Stiri despre decembrie 1989

  254 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „TVR ajunsese focar de infecţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „TVR ajunsese focar de infecţie“

  „Adevărul“ vă prezintă lucruri neştiute din timpul Revoluţiei, trăite la Televiziune şi povestite de angajaţii TVR din acea perioadă.

 • Mironov, revoluţionar: „Lăsaţi-l în pace pe Iliescu!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mironov, revoluţionar: „Lăsaţi-l în pace pe Iliescu!“

  În cel de-al doilea articol din „Misterele Revoluţiei“ care îi este dedicat, Alexandru Mironov povesteşte cum a trăit Revoluţia de la Radio şi îşi aminteşte că a cunoscut personal un terorist: pe Paul Potoroacă.

 • Mironov, în război cu „detractorii“ Revoluţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mironov, în război cu „detractorii“ Revoluţiei

  În primul dintre cele două articole care îi sunt dedicate în acest serial, Alexandru Mironov se răfuieşte cu ziaristul Michel Castex şi povesteşte ce i-a spus lui Ion Iliescu pe 21 decembrie 1989. Alexandru Mironov lucrează la revista „Ştiinţă şi Tehnică", în aceeaşi clădire cu noi, la doar un etaj distanţă. Trece pe culoare, la braţ cu o servietă serioasă, rezistentă, din acelea purtate în filmele lui Hitchcock.

 • Arşinel. Revoluţia de Revistă (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arşinel. Revoluţia de Revistă (II)

  Astăzi veţi afla cum a murit Horia Căciulescu, de ce nu e şi Stela Popescu revoluţionară şi ce face Alexandru Arşinel cu libertatea cuvântului. Amintirile lui Alexandru Arşinel despre Revoluţia din decembrie 1989 sunt un teribil mixt de tragedie şi comedie.

 • Arşinel. Revoluţia de Revistă (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arşinel. Revoluţia de Revistă (I)

  Acest articol nu este o piesă de teatru, deşi pare. Sunt aventurile adevărate ale unui mare actor într-un mare moment al istoriei: decembrie 1989. Când m-a primit Alexandru Arşinel era septembrie, dar nu era toamnă.

 • Cazimir Ionescu, revoluţionar: „În CFSN vorbeam între noi cu «tovarăşi»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazimir Ionescu, revoluţionar: „În CFSN vorbeam între noi cu «tovarăşi»“

  Cazimir Ionescu explică această bizarerie: de ce se cunoşteau între ei cei care au preluat puterea în decembrie 1989. Deşi încearcă să pozeze în cetăţeanul simplu, indignat de absurditatea regimului ceauşist, care iese în stradă şi ajunge, printr-un concurs de împrejurări, tocmai în fruntea ţării, mărturiile sale contrazic de multe ori această postură.

 • Liderii Revoluţiei, instruiţi peste hotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii Revoluţiei, instruiţi peste hotare

  Înainte de a-şi juca rolul în Revoluţia română, inginerul Cazimir Ionescu şi regizorul Sergiu Nicolaescu au mers să observe prăbuşirea comunismului în alte state din blocul sovietic. Cazimir Ionescu şi Sergiu Nicolaescu au fost doi dintre cei mai importanţi oameni ai grupului care a luat puterea în decembrie 1989.

 • Serialul „Misterele Revoluţiei“ revine cu un nou sezon de dezvăluiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serialul „Misterele Revoluţiei“ revine cu un nou sezon de dezvăluiri

  Ziarul „Adevărul“ continuă să publice rezultatele investigaţiilor despre „Decembrie 1989“. Reluăm ancheta cu peste 40 de episoade conţinând mărturii zguduitoare şi documente nepublicate. Multe au descoperit reporterii ziarului „Adevărul“, în ultimii doi ani, de când trăiesc între umbrele Revoluţiei. Şi ce e mai important abia urmează!

 • Lotul Trosca – batjocura continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lotul Trosca – batjocura continuă

  Familiile eroilor-martiri ai Revoluţiei din 1989 cer despăgubiri după retragerea titlurilor de către şeful statului şi arată că aceştia au fost chemaţi la MApN ca specialişti antitero şi au fost torturaţi pe motiv că sunt chiar terorişti. Gabriela Coman, soţia fostului comandant al Securităţii din Odorheiu Secuiesc, Dumitru Coman, ucis în bătaie în decembrie 1989, cere Preşedinţiei daune de 100.000 de euro.

 • Florina Aprofirei, ''revoluţionară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florina Aprofirei, ''revoluţionară": „Dacă spun că merit banii, înseamnă că-i merit!“

  Florina Aprofirei este luptătoare cu merite deosebite în Revoluţie, deşi în decembrie 1989 abia împlinise 10 ani. Devine agresivă când este întrebată de banii pe care-i primeşte de la stat. Florina Aprofirei (născută la 8 decembrie 1979) este secretara lui Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD şi actual preşedinte al Asociaţiei „Braşov Decembrie 1989“.

 • Notă informativă despre acţiunea „Misterele Revoluţiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Notă informativă despre acţiunea „Misterele Revoluţiei“

  Din 4 aprilie 2011 şi până astăzi, 8 iulie, ziarul „Adevărul“ a publicat 67 de episoade din partea a II-a a serialului „Misterele Revoluţiei“. Reporterii „Adevărul“ şi-au propus să meargă pe firul Revoluţiei în toate judeţele ţării.

 • Masacrul din Craiova, la ordinul lui Militaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Masacrul din Craiova, la ordinul lui Militaru

  Revoluţia de la Craiova a lăsat în urmă 19 morţi şi 100 de răniţi – totul după un scenariu gândit de generalul prosovietic Nicolae Militaru. „Adevărul“ vă prezintă astăzi necrologul necosmetizat al Revoluţiei de la Craiova.

 • Impostorii Revoluţiei faţă cu martirii comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impostorii Revoluţiei faţă cu martirii comunismului

  Anexăm în cadrul serialului nostru un articol pentru cei care se cred eroi fiindcă au strigat „Jos Ceauşescu!“ atunci când Ceauşescu era jos şi pentru nostalgicii comunismului. Aproape două luni, în cadrul serialului nostru, „Adevărul“ a portretizat zeci de revoluţionari din oraşele mai mari sau mai mici ale ţări. Odată cu Octav Bjoza, a sosit timpul şi pentru altceva.

 • Derizoriul Revoluţiei Române la Braşov. „Oamenii e fiare, scapă cine moare!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Derizoriul Revoluţiei Române la Braşov. „Oamenii e fiare, scapă cine moare!“

  Braşovul a produs, în 1989, nu doar mostre de eroism, de laşitate şi de ticăloşie, ci şi un nebun umor involuntar . Un lider comunist braşovean, confruntat la 22 decembrie 1989 cu mulţimea care năvălea în Judeţeana de Partid, a fost prins în timp ce scria chiar aşa: „Oamenii e fiare, scapă cine moare!“

 • Securiştii nu mai ştiu ce au făcut la Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Securiştii nu mai ştiu ce au făcut la Revoluţie

  Securiştii invocă amnezia, bătrâneţea, boala, când sunt întrebaţi de misiunile pe care le-au avut  în decembrie 1989, la Casa de modă Modarom şi la Hotelul Capitol din Braşov. În noaptea de 22 spre 23 decembrie, 39 de oameni au fost ucişi într-un carnajiu de care securiştii din Braşov par să nu fi fost străini.

 • Influenţa sovietică în Revoluţia de la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Influenţa sovietică în Revoluţia de la Braşov

  Generalul Ion Florea a acţionat la Braşov după modelul „emanaţilor“ de la Bucureşti. Pe când sub Tâmpa nu se trăsese niciun glonţ, Florea a chemat populaţia în centrul oraşului pentru a apăra Revoluţia. Dedicăm acest episod din serialul „Misterele Revoluţiei“ generalului Ion Florea, comandantul Garnizoanei Braşov în timpul Revoluţiei.

 • Cum a eşuat Revoluţia la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a eşuat Revoluţia la Iaşi

  Artizanii „revoluţiei eşuate“ din 14 decembrie 1989 de la Iaşi s-au aliniat, fără intenţie, conspiraţiei sovietice împotriva regimului dictatorial al familiei Ceauşescu . Turişti sovietici, conspiraţii revoluţionare şi represiune – acestea sunt ingredientele eşecului revoluţiei din capitala Moldovei.

 • Revoluţia de la Ploieşti: a murit un om de frică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia de la Ploieşti: a murit un om de frică

  „Adevărul“ scrie, după 21 de ani, cronica unui eroism de paradă. Printre „eroii“ din Ploieşti se regăseşte un preot care nici nu ştie că n-a nins în zilele tulburi ale Revoluţiei.

 • Revoluţia, acaparată de cei „mai doxaţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia, acaparată de cei „mai doxaţi“

  La 22 decembrie 1989, muncitorul Pitcă, de la Uzina „1 Mai“, i-a chemat pe oameni la luptă împotriva dictaturii. Meritele şi le-au arogat însă alţii. Revoluţionarii din Ploieşti apără frenetic o revoluţie care, în Prahova, n-a fost. Sunt mulţi şi luptă necontenit pentru privilegiile lor.

 • „S-au împuşcat ca proştii între ei, asta a fost Revoluţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „S-au împuşcat ca proştii între ei, asta a fost Revoluţia“

  Nicolae Husu, care era în 1989 şofer la UM 01640 din Buzău, descrie haosul şi prostia de la unitatea sa militară, unde au murit trei oameni. Intraţi în alarmă de luptă încă din 17 decembrie, ţinuţi într-o tensiune permanentă şi lipsiţi de orice informaţie concre-tă, militarii români au căzut cu uşurinţă în plasa diversiunii teroriste.

 • Misterele Revoluţiei: Morţii cu morţii, profitorii cu profitorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterele Revoluţiei: Morţii cu morţii, profitorii cu profitorii

  La Buzău, Revoluţia a durat doar trei zile, din 22 până în 25 decembrie.După Crăciun, în oraşul de la curbura Carpaţilor a fost linişte deplină, iar în intervalul scurt de timp de până atunci s-a mers la Revoluţie pe bază de orar.

 • „Misterele Revoluţiei“, noi dezvăluiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Misterele Revoluţiei“, noi dezvăluiri

  „Adevărul“ reîncepe, de luni, să dezvăluie, în fiecare zi, cele mai bine ascunse enigme ale Revoluţiei române! Serialul „Misterele Revoluţiei“, cel mai nou proiect editorial semnat de jurnaliştii „Adevărul“, va reconstitui, oraş cu oraş, momentele-cheie ale evenimentelor din decembrie 1989.

 • Bâlbele procurorilor în dosarul Revoluţiei de la Cluj-Napoca costă 50.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bâlbele procurorilor în dosarul Revoluţiei de la Cluj-Napoca costă 50.000 de euro

  Curtea de la Strasbourg a decis: statul român se face vinovat de tergiversarea soluţionării dosarului Revoluţiei de la Cluj. Magistraţii Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg au decis, ieri, că autorităţile române au fost ineficiente în investigarea reprimării violente a demonstraţiilor anticomuniste de la Cluj, din 1989.

Modifică Setările