
Încă un decembrie vinovat
Aflarea adevărului despre crimele din decembrie nu mai preocupă de mult pe cei mai mulţi dintre români, iar adevărul istoric despre cum a fost înlăturat regimul comunist este şi acum o necunoscută.
Aflarea adevărului despre crimele din decembrie nu mai preocupă de mult pe cei mai mulţi dintre români, iar adevărul istoric despre cum a fost înlăturat regimul comunist este şi acum o necunoscută.
Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti anunţă mai multe restricţii rutiere păentru acest weekend cu ocazia desfăşurării mai multor evenimente de comemorare a eroilor omorâţi la Revoluţia din decembrie 1989.
Devine tot mai clară opinia faţă de starea actuală a României, marcată de ineficienţă, corupţie şi dezbinare, reacţia populaţiei este modestă, mediocră în conţinut, practic inexistentă. Aceasta, desigur, pe fondul unei viziuni în care „cel ce votează, la nevoie protestează“.
La Moscova, preşedintele Vladimir Putin minte o lume întreagă, că Rusia nu îşi doreşte statutul de superputere. Ei, aş! Dar Rusia are mai multe arme nucleare, aproape dublu, decât cele deţinute de Statele Unite ale Americii! La Kiev, premierul ucrainean cere o sumă colosală, pentru ca ţara sa să intre în comunitatea europeană. Ei, aş! Dar uită să recunoască faptul că a fost de acord cu demonstraţiile de forţă ale poliţiei ucrainene.
Scriitorul Mircea Dinescu a fost audiat, marţi, de procurori în dosarul Revoluţiei. La ieşirea din sediul Parchetului General, Mircea Dinescu a declarat că a fost întrebat de anchetatori de evenimentele petrecute în decembrie 1989, lucru care i s-a părut „puţin penibil”.
Comandorul Alexandru Popa, care l-a trasportat pe dictator la partidele de vânătoare şi în vizitele prin ţară, a fost şi cel care a dus trupurile neînsufleţite ale cuplului Ceauşescu de la Târgovişte la Bucureşti
L-am văzut vineri pe Ion Iliescu lângă sicriul lui Sergiu Nicolaescu. L-am văzut şi sâmbătă, la crematoriu. Şi am avut o revelaţie: aceste două personaje au avut destine trase la indigo. Doar ieşirea de pe scena vieţii pare să aducă diferenţe majore: regizorul a capitulat la 82 de ani, fostul preşedinte merge mai departe.
Moartea lui Sergiu Nicolaescu i-a dat ocazia lui Petre Roman să mai fredoneze o dată minciuna-i favorită: participarea sa la baricada de la Intercontinental, din seara de 21 decembrie 1989.
Despre morţi numai de bine? Nu. Despre morţi aşa cum au fost, cum au trăit, cum au luptat, cum au trădat. Despre Sergiu Nicolaescu şi Revoluţia sa ca un film de aventuri
S-a dus şi Sergiu Nicolaescu în lumea umbrelor. Un personaj puternic, care a lăsat o dâră apăsată în urma lui. N-a trecut degeaba prin viaţă. N-a fost diavol, dar nici înger.
Aurel Cotarcă, care în urmă cu 23 de ani era soldat la unitatea de pompieri de la Oraviţa, mai avea aproximativ o lună până la eliberare când, în Timişoara, a izbucnit Revoluţia
Guvernul nu va aloca bani din buget pentru acei revoluţionari care au descoperit după anul 2000 că au participat la Revoluţia din decembrie 1989 şi au solicitat în consecinţă acordarea de indemnizaţii, chiar dacă această decizie îi va nemulţumi pe cei implicaţi, a declarat sâmbătă premierul Victor Ponta, după prima şedinţă a noului Executiv.
Un studiu documentar realizat după documente din Arhivele Militare surprinde elemente interesante din implicarea Armatei Române în Revoluţia din decembrie 1989. Potrivit documentului, personalul comandamentelor, unităţilor şi subunităţilor militare din garnizoana Alba Iulia au susţinut ideile Revoluţiei şi au limitat la maxim pierderile umane şi materiale.
VIAŢA MERGE MAI DEPARTE Se împlinesc în aceste zile 23 de ani de la înfăptuirea Revoluţiei Române. Unii au rămas şi acum încrâncenaţi pe baricade. Slobozenii se amuză şi-i lăsăm să se-amuze
În urmă cu 23 de ani, Elena Ceauşescu, rămasă la conducerea statului pe timpul şederii bărbatului ei în Iran, a plănuit, alături de Emil Bobu, secretar al PCR şi cu ministrul de Interne Tudor Postelnicu ştergerea urmelor lăsate de morţii din Revoluţie.
Apraţinătorii Eroilor Revoluţie au refuzat ca militarii să cânte mormintele celor ucişi în urmă cu 23 de ani de armată
Primarul Timişoarei a dispus ca toate stagurile să fie coborâte în bernă în memora celor care au fost împuşcaţi în urmă cu 23 de ani
Peste 200 desuporteri din Timişoara au cinstit memoria Eroilor din decembrie 1989, prin tradiţionalul marş al Revoluţiei
Deşi nu s-a remarcat cu nimic în decembrie ’89, judeţul Argeş are peste 400 de revoluţionari cu certificat, de la primari şi senatori până la prieteni ai traficanţilor de droguri.
Revoluţionarii s-au simţit jigniţi de apariţia celor trei persoane care au arborat mesaje precum "Jos mitul revoluţiei"
Şedinţa solemnă a Consiliului Local Timişoara s-a transformat într-un protest al revoluţionarilor împotriva premierului Victor Ponta şi a celor care după 23 de ani încearcă dă demitizeze Revoluţia din decembrie 1989
Filmul documentar “Umbra lui Dracula – Adevărata poveste despre revoluţia română”, realizat de jurnalistul canadian de origine maghiară Árpád Szőcsi, aduce în faţa publicului povestea interviului dat în secret de pastorul László Tőkés, care a fost difuzat în emisiunea Panorama, de la Televiziunea Maghiară, în vara anului 1989.
Încheiem aici seria dezvăluirilor făcute de locotenent-colonelul (r) Victor Manfred Burtea, ofiţer de contraspionaj care în decembrie 1989 a simţit pe propria-i piele cruzimea diversiunii „securişti = terorişti”, pusă la cale de autorii loviturii de stat.
Partea a şaptea a dezvăluirilor făcute de locotenent-colonelul (r) Victor Manfred Burtea, care în decembrie 1989 era ofiţer de contraspionaj, ne poartă în tenebrele diversiunii „securişti = terorişti”, pusă la cale de autorii loviturii de stat din decembrie 1989.
Diversiunea „securişti = terorişti”, pusă la cale şi la Sibiu (ca peste tot în ţară) de autorii loviturii de stat din decembrie 1989, a produs aproape 1.000 de victime după fuga lui Ceauşescu. Partea a şasea a mărturiei locotenent-colonelului (r) Victor Manfred Burtea, specialist în contraspionaj, aduce la lumină un episod cutremurător: ororile de la Bazinul UM 01512 Sibiu, unitatea comandată de locotenent-colonelulul Aurel Dragomir.
Diversiunea „securişti = terorişti", pusă la cale de autorii loviturii de stat din decembrie 1989, a produs aproape 1.000 de victime după fuga lui Ceauşescu.
Mărturia locotenent-colonelului (r) Victor Manfred Burtea despre masacrul de la Sibiu, din decembrie 1989, a ajuns la episodul 3.
Rubrica de faţă găzduieşte astăzi partea a doua (nu şi ultima!) a mărturiei locotenent-colonelului (r) Victor Manfred Burtea despre masacrul de la Sibiu, din decembrie 1989.
Mi-a picat în mână un număr mai vechi al revistei „Vitralii" (nr. 5 / decembrie 2010). Am descoperit câteva mărturii cutremurătoare, care confirmă dezvăluirile din cartea „Crimele Revoluţiei", despre masacrul de la Sibiu.
vidiu-Dumitru Târbina, în vârstă de opt ani, nepotul eroului martir Dumitru Petrescu, a fost prezent, ieri, în Piaţa Revoluţiei la comemorarea evenimentelor din decembrie 1989 în timpul cărora bunicul său şi-a pierdut viaţa.