Stiri despre debut

  267 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Cazzavillan
21“, roman de Cristina Hoffman, „garantat de“ Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cazzavillan 21“, roman de Cristina Hoffman, „garantat de“ Andrei Pleşu

  Cunoscută până acum mai mult în lumea filmului (a fondat, alături de Dan Nuţu, Aristoteles Workshop), Cristina Hoffman debutează acum în literatură, cu o carte de amintiri deghizată în roman, despre copilăria şi adolescenţa petrecute într-un cartier pitoresc al Bucureştiului din „comunismul timpuriu“. „Cartea Cristinei Hoffman reuşeşte să ne ispitească spre o experienţă mult mai sănătoasă, mai utilă: experienţa memoriei“, spune Andrei Pleşu.

 • Artă în pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artă în pandemie

  Să debutezi discografic pe timp de pandemie pare puţin inspirat. Rişti să te pierzi uşor în vacarmul general al panicilor de tot felul, sau în cel mai bun caz să fii observat pe fugă şi taxat prompt drept irelevant. Arta nu trage cărţi bune în vremuri critice.

 • Debutul anului şcolar, tot mai tulbure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debutul anului şcolar, tot mai tulbure

  Cu doar un weekend înainte de începerea şcolii, elevii, părinţii şi profesorii se întreabă cum vor începe cursurile de luni. Teoretic, astăzi unităţile de învăţământ ar trebui să anunţe fiecare elev în parte cum va participa la ore.

 • Debut Trilogia Cancerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debut Trilogia Cancerului

  „Snowdrops and Chlorine“ („Ghiocei şi mult clor“) a făcut parte din proiectul CORPOREAL la care am lucrat şi cu care am câştigat un grant AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional). Când nu am mai putut ajunge acasă, dată fiind zona roşie în care S.U.A încă din nefericire este, am luat o mică sumă din acest grant, mai exact cea acordată de sponsorul Pfizer România, pentru a face piesa în ţara mea de adopţie.

 • Premiera noului sezon din „La Casa de Papel“, cea mai vizionată din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiera noului sezon din „La Casa de Papel“, cea mai vizionată din lume

  Seria originală spaniolă Netflix, „Casa de Papel“ a înregistrat cea mai vizonată premieră din lumea a unui serial, potrivit unui raport realizat de Parrot Analytics (firmă de consultanţă specializată în cererea de conţinut şi difuzare de televiziune globală), scrie Virgin Radio.

 • Debut la New York cu o piesă LGBTQ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debut la New York cu o piesă LGBTQ

  Ce poţi face cu o singură replică auzită chiar înainte să te dai jos din pat? Mai întâi nu ştii că este replică. Dar ce e de fapt, un gând? Este oricum prea dimineaţă şi trebuie să îţi laşi visele în culise până când orele devin din nou plastice, minutele curg altfel, eşti iar în pat aproape să treci dincolo, în vis.

 • Debut sclipitor pentru Jaqueline Cristian în Fed Cup: a ţinut echipa în viaţă cu victoria carierei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debut sclipitor pentru Jaqueline Cristian în Fed Cup: a ţinut echipa în viaţă cu victoria carierei

  Jaqueline Cristian (197 WTA) a câştigat punctul care ţine echipa de Fed Cup a României în cursa pentru turneul final de la Budapesta. Aflată la debutul său în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin şi abia ajunsă între primele 200 de jucătoare ale lumii, mezina echipei lui Florin Segărceanu a învins pentru prima dată o sportivă din Top 40 mondial, 7-5, 6-3 cu Veronika Kudermetova (38 WTA). Soarta duelului România - Rusia se va decide la dublu.

 • Rafael Nadal păşeşte apăsat la debutul la Australian Open: „E un start pozitiv“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rafael Nadal păşeşte apăsat la debutul la Australian Open: „E un start pozitiv“

  Liderul mondial Rafael Nadal a câştigat net meciul de debut la Australian Open 2020, 6-3, 6-2, 6-0 în faţa bolivianului Hugo Dellien (73 ATP). Chiar dacă a stat pe teren peste două ore, ibericul, campion la Melbourne în 2009 şi finalistul ediţiei precedente, s-a declarat mulţumit de evoluţia sa în faţa unui adversar care a scris istorie pentru ţara sa, fiind primul reprezentant al Boliviei pe tabloul principal la „Openul Vesel“.

 • ATP Cup, la linia de start. Ce aduce nou rivala Cupei Davis, grupele, programul şi sistemul atipic de acordare a punctelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ATP Cup, la linia de start. Ce aduce nou rivala Cupei Davis, grupele, programul şi sistemul atipic de acordare a punctelor

  ATP Cup dă startul noului sezon în tenisul masculin. Este vorba despre o întrecere pe echipe şi pe naţiuni, aflată la debut, un concurent direct al Cupei Davis, care are avantajul de a oferi puncte în clasamentul mondial - ceea ce nu se întâmplă în cazul Cupei Davis şi nici în cazul Jocurilor Olimpice. ATP Cup se lansează în această noapte, în Australia, fiind programată în perioada 3-12 ianuarie.

 • Renault lansează
noul Clio în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renault lansează noul Clio în România

  Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în aprilie 2019, Noul CLIO este lansat şi în România. Oferta comercială include un preţ de pornire de 11,900€ (TVA inclus).

 • SPECIAL Gina Patrichi, admisă la Institutul de Artă Teatrală la 16 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Gina Patrichi, admisă la Institutul de Artă Teatrală la 16 ani

  Încă din adolescenţă, când a fost acceptată la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, Gina Patrichi şi-a dovedit talentul. Dar, în ultimul ei an de studii, actriţa şi profesoara Aura Buzescu a exmatriculat-o. „Dacă într-adevăr suferinţa eşecului ne face să progresăm, cu siguranţă că acum am progresat“, spunea atunci Gina Patrichi.

 • Noul BMW Seria 1 debutează în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul BMW Seria 1 debutează în România

  A treia generaţie a noului BMW Seria 1 vine cu o transformare majoră de arhitectură – cu motoare transversale şi o platformă bazată pe tracţiunea faţă, ceea ce are un impact important pentru spaţiul interior, resimţit mai ales la locurile din spate.

 • Filmul „Monştri.“, de Marius Olteanu, premiat pentru debut la TIFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul „Monştri.“, de Marius Olteanu, premiat pentru debut la TIFF

  La Gala premiilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2019, Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, în valoare de 1.000 de euro, a fost câştigat de Monştri., de Marius Olteanu. Trofeul Transilvania a fost câştigat de lungmetrajul columbian Monos, în regia lui Alejandro Landes.

Modifică Setările