Stiri despre dan grigore

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aţi zis Pian?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aţi zis Pian?

  Pian a fost cuvântul ultimei săptămâni. Nu pentru că maestrul Dan Grigore, unul din cei mai mari pianişti ai lumii, a împlinit 77 de ani. Ci pentru că România a capitulat în faţa periferiei sordide. Dar spectacolul jalnic nu e surprinzător în societatea în care o minoritate iresponsabilă pune în pericol dreptul la viaţă al majorităţii.

 • La aniversară – Maestrul Dan Grigore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La aniversară – Maestrul Dan Grigore

  Astăzi este ziua de naştere a maestrului Dan Grigore (6 aug. 1943), al cărui geniu artistic, uimind lumea muzicii, l-a fixat desăvârşit în istorie ca fiind unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii.

 • „Mândrie“ pe spinarea altuia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mândrie“ pe spinarea altuia

  Am observat că foarte mulţi români nu fac distincţia între a fi fanul cuiva, sau a fi pasionat de un sport, şi sentimentul patriotic -- le confundă. Aceştia îşi consideră strigătele „Gol!", „Hai Simona!", „Hai România!", „Hai Steaua", „Hai ceva care să fie românesc!", (ţuica, bunăoară), drept acte de vitejie, gesturi eroice prin care îşi apără şi-şi iubesc ţara -- limba ei, nu!, ea este duşmanul României.

 • Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea

  Românul pare-se că a aşezat, cu răzvrătire fatidică, dinaintea istoriei, o vorbă: „ca la noi, la nimenea“. Astfel, „a demonstrat“, în ciuda avântului dialectic dovedit de istorie, atitudinea statică a acesteia ― îngroşând ereditatea socială, obiceiul, obişnuinţa, grimasa funestă a tradiţiei, avântul încremenirii...

 • Penalii aflaţi la conducerea ţării îşi bat poporul
pentru că nu mai vrea să fie furat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Penalii aflaţi la conducerea ţării îşi bat poporul pentru că nu mai vrea să fie furat

  Nu cred că PSD-ALDE mai reprezintă, dacă o fi reprezentat vreodată, o coaliţie politică, ci un grup infracţional lărgit, care, prin liderii săi, instalaţi, la vârf, în funcţii de conducere, urmăreşte legalizarea corupţiei (pentru a putea fura „legal“ mai departe), scoaterea infractorilor de sub incidenţa legii, amnistierea lor şi trecerea sub „tăcere“ a tuturor episoadelor infracţionale ce alcătuiesc marele jaf

 • Dan Grigore, în concert în Luxemburg. România în marele context european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Grigore, în concert în Luxemburg. România în marele context european

  Aceştia sunt pilonii pe care a fost construit, săptămânile trecute, evenimentul muzical găzduit de sala de concerte a Conservatorului Marelui Ducat luxemburghez. Mai mult decât un obişnuit eveniment artistic, a fost momentul unor comemorări de aleasă semnificaţie privind poziţionarea actuală a României în spaţiul spiritual, şi nu numai, al Europei.

 • Intâlniri muzicale memorabile: Dan Grigore - Misha Katz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intâlniri muzicale memorabile: Dan Grigore - Misha Katz

  Nu este prima oară cand cei doi muzicieni, Dan Grigore şi Misha Katz, aduc publicului de concert bucurii însemnate. Indiscutabil cei doi se constituie într-o veritabilă echipă ce acţionează în datele unui profesionalism entuziasmant.

 • O echipă în acţiune la Ateneul Român, Dan Grigore-Misha Katz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O echipă în acţiune la Ateneul Român, Dan Grigore-Misha Katz

  Aidoma unei veritabile echipe au acţionat cei doi protagonişti ai recentului concert al Filarmonicii bucureştene; ...drept o echipă care - aşa cum ştim - se află în acţiune nu de azi, nu de ieri; o echipă care colaborează în baza unor înţelegeri firesc aşezate; anume bucuria de a cânta împreună, de a acţiona în spiritul acelui profesionalism care devine entuziasmant, la nivelul marilor valori ale muzicii.

 • Pianistul Dan Grigore: „Nu am cântat niciodată pentru Ceauşescu“. Artistul vede „Lumea în Si bemol“, într-un volum de memorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Dan Grigore: „Nu am cântat niciodată pentru Ceauşescu“. Artistul vede „Lumea în Si bemol“, într-un volum de memorii

  În Colecţia Ego-grafii, a apărut volumul "Dan Grigore de vorbă cu Dia Radu. Lumea în Si bemol", o carte publicată şi în ediţie digitală de Editura Polirom. Pianistul vorbeşte despre cariera sa, despre marii muzicieni pe care i-a întâlnit şi despre faptul că nu a făcut niciodată compromisuri în perioada comunismului. Adevarul.ro publică un fragment din volumul de memorii al artistului, realizat sun forma unui dialog cu Dia Radu.

 • Pianistul Dan Grigore va interpreta Rachmaninov la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Misha Katz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Dan Grigore va interpreta Rachmaninov la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Misha Katz

  Celebrul pianist Dan Grigore, artistul român care a concertat pe toate meridianele lumii, de la Tokyo, Kyoto sau Osaka, la Anvers, Berlin, München, Philadelphia, Washington, Paris, Roma, Ierusalim, Barcelona ş.a, alături de prestigioase orchestre ale lumii şi sub bagheta unor mari dirijori, este invitat să evolueze vineri, 22 aprilie (19.00) alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Misha Katz.

 • „Dan Grigore. Maestro!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dan Grigore. Maestro!“

  …este titlul, atât de inspirat, al uneia dintre ultimele ediţii discografice datorate Editurii Casa Radio. Este un album ce cuprinde pagini dintre cele mai diferite ale istoriei muzicii europene, din perioada Barocului muzical târziu, de la Johann Sebastian Bach şi până la maeştrii claviaturii pianuluidin secolul trecut, până la Debussy, Rachmaninov sau MacDowell.

 • Dan Grigore la 72 de ani. Marele pianist rapidist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Grigore la 72 de ani. Marele pianist rapidist

  Unul dintre cei mai mari artişti ai României şi ai lumii, pianistul Dan Grigore, a împlinit pe 6 august 72 de ani, fapt care a trecut neobservat în presa românească. Desigur, Dan Grigore nu se ridică la nivelul unui cântăreţ de manele, al Nicoletei Luciu, al Cruduţei ori al Războinicului Luminii aşa că nu merită cine ştie ce atenţie din partea presei autohtone.

 • Pasiunile fascinantei Cella Delavrancea: pianista i-a vrăjit pe Caragiale şi pe Nae Ionescu, s-a împrietenit cu Brâncuşi şi a concertat cu Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pasiunile fascinantei Cella Delavrancea: pianista i-a vrăjit pe Caragiale şi pe Nae Ionescu, s-a împrietenit cu Brâncuşi şi a concertat cu Enescu

  Cella Delavrancea a trăit 104 ani. L-a uimit pe Caragiale cu talentul său şi i-a furat inima dramaturgului când ea avea doar 25 de ani, iar el 60. A fost  marea iubire a lui Nae Ionescu, căruia i-a închis ochii pe patul de moarte. L-a cunoscut pe Brâncuşi şi a cântat cu George Enescu. Fiica scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea a fost singurul artist român care a asistat la aniversarea propriului centenar.

 • VIDEO Un dirijor-spectacol, Misha Katz, alături de pianistul Dan Grigore, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un dirijor-spectacol, Misha Katz, alături de pianistul Dan Grigore, la Ateneu

  Astăzi şi mâine, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului, va avea loc un concert de excepţie sustinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", sub conducerea nonconformistului dirijor rus Misha Katz. Solist va fi pianistul Dan Grigore. Cei doi mari interpreţi nu se află la prima întâlnire pe scena Ateneului. În programul de joi si vineri vor fi interpretate lucrări de Franz Schubert, Robert Schumann şi Ludwig van Beethoven.

 • Dezbatere despre libertatea presei. „Ne lipseşte o cauză pentru care să luptăm”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere despre libertatea presei. „Ne lipseşte o cauză pentru care să luptăm”

  Cu ocazia Zilei Mondiale a Presei, sărbătorită la nivel internaţional pe 3 mai, Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România a organizat, luni seară, la Biblioteca Naţională a României, dezbaterea „Libertatea presei. Care presă? Care libertate?”. Printre personalităţile prezente s-au numărat Dan Grigore, Sorin Alexandrescu, Tania Radu, Ana Blandiana şi Romulus Rusan.

 • Verdi
– Verdissimo – La Bellissima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi – Verdissimo – La Bellissima

  Vă semnalam într-un articol de acum 2 săptămâni lansarea anunţată a unui disc Verdi cu soprana Anna Netrebko. Întrucât se apropie lansarea lui oficială – programată mâine, 9 august 2013, şi difuzarea lui integrală la Radio România Muzical, simt nevoia să scriu din nou despre acest disc care mi s-a părut absolut extraordinar.

 • Pariuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pariuri

  În primul rând fiindcă nu îmi plac jocurile cu şi de-a superlativele relative, în al doilea rând pentru că, din felurite motive, din care însă nici unul nu cade în seama organizatorilor, care mi-au adresat de fiecare dată amabile şi îndatoritoare invitaţii, nu am participat la toate ediţiile Galei Star de la Bacău,

 • Angela Gheorghiu a cântat pentru mama sa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Gheorghiu a cântat pentru mama sa

  EMOŢIE Concertul pe care l-a susţinut în Bacău a avut, pentru soprana aplaudată pe toate marile scene ale lumii, o semnificaţie specială, fiindcă în public a fost şi mama artistei.

 • Dan Grigore, pianist: „La Şcoala de Muzică n-au vrut să mă primească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Grigore, pianist: „La Şcoala de Muzică n-au vrut să mă primească“

  Dan Grigore se amuză copios amintindu-şi cum i-a fost refuzată înscrierea în gimnaziu la o şcoală de muzică ce se bucura de toate aprobările autorităţilor comuniste. Marele pianist şi-a încheiat până la urmă studiile preuniversitare la Liceul „Uzinei Chimice Vulcan“.

 • Dan Grigore, o referinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Grigore, o referinţă

  Muzicianul român este pianistul prin excelenţă care a încântat cel puţin două generaţii. Nostalgii, o viaţă pe scenă povestită de Dan Grigore în bisuri, între Londra, Paris, Bucureşti şi Montpellier.

Modifică Setările