Stiri despre darwin

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre Darwin şi alţi demoni. Lecturi necesare în vremuri de
carantină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Darwin şi alţi demoni. Lecturi necesare în vremuri de carantină

  Romanul „Galapagos“, al scriitorului american Kurt Vonnegut, una dintre marile cărţi ale secolului XX, îşi poartă cititorii de la „sfârşitul lumii“ din prezent, ai cărui supravieţuitori se refugiază pe insula lui Darwin, unde naturalistul a făcut observaţiile esenţiale pentru teoria evoluţiei, până peste un milion de ani, când evoluţia ne va fi transformat în ceva cu totul diferit. Totul cu umorul şi optimismul specifice acestui mare umanist.

 • Teoria evoluţiei în concepţia hurduciană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teoria evoluţiei în concepţia hurduciană

  În cadrul câtorva interviuri recente dl Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării, a făcut declaraţii ce pun sub semnul întrebării validitatea Teoriei Evoluţiei. Astfel, Domnia sa a declarat pentru:

 • Bărbaţii fideli, pe cale de dispariţie: „Societatea a dezvoltat mediul care predispune la infidelitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii fideli, pe cale de dispariţie: „Societatea a dezvoltat mediul care predispune la infidelitate”

  Puterea corupe nu numai în relaţiile socio-profesionale, dar şi în relaţiile intime, în opinia psihologului Alexandru Pleşea. Totuşi, factorul predominant pentru care unele persoane sunt infidele este strâns legat de informaţiile ascunse în gene. Dacă o persoană este mai predispusă genetic să înşele, o funcţie mai înaltă, care îi dă o putere socială sporită, îi dezinhibă mai repede această nevoie primară.

 • Cum să faci muzică pe smartphone?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci muzică pe smartphone?

  Până nu demult pentru a face muzică trebuia să ai în primul rând ceva cunoştinţe legate de muzică, un instrument la care să faci această muzică şi multă imaginaţie. Din fericire sau din păcate, esenţa muzicii s-a cam schimbat, iar acum cu astea (tabletele) poţi face mai mult decât cu o mini orchestră. Aşa că astăzi vă arătăm cât de uşor este să îţi impresionezi prietenii, chiar dacă nu ştii nici o boabă despre muzică.

 • Lenovo Yoga 3 Pro - un laptop care impresionează prin dimensiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lenovo Yoga 3 Pro - un laptop care impresionează prin dimensiuni

  Dacă până acum te învârteai în jurul rafturilor şi nu ştiai ce să cumperi, o tabletă, un latop, o tabletă mai mare, sau poate un laptop mai subţire, atunci este foarte probabil ca ceea ce îţi voi arăta eu astăzi o să le rezolve pe toate. Acesta este Lenovo Yoga 3 Pro, şi este cel mai bun când vine vorba de făcut yoga „la calculator” .

 • Xiaomi Mi4 - iPhone-ul chinezesc poate fi mai bun decât originalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xiaomi Mi4 - iPhone-ul chinezesc poate fi mai bun decât originalul

  Xiaomi Mi4 este un fel de iPhone, care la fel  se produce în China, dar care nu trece oceanul. E clar că designerii chinezi nu se obosesc absolut deloc să inventeze ceva nou, dar dacă ar fi să lăsăm într-o parte asemănările, Mi4 este pentru mulţi chiar şi mai bun ca iPhone-ul.

 • Lenovo Yoga Tab 2 - o tabletă care poate să facă mai mult decât să taie brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lenovo Yoga Tab 2 - o tabletă care poate să facă mai mult decât să taie brânză

  Pentru  a vinde o tabletă pe Android producătorii actauali  trebuie într-adevăr să prezinte ceva unic. Oricâte Android-uri nu ar sta pe rafturi, cu toţii tragem cu coada ochiului spre iPad-uri. Lenovo încearcă pentru  a 2a oară sa ne îndrepte ochii spre o tabletă de-a lor mai neobişnuită,  una care o poţi anina în cuier, şi cu care poţi şi brânza să tai

 • VIDEO Samsung Galaxy Note 4 - un smartphone împins la maximum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Samsung Galaxy Note 4 - un smartphone împins la maximum

  Trendul telefoanelor mari a intrat destul de tare în inimile consumatorilor. Totuşi veteranul acestei idei continuă să meargă pe conceptul unui mini calculator de buzunar. Astăzi il avem pe Samsung  Galaxy Note 4,  a patra generaţie a primului phablet aparut pe piaţă, care nu s-a obosit să demonstreze şi utilitatea unui ecran atât de  mare.

 • Premiile Darwin
pentru prostie extremă: 90% din „câştigători“ sunt bărbaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Darwin pentru prostie extremă: 90% din „câştigători“ sunt bărbaţi

  De la teroristul care a murit după ce şi-a deschis propria scrisoare cu bombă şi până la hoţul care a vrut să fure cablurile de oţel ale liftului în care se afla şi a căzut în gol, peste 90% din candidaţii la premiile Darwin sunt bărbaţi, potrivit unei statistici. Premiile Darwin „recompensează“ oamenii care sfârşesc tragic din cauza prostiei extreme.

 • Cum
împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos

  Recentele date privitoare la bossonul Higgs vin parcă să confirme denumirea populară a acestuia de “particula lui Dumnezeu”. Mai mult, el poate fi şi un factor de dialog între cei ce au sectarizat atât credinţa, cât şi ştiinţa, introducând o falsă dispută între evoluţionism şi creaţionism.

 • Jocuri darwiniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocuri darwiniste

  O inedită luptă pentru supravieţuire, plasată într-o societate care aminteşte de multe lumi sumbre ale viitorului imaginate de-a lungul timpului, este redată în filmul „Divergent“, cu Shailene Woodley şi Kate Winslet.

 • Noii cavaleri ai Apocalipsei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noii cavaleri ai Apocalipsei

  Se pare că nimeni nu a învăţat nimic din istoria de sânge a cumplitelor conflicte mondiale care au zguduit lumea în secolul trecut. Mulţi se pregătesc acum să dea drumul câinilor războiului, agitând ideologii extrem de primejdioase deoarece potenţialul lor destructiv a fost deja pe deplin probat. Revine în actualitate doctrina dreptului celui mai puternic, asociată, ca nu demult, cu nevoia redefinirii spaţiilor vitale.

 • A fost Darwin un misogin sadea sau nu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost Darwin un misogin sadea sau nu?

  „A avea o soţie este, la urma urmei, mai bine decât a avea un câine” este una dintre replicile celebre ale lui Charles Darwin, faimosul naturalist britanic, care l-au transformat într-unul dintre exponenţii misoginismului victorian.

 • OMG, o problemă darwiniană?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMG, o problemă darwiniană?

  Consiliul francez de stat a anulat în 1 august decizia guvernamentală din martie 2012, care interzicea cultivarea porumbului modificat genetic de Monsanto. O decizie surprinzătoare ...

 • Pămpălăul jefuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pămpălăul jefuit

  „Niciun moldovean înţelept - şi un ciuda absurdităţii destinului, au existat sau există şi de aceştia - nu este meritat de moldoveni!“.

 • Lucrările originale ale lui Isaac Newton expuse pe internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrările originale ale lui Isaac Newton expuse pe internet

  Un manuscris original aparţinând lui Isaac Newton a fost publicat în variantă digitală pe site-ul librăriei online a Universităţii Cambridge (Marea Britanie). Mai mult de 4.000 de pagini au fost fotografiate şi publicate, acesta fiind doar începutul unui proces de durată.

Modifică Setările