic

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liberalism cu pamperşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalism cu pamperşi

  Singurul lucru pe care Partidul Naţional Liberal îl are în comun cu doctrina clasic liberală e „L”-ul din nume şi un om, doi, care rătăcesc orbeşte prin partid, ca Moise în pustiu.

 • Mai este 1 Mai „muncitoresc“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai este 1 Mai „muncitoresc“?

  Strecurat printre „punţile“ de zile libere de după Paşte, 1 Mai devine tot mai puţin ceea ce a reprezentat el la începuturile mişcării muncitoreşti organizate din America şi Europa, transformat apoi de regimurile comuniste într-un fetiş festivist, forţat şi ideologizat al „dictaturii proletariatului“.

 • Declinul demografic a încetinit în februarie, datorită scăderii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în februarie, datorită scăderii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în februarie, când s-au pierdut 9.736 de locuitori, faţă de 10.137 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal datorită scăderii mortalităţii, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în ianuarie, din cauza creşterii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în ianuarie, din cauza creşterii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în ianuarie, când s-au pierdut 9.867 de locuitori, faţă de 6.495 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza creşterii mortalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic a încetinit în octombrie, datorită creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în octombrie, datorită creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în octombrie, când s-au pierdut 5.112 de locuitori, faţă de 6.103 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal datorită creşterii natalităţii, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în septembrie, din cauza scăderii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în septembrie, din cauza scăderii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în septembrie, când s-au pierdut 1.671 de locuitori, faţă de 1.248 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic a încetinit în august, datorită creşterii natalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic a încetinit în august, datorită creşterii natalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, dar declinul a încetinit în august, când s-au pierdut 1.430 locuitori, faţă de 3.069 în aceeaşi lună a anului trecut, din cauza creşterii natalităţii, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Declinul demografic s-a accentuat în iulie, din cauza creşterii mortalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declinul demografic s-a accentuat în iulie, din cauza creşterii mortalităţii

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în iulie, când s-au pierdut 2.009 locuitori, faţă de 1.654 în aceeaşi lună a anului trecut, din cauza creşterii mortalităţii, în condiţiile în care natalitatea a crescut, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • România îmbătrâneşte. Declinul demografic s-a accentuat în iunie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România îmbătrâneşte. Declinul demografic s-a accentuat în iunie

  Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul s-a accentuat în iunie, când s-au pierdut 4.122 locuitori, cu 26,6% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Europa îmbătrâneşte, România se goleşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa îmbătrâneşte, România se goleşte

  5,3 milioane de oameni au murit anul trecut în UE, România având una dintre cele mai mari rate a mortalităţii. Declinul demografic de la noi e agravat de natalitatea scăzută şi de migraţie.

 • Cei trei călăreţi ai apocalipsei demografice din Europa de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei trei călăreţi ai apocalipsei demografice din Europa de Est

  Redactând acest material, mi-a revenit în minte imaginea din satelit a Peninsulei Coreea, cu Coreea de Sud puternic iluminată şi Coreea de Nord cufundată în întuneric. Deşi cauzele sunt diferite, suntem datori, împreună cu restul Europei, în a preveni ca luminile să fie stinse în această parte a continentului. Suntem datori să ţinem aprinsă lumina speranţei în România anului 2100.