Stiri despre dantura

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii se spală pe dinţi doar dimineaţa. Lipsa timpului, motivul principal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii se spală pe dinţi doar dimineaţa. Lipsa timpului, motivul principal

  Un studiu  comandat de GSK Consumer Healthcare dezvăluie că majoritatea românilor nu se spală pe dinţi seara, aşa cum recomandă medicii dentişti, ci doar dimineaţa, pentru că identifică periajul dentar cu momentul de pregătire pentru interacţiune socială, văzându-l ca un act estetic.

 • Plăteşte-ţi dentistul cu monedă virtuală, direct de pe telefonul mobil!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăteşte-ţi dentistul cu monedă virtuală, direct de pe telefonul mobil!

  Servicii stomatologice plătite în premieră cu monedă virtuală! Un lanţ de clinici dentare lansează plata oricărui tratament sau procedură prin Bitcoin. Astfel, renunţi la banii cash şi cardurile traditionale, iar singurul portofel pe care îl vei avea şi nu-l vei uita acasă va fi cel digital.

 • Tratament fără durere pentru retracţia gingivală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratament fără durere pentru retracţia gingivală

  Afecţiunile parodontale apar la aproximativ 50% dintre persoane, indiferent de cât de strict sunt respectate regulile de igienă orală. Dacă nu sunt tratate la momentul potrivit, acestea afectează grav nu doar ţesutul gingival, ci şi osul, fiind unele din principalele cauze a pierderii dinţilor.

 • Uiţi să-ţi îngrijeşti dantura? La ce boli eşti predispus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uiţi să-ţi îngrijeşti dantura? La ce boli eşti predispus

  Igiena dentară este ,,lecţia” pe care o învăţăm încă din primii ani de viaţă şi pe care trebuie să o respectăm pe cât posibil pentru a preveni apariţia afecţiunilor stomatologice. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea ca urmarea a lipsei igienei dentare!

 • Cât te costă dinţii stricaţi la salariu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât te costă dinţii stricaţi la salariu

  Nişte dinţi frumoşi nu îţi aduc niste bani în plus la salariu, însă unii urâţi te pot costa câteva sute bune de euro pe lună, sau chiar mai mult. M-am întâlnit cu un candidat care e director general la o firmă straină mijlocie, nici mare, nici mică, nici faimoasă, dar nici necunoscută. Înainte a fost tot director şi a avut câteva joburi bune de senior management în firme mari şi serioase.

 • Dr. Alexandru Georgescu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Alexandru Georgescu: "Poţi face ulcer dacă îţi lipseşte chiar şi un dinte"

  Dăm vina mai ales pe preţul piperat al tratamentelor stomatologice, dar care sunt, de fapt, motivele pentru care peste 70% din populaţia adultă a României nu mai are toţi dinţii în gură? Am dezbătut la Adevărul Live, împreună cu medicul Alexandru Georgescu şi cu pacientul Valentin Bosioc.

 • Alimente care
distrug dantura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care distrug dantura

  Specialiştii ne recomandă să evităm lichidele dulciDacă nu vrei să mergi la stomatolog, ai mare grijă la ce mănânci! Iată ce alimente să eviţi pentru a avea o dantură sănătoasă!

 • 1.000 de stomatologi din toată ţara oferă
consultaţii gratuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1.000 de stomatologi din toată ţara oferă consultaţii gratuite

  În 30 de judeţe ale ţării, medicii dentişti fac consultaţii de specialitate şi oferă informaţii despre sănătatea orală gratuit. În unele aczuri, oferă şi detartraje gratuite, în cadrul campaniei „Zâmbeşte România“.

 • 5 tratamente naturale care calmează durerile
de dinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 tratamente naturale care calmează durerile de dinţi

  Numai cine nu s-a confruntat niciodată cu o durere de măsele nu sţie cât de greu este să-ţi vezi de activităţile obişnuite sau să dormi noaptea cu o astfel de problemă. Ca să eviţi supradozarea cu analgezice, poţi recurge la câteva soluţii naturale eficiente până la întâlnirea cu medicul stomatolog.

 • VIDEO Apa de gură, doar la recomandarea medicului dentist!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Apa de gură, doar la recomandarea medicului dentist!

  Este mai bună periuţa electrică decât cea clasică? Dinţii strâmbi nu se mai pot îndrepta după o anumită vârstă? La toate curiozităţile despre îngrijirea corectă a danturii au răspuns specialiştii Alexandru Brezoescu şi Marina Necşulescu, la Adevărul Live.

 • De ce nu e bine să
te speli pe dinţi imediat după masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu e bine să te speli pe dinţi imediat după masă

  Contrar percepţiei generale, spălatul pe dinţi imediat după ce-ai mâncat poate dăuna sănătăţii danturii. Mai ales după ce ai consumat alimente acide, periajul dinţilor agresează suplimentar dantura, favorizând astfel apariţia cariilor.

 • Cum să-ţi păstrezi dinţii sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi păstrezi dinţii sănătoşi

  Nu e nicio surpriză: trebuie să ţinem cât putem de dinţii noştri. Vestea bună este că acum ştim foarte multe despre cum să avem grijă de dantură, cum să prevenim problemele cu dinţii şi că „foratul“, „omorâtul nervului“ şi „umplutul“ cariei aparţin unei mentalităţi învechite.

 • Tot ce nu ştiai despre albirea dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce nu ştiai despre albirea dinţilor

  Igiena corectă îţi menţine dinţii sănătosi timp îndelungat. Dar dacă obişnuieşti să fumezi ori să bei cafea, inevitabil dinţii se vor colora, iar aspectul acestora va fi afectat. Cum poţi avea o dantură ca în reclame, ne-a explicat medicul stomatolog Alina Nedelcu, de la Clinica DentallPro din Bucureşti.

 • Aşa poţi avea o dantură puternică!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa poţi avea o dantură puternică!

  Consumul de fructe şi renunţarea la fumat sunt esenţiale la vârsta a treia pentru menţinerea danturii într-o stare bună. În plus, controalele regulate la stomatolog pot întârzia agravarea problemelor existente.

 • Patru metode prin care să-ţi menţii mintea ageră odată cu înaintarea în vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru metode prin care să-ţi menţii mintea ageră odată cu înaintarea în vârstă

  Odată cu înaintarea în vârstă, problemele de zi cu zi devin din ce în ce mai apăsătoare, iar mintea nu mai funcţionează la fel de bine ca în trecut. Sănătatea mintală este foarte importantă, mai ales la vârste înaintate, protejarea ei fiind foarte importantă. Dar cum poţi să te asiguri că mintea ta rămâne ageră pe măsură ce îmbătrâneşti?

 • Soluţii urgente pentru stările de rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii urgente pentru stările de rău

  Stări de ameţeală, de vomă, dureri de cap sau de dinţi? Parcă ai vrea să scapi de ele imediat! Iată ce leacuri cu efect rapid îţi oferă natura!

 • Avem mai multe probleme cu dantura decât strămoşii noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem mai multe probleme cu dantura decât strămoşii noştri

  Populaţia de vânători-culegători care a trăit în Mezolitic şi care avea o dietă bazată pe foarte multă carne se bucura de o dantură mai sănătoasă decât o are omul modern, arată un studiu genetic efectuat pe placa dentară a 34 de schelete preistorice din nordul Europei.

 • Ai dinţi sensibili? Aşa îi tratezi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai dinţi sensibili? Aşa îi tratezi!

  La nivel mondial, aproximativ 60% din adulţi suferă de sensibilitate dentară, iar cele mai afectate sunt persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

 • Aliaţi naturali pentru sănătatea danturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aliaţi naturali pentru sănătatea danturii

  Microbii care duc la apariţia cariilor, sângerările gingivale şi mirosul neplăcut al respiraţiei sunt probleme ce trebuie combătute de medicul stomatolog, dar şi cu ajutorul plantelor.

Modifică Setările