Stiri despre dantura

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ai un dinte lipsă? Cum îl poţi înlocui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai un dinte lipsă? Cum îl poţi înlocui

  De-a lungul vieţii noastre complicate există posibilitatea să pierdem un dinte. De această data zâna măseluţă nu ne mai recompensează şi nici nu creşte de la sine unul nou, ci dimpotrivă, vom căuta noi un medic stomatolog care să ne ajute. Dintre variantele pe care le avem la dispoziţie, cea mai nepotrivită este să nu facem nimic.

 • Cât de mult se greşeşte în tratamentele stomatologice? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult se greşeşte în tratamentele stomatologice? Aflăm la Adevărul Live

  Orice vizită la medicul stomatolog trebuie să însemne durere, costuri mari şi satisfacţie moderată sau chiar nemulţumire după? Dr. Nicolae Krilovici, medic specializat în parodontologie, protetică şi estetică dentară ne explică, la Adevărul Live, de ce a lansat în România conceptul de consultanţă dentară.

 • Ce este şi de ce apare gingivita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este şi de ce apare gingivita

  Gingivita este o inflamaţie a gingiilor care poate avea diferite cauze. Lăsată netratată, poate duce la periodontită, putând afecta osul maxilarului şi ţesuturile.

 • Clinica stomatologică în care orice problemă a danturii dispare – MegaSmile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clinica stomatologică în care orice problemă a danturii dispare – MegaSmile

  Ori de câte ori cineva întâmpină o problemă atunci când vine vorba despre dantură, primul gând este să caute un cabinet stomatologic în care să primească îngrijirile corespunzătoare. Spre exemplu, există diverse afecţiuni ale cavităţii bucale care nu suportă deloc amânare, în cazul acestora tratarea fiind absolut necesară.

 • Care sunt cele mai mari greşeli care strică
dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai mari greşeli care strică dinţii copiilor pe termen lung? Aflaţi la Adevărul Live

  80% din români au probleme cu dantura, arată statisticile, iar copiii nu fac excepţie. În cazul celor mici, o igienă orală precară este şi mai dăunătoare decât în cazul adulţilor, pentru că îi programează, practic, pentru o viaţă întreagă de chinuri cu problemele dentare şi nu numai, avertizează specialiştii. Despre erorile care dăunează grav sănătăţii orale a copiilor vorbim la Adevărul Live, cu medicul pedodont Diana Marin.

 • Îţi poţi albi dinţii cu pudră de turmeric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îţi poţi albi dinţii cu pudră de turmeric

  Căutările tale prin magazine, cu scopul de a descoperi cel mai eficient produs pentru albirea dinţilor, pot lua sfârşit. Cu pudră de turmeric poţi decolora dinţii îngălbeniţi cu cel puţin o nuanţă.

 • Care sunt cele mai
bune şi cele mai nocive alimente pentru dantură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai bune şi cele mai nocive alimente pentru dantură

  Chiar dacă respectăm recomandările medicilor dentişti de a ne peria dinţii de două-trei ori pe zi, anumite alimente ne pot strica dantura. Modificările la nivelul echilibrului chimic din cavitatea orală apar imediat după consumul unor băuturi sau produse alimentare, atrag atenţia specialiştii. Medicul stomatolog Ada Epistatu ne explică, la Adevărul Live, cum ne influenţează alimentaţia sănătatea orală şi ne oferă trucuri pentru a preveni cariile.

 • Periuţă de dinţi electrică sau clasică? Recomandarea stomatologilor: care este cea mai eficientă variantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Periuţă de dinţi electrică sau clasică? Recomandarea stomatologilor: care este cea mai eficientă variantă

  Felul în care ne periem dinţii poate face diferenţa între o dantură sănătoasă şi una cu probleme. Alegerea periuţei potrivite este aproape la fel de importantă ca şi tehnica periajului, împreună jucând un rol esenţial în păstrarea sănătăţii dentare. Deşi asigură un periaj mult mai eficient decât cea clasică, periuţa de dinţi electrică este încă privită cu scepticism de persoanele mai conservatoare.

 • Secretele unui zâmbet fără cusur. Cât de
indicate sunt implanturile dentare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele unui zâmbet fără cusur. Cât de indicate sunt implanturile dentare?

  „Să-ţi pui un implant dentar e ca şi cum ţi-ai pierde picioarele şi îţi iei un scaun cu rotile. Un implant trebuie să fie ultima soluţie pe care o are pacientul. Din păcate, mulţi oameni ajung în situaţii de acest gen tocmai din cauza unor lucrări prost făcute de stomatologi“, sublinia recent un medic dentist. Discutăm despre moda implanturilor, dar şi despre trucurile pentru o dantură impecabilă, cu dr. Cosmin Ulman, la Adevărul Live.

 • Măseaua de minte: curiozităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măseaua de minte: curiozităţi

  În majoritatea cazurilor, măselele sau molarii de minte apar în jurul vârstei de 18-24 de ani. În ultimul timp se constată însă că erupţia acestor măsele nu mai apare. Acest lucru se explică prin evoluţia omului, a masticaţiei şi alimentaţiei, a micşorării maxilarelor care nu mai permit apariţia celor molari. Aflaţi şi alte curiozităţi despre măseaua de minte.

 • Noutăţi
în tratamentele stomatologice pentru înlocuirea dinţilor lipsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi în tratamentele stomatologice pentru înlocuirea dinţilor lipsă

  Care sunt cele mai noi soluţii pentru tratarea cariilor dentare, dar şi pentru umplerea eventualelor goluri după pierderea dinţilor? Care sunt cele mai importante lucruri de ştiut atunci când avem nevoie de o intervenţie chirurgicală stomatologică? Ce tip de anestezie este cea mai bună? La toate aceste întrebări a răspuns la Adevărul Live medicul stomatolog Cosmin Ulman.

 • Curiozităţi despre dantura
umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozităţi despre dantura umană

  Ştiaţi că smalţul dinţilor este cea mai tare şi mai mineralizată substanţă din corp? Sau că, în prezent, ca urmare a evoluţiei umane, doar 35% din adulţi au măsele de minte? Aflaţi în continuare mai multe curiozităţi despre dantura umană.

 • Beneficiile
aparatelor dentare la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile aparatelor dentare la copii

  Conform unui studiu efectuat  în 2014 de o clinică de ortodinţie, pe 283 copii dintr-o şcoală din centrul Bucureştiului, cu vârste între 7 şi 14 ani,  82% dintre copii prezentau anomalii  dento-maxilare (probleme ortodontice), 18% dintre ei începuseră deja un tratament ortodontic, în timp ce restul de 64% aveau nevoie de aplicarea unui aparat dentar.

 • 10 motive să renunţi la sucurile acidulate dietetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 motive să renunţi la sucurile acidulate dietetice

  Sucurile dietetice par să fie o variantă destul de sănătoasă atunci când vrem să slăbim dar nu putem totuşi renunţa la acest mic viciu. Absenţa zahărului şi a caloriilor din astfel de sucuri determină multe persoane să le consume, însă îndulcitorii artificiali sunt doar o mică problemă pe care o ascund astfel de băuturi.

 • Avantajele şi dezavantajele laserului în stomatologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avantajele şi dezavantajele laserului în stomatologie

  Laserul a început sa fie din ce în ce mai utilizat în medicină, iar datorită beneficiilor sale îmbunătăţite continuu, acesta este frecvent utilizat şi în anumite proceduri sau tratamente stomatologice.

 • Românii din mediul rural îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la zece ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii din mediul rural îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la zece ani

  Potrivit celor mai recente studii de piaţă, care analizează obiceiurile de igienă orală de pe parcursul întregului an 2014 din perspectiva consumului, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,5 ani, deşi medicii stomatologi recomandă schimbarea periuţei de dinţi o dată la 3 luni.

 • Când este indicată şi când este nocivă guma de mestecat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când este indicată şi când este nocivă guma de mestecat

  „Dacă stai în curent, te dor măselele.“ „E mai sănătos să te periezi cu bicarbonat decât să te speli cu pastă de dinţi.“ În contextul în care un român foloseşte, în medie, un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an, am discutat la Adevărul Live care sunt cele mai ciudate idei pe care le-au auzit medicii stomatologi privind sănătatea orală şi am dezbătut care sunt motivele pentru care stăm atât de prost la sănătatea orală.

 • De ce nu e bine să ne albim dinţii - sfaturile stomatologilor: „Procesul de albire este unul dureros din cauza acţiunii substanţelor folosite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu e bine să ne albim dinţii - sfaturile stomatologilor: „Procesul de albire este unul dureros din cauza acţiunii substanţelor folosite“

  Un zâmbet perfect înseamnă o dantură perfectă. Albirea dinţilor este o metodă tot mai căutată, iar tehnologia avansează şi în acest domeniu, astfel că ajutat de laser, pacientul poate obţine o strălucire a dinţilor în doar câteva ore. Medicii stomatologi atrag atenţia şi spun că toate aceste metode pot chiar distruge dantura.

Modifică Setările