Stiri despre david grimal

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grimal îl iubeşte pe Enescu! Să se ştie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grimal îl iubeşte pe Enescu! Să se ştie!

  Am început anul acesta sub semnul lui Ravel – la Opera Maghiară din Cluj, cu Brigitta Kele în rol principal şi sub bagheta regizorală a lui  Gábor Tompa am văzut L´Heure espagnole şi L’Enfant et les Sortilèges, un spectacol despre care am scris la momentul potrivit.

 • Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară franceză cu Christian Badea şi David Grimal la Ateneul Român

  Un program foarte frumos a onorat Franţa, marele aliat al României din Primul Război Mondial, în contextul stagiunii centenare de la Ateneu. După Bizet de săptămâna trecută, am avut acum o selecţie de savori diferite ale muzicii lui Berlioz, Lalo, Debussy şi Ravel.

 • David Grimal cântă
Schumann pe vioara Stradivarius ex-Roederer la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Grimal cântă Schumann pe vioara Stradivarius ex-Roederer la Sala Radio

  Celebrul violonist David Grimal, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, va concerta vineri, 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Radio, prezentând publicului romanticul Concert în re minor pentru vioară şi orchestră. Seara va fi prefaţată de o lucrare originală, Simfonia nr. 1 – O poveste veche de Jin Wang, iar în partea a doua va cuprinde spectaculoasele Dansuri simfonice, op. 45 de Rachmaninov.

 • David
Grimal a vorbit la Ateneu despre stupiditatea marketingului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Grimal a vorbit la Ateneu despre stupiditatea marketingului

  Violonistul francez David Grimal a explicat cui a vrut să-l asculte de ce a creat Les Dissonances, o orchestră unde nu există nici dirijor, nici primus inter pares: nu dintr-un exces de democraţie, ci pentru că marketingul industriei muzicale din Occident a creat un sistem de promovare care pune accentul, fetişizându-i pentru public, pe dirijori şi pe instrumentiştii sexy: „Nu mai găseam creativitatea şi fraternitatea umană în acest sistem“.

 • Subiectiv, despre disonanţe şi tipare vieneze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Subiectiv, despre disonanţe şi tipare vieneze

  După extraordinarul Wozzeck al lui Leo Hussain (care tinde să devină personajul principal al acestei săptămâni de festival, pentru că urmează două reprezentaţii cu Œdipe, la ONB), mi-a fost greu să scriu despre concertele la care am asistat în ultimele zile.

 • David Grimal et Les
Dissonances. Invers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  David Grimal et Les Dissonances. Invers

  44.00 Finale partea I: Cascade de aplauze la sfârşitul bisului lui Xavier Phillips. Mă ridic să plec, nu pot sta la Brahms. Uneori, înţelegi mai bine întregul când derulezi pe bucăţi, înapoi. Solistul primeşte ceremonios un trandafir de la o doamnă complet în alb, instrumentiştii aplaudă şi ovaţionează ca apucaţii.

 • Violonistul David Grimal, convorbire la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul David Grimal, convorbire la Ateneu

  Astăzi, de la 19.15, violonistul francez David Grimal va continua cea de-a doua ediţie a conversaţiilor din seria „Festivalul Ideilor“, la Sala mică a Ateneului Român. Discuţia despre muzică, identitate şi cultură, pe baza experienţelor personale, se va desfăşura cu prilejul evenimentului organizat de Institutul Aspen România, în colaborare cu Festivalul „Enescu“.

 • VIDEO David Grimal revine pe scena Ateneului. Violonistul va concerta cu ansamblul „Les Dissonances“ în Festivalul „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO David Grimal revine pe scena Ateneului. Violonistul va concerta cu ansamblul „Les Dissonances“ în Festivalul „George Enescu“

  Joi şi vineri, 18 şi 19 decembrie, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andreescu, va susţine de la ora 19.00, în sala Mare a Ateneului, două concerte extraordinare, cu un program care include lucrări de Jean Sibelius, Aram Haciaturian şi Piotr Ilici Ceaikovski. Solist va fi violonistul francez David Grimal, care revine pe scena Ateneului.

Modifică Setările