Stiri despre daniel barenboim

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Albume nominalizate la premiile ICMA (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albume nominalizate la premiile ICMA (I)

  International Classical Music Awards (ICMA) este una dintre distincţiile râvnite din industria discografică; un juriu independent alcătuit din reprezentanţi a 20 de instituţii mass-media din întreaga Europă selectează anual nominalizaţi, finalişti şi, în fine, câştigători pentru 16 categorii. Anul acesta, printre nominalizaţi, şi artişti români: astăzi, despre un disc semnat de pianistul Daniel Ciobanu.

 • O vară cu Daniel Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O vară cu Daniel Barenboim

  Pentru cei care vara citesc, ascultă muzică şi caută liniştea, un mare muzician propune o alternativă: “Vară cu Daniel Barenboim” se intitulează un nou proiect discografic în care au apărut de curând cvartete cu pian de Mozart şi integrala simfoniilor de Brahms.

 • Antisemitism: Dirijorul Daniel Barenboim renunţă la premiul muzical Echo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antisemitism: Dirijorul Daniel Barenboim renunţă la premiul muzical Echo

  Dirijorul Daniel Barenboim, director muzical al uneia dintre cele mai mari opere din Berlin, a anunţat luni că înapoiază premiile muzicale obţinute în Germania, după ce rapperi ale căror texte au fost catalogate antisemite au fost recompensaţi cu distincţii similare, relatează AFP.

 • VIDEO. Două discuri-eveniment, lansate în această toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Două discuri-eveniment, lansate în această toamnă

  Nu-mi place să fac pronosticuri, dar cred că aceste două discuri vor primi premii importante ale industriei discografice în perioada următoare; în orice caz, sunt printre cele mai bune discuri pe care le-am ascultat anul acesta: concerte de Ceaikovski şi Sibelius cu violonista Lisa Batiashvili şi concertele de Şostakovici cu violoncelista Alisa Weilerstein.

 • VIDEO Extraordinarul
Daniel Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Extraordinarul Daniel Barenboim

  Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la Bucureşti pe extraordinarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit şi veşnic tânăr – proiectele sunt multe şi împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

 • Cărţile Festivalului Enescu. O carte despre însoţire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile Festivalului Enescu. O carte despre însoţire

  „Am observat adesea că muzica mă însoţeşte chiar şi în situaţiile care nu sunt  legate nici direct, nici indirect de ea şi n-am simţit niciodată nevoia să las deoparte muzica cu totul ca să fac altceva”.

 • O
viaţă în slujba muzicii: Daniel
Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O viaţă în slujba muzicii: Daniel Barenboim

  Pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim, unul dintre cei mai mari muzicieni contemporani, ne poartă, în cartea sa „O viaţă în slujba muzicii“, de-a lungul poveştii fascinante a celor mai bine de cinci decenii pe care se întinde cariera sa artistică şi în care muzica şi existenţa lui se contopesc până la identificare.

 • VIDEO. Noi propuneri de audiţii estivale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Noi propuneri de audiţii estivale

  Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, aşteaptă să fie descoperite şi de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează şi muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitaţi în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagonişti chiar anul acesta.

 • Pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim a creat un tip
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim a creat un tip "radical" de pian

  Pianistul şi dirijorul israelian Daniel Barenboim, care a putut fi admirat şi pe scena Festivalului "George Enescu", a creat un nou tip de pian, despre care spune că este "radical diferit" de instrumentele standard folosite în prezent în concertele de muzică clasică, informează bbc.com, citat de Mediafax.

 • Noul disc al sopranei Anna Netrebko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul disc al sopranei Anna Netrebko

  Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial. În 24 noiembrie, ea îşi lansează la nivel mondial cel mai nou disc.

 • Puteţi
trimite urări la Concertul de Anul Nou de la Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puteţi trimite urări la Concertul de Anul Nou de la Viena

  Pentru prima dată, urările venite de la spectatori şi de la telespectatorii din lumea întreagă vor fi proiectate pe un ecran uriaş, în timpul Concertului de Anul Nou de la Viena, de pe 1 ianuarie.

 • Festivalul Enescu 2013. Retrospectivă (I). 

Prima săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu 2013. Retrospectivă (I). Prima săptămână

  Daniel Barenboim – Radu Lupu, un duo de vis. Primele zile ale celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu au stat sub semnul marelui Radu Lupu, la reîntâlnirea după mulţi ani cu publicul bucureştean.

 • Enescu, AD 2013, în şapte zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu, AD 2013, în şapte zile

  Şi a fost ziua întâi... Şi a fost seară, şi a fost dimineaţă. Şi a fost Daniel Barenboim, „un titan“ al muzicii contemporane, aflat pentru a treia oară la Bucureşti. Dar a fost şi Radu Lupu, cotat ca unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii, plecat acum multă vreme de pe pământ românesc.

 • A început Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început Festivalul

  Am lăsat să treacă primele zile de festival, încercând să am o privire generală, pe cât posibil obiectivă, chiar dacă citesc articole diverse în care abundă elogii şi superlative, ca într-o adevărată concurenţă a laudelor – totul este senzaţional, uluitor, de vis, măiastru etc, etc.

 • “Festivalul George Enescu,
în veci !”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Festivalul George Enescu, în veci !”

  Ce început mai frumos la Enescu, dacă nu cel în care Daniel Barenboim i-a dorit festivalului veşnicie ? Rostit neaoş, în seara inaugurală, după Rapsodia a doua, cu efect deplin cadenţial.

 • Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului

  Daniel Barenboim şi Radu Lupu în al doilea concert al lor din Festivalul Enescu, de data  aceasta Barenboim evoluând şi ca pianist; Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck, solistă pianista Yuja Wang; publicul din nou ovaţionând într-o sală arhiplină, emoţie, emoţie, emoţie!

 • Succesul celei de-a doua seri a Festivalului „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Succesul celei de-a doua seri a Festivalului „Enescu“

  M-a întrebat un reporter dacă actuala ediţie a Festivalului „corespunde aşteptărilor”. Pentru mine, răspunsul e simplu: o ediţie care începe cu Radu Lupu şi Daniel Barenboim şi se termină cu Murray Perrahia nu poate fi decât perfectă.

 • Daniel Barenboim şi Radu Lupu – un cuplu ideal de muzicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Barenboim şi Radu Lupu – un cuplu ideal de muzicieni

  Pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, au urcat ieri, pentru a doua seară consecutiv, doi dintre cei mai renumiţi interpreţi de muzică clasică: pianistul român Radu Lupu şi pianistul israelian Daniel Barenboim, care a şi dirijat concertul.

 • 2 septembrie – „Es ist so!”, complimentul suprem pentru Barenboim şi ovaţii pentru corul Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2 septembrie – „Es ist so!”, complimentul suprem pentru Barenboim şi ovaţii pentru corul Filarmonicii „George Enescu”

  Întrebat care a fost complimentul suprem pe care l-a primit vreodată, Celibidache a povestit că, după un concert, a venit la el o doamnă în vîrstă, vădit impresionată de muzica pe care o ascultase, i-a strîns mîna, l-a privit în ochi şi i-a spus: Es ist so! (Aşa este). După care s-a întors şi a plecat. Atît. Celibidache spune că atunci a simţit că acel spectator înţelesese exact ceea ce el a vrut să transmită.

 • Criză şi fast, la Festivalul „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză şi fast, la Festivalul „Enescu”

  Cea de-a XXI-a ediţie a celei mai importante manifestări culturale din România s-a deschis duminică la Sala Palatului, printr-un concert dirijat de celebrul Daniel Barenboim

 • Festivalul Enescu - primul concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu - primul concert

  A început Festivalul Enescu! Aseară a avut loc concertul de deschidere - aşa cum mă aşteptam, publicul numeros de-abia a încăput în sală, iar evoluţia a fost conform aşteptărilor. Nu promit o cronică obiectivă, ci una subiectivă, de om care, pur şi simplu, iubeşte muzica clasică.

 • Regal cu Mozart şi Verdi, la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal cu Mozart şi Verdi, la Sala Palatului

  În cea de-a doua seară de festival, Capela de Stat din Berlin, dirijată de Daniel Barenboim, cu solistul Radu Lupu, va interpreta un program de excepţie, care include lucrări de Mozart şi de Verdi.

Modifică Setările