Stiri despre dan dediu

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Artiştii Filarmonicii se prezintă în concerte online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii Filarmonicii se prezintă în concerte online

  Joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, la Filarmonica „George Enescu” debutează proiectul Artiştii Filarmonicii se prezintă. În primul concert din această serie, dirijat de Iosif Ion Prunner, au fost programate lucrări de Dan Dediu,  W. A. Mozart, Edward Elgar, Constantin Silvestri.

 • Dan Dediu: „Artiştii adevăraţi vor exista în continuare, căci faci artă pentru că nu poţi altfel, e un mod de existenţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Dediu: „Artiştii adevăraţi vor exista în continuare, căci faci artă pentru că nu poţi altfel, e un mod de existenţă”

  Compozitorul Dan Dediu este una dintre vocile cele mai importante ale muzicii româneşti contemporane, atât în calitate de creator, cât şi în calitate de director artistic al festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti între 2008-2016 şi lista ar putea continua.

 • Dimineţi,
după-amiezi şi seri la Operă, 

cu oaspeţi, debuturi şi filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dimineţi, după-amiezi şi seri la Operă, cu oaspeţi, debuturi şi filme

  Mai întâi un nou debut al tenorului Adrian Dumitru, ca interpret titular al operei „Faust” de Gounod. Pe prima scenă lirică naţională există o  montare veche de peste 20 de ani, semnată de Alexandru Tocilescu, în scenografia şi design-ul luminilor aparţinâtoare arh. Cătălin I. Arbore.

 • O comemorare simbolică...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O comemorare simbolică...

  ... prilejuită de momentul istoric al căderii zidului Berlinului în urmă cu trei decenii! Evenimentul a fost organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor - UCMR, şi a fost susţinut la Ateneul Român, de Orchestra Filarmonicii din Altenburg-Gera; formaţia a fost condusă de dirijorul Laurent Wagner muzician al unui profesionalism absolut.

 • O scrisoare pierdută – în versiune semi-concertantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scrisoare pierdută – în versiune semi-concertantă

  Cel puţin bizară indiferenţa cu care muzica a tratat creaţia dramatică a lui Caragiale. Dacă punem la o parte opera „O noapte furtunoasă“ scrisă de Paul Constantinescu, a cărei premieră absolută a avut loc pe scena Operei Române din Bucureşti la data de 1935, foarte puţine alte titluri dintre scrierile lui „Nenea Iancu“ par să îi fi tentat pe compozitorii noştri.

 • Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la Sala Radio

  Orchestrele şi Corurile Radio România vor participa la Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, eveniment organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi de Ministerul Culturii. Directorul artistic va fi compozitorul Dan Dediu.

 • Epitaf pentru Operetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epitaf pentru Operetă

  Într-o degringoladă definitorie pentru activitatea din anul centenar a ministerului culturii, astăzi s-a pus punctul final la concursul pentru ocuparea postului de manager al Teatrului de Operetă şi Musical.

 • O scrisoare pierdută în ritmuri de estradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scrisoare pierdută în ritmuri de estradă

  Îmi doream să văd opera lui Dan Dediu. Premiera am ratat-o în 2012 şi am regretat apoi, când Răzvan Ioan Dincă a scos-o din repertoriu, astfel că azi am văzut şi ascultat pentru prima dată O scrisoare pierdută, eliberat de hype-ul unei premiere absolute şi de orice alte prejudecăţi.

 • Evreii îl iubesc pe cel mai mare compozitor român: „Enescu 135“, aniversare la Ierusalim
şi Tel Aviv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evreii îl iubesc pe cel mai mare compozitor român: „Enescu 135“, aniversare la Ierusalim şi Tel Aviv

  Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Academia de Muzica şi Dans din Ierusalim şi Conservatorul Israelian de Muzică din Tel Aviv, organizează în perioada 4-8 decembrie 2016 o serie de conferinţe muzicale, master classes şi concerte de muzică de cameră. Din România, vor participa Ansamblul Profil, compozitorul Dan Dediu şi muzicologul Valentina Sandu-Dediu.

 • Două evenimente în... două zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două evenimente în... două zile

  După patru ani de la premiera absolută, urmată de doar câteva reprezentaţii, apoi scoasă din repertoriu din motive greu de înţeles, opera O scrisoare pierdută de Dan Dediu a fost reluată, la ONB, într-o „formulă” asemănătoare acelei prime seri.

 • La festivalul SIMN muzica nouă se deschide publicului larg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La festivalul SIMN muzica nouă se deschide publicului larg

  O operă românească semnificativă a repertoriului muzical cameral al zilelor noastre, lucrare prezentată acum în primă audiţie la noi, de asemenea evoluţia unui muzician performer, un violist-solist ce inspiră şi electrizează publicul, o formaţie dinamică de percuţionişti ce fac cinste Universităţii bucureştene de muzică...

 • Vlad Baciu, un sculptor de sunete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Baciu, un sculptor de sunete

  Compozitorul, dirijorul şi pianistul român Vlad Răzvan Baciu deschide seria de concerte simfonice din cadrul ‘Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi’ ediţia 2016, cu lucrarea Carmin. Directorul fondator al acestui festival este compozitorul, profesorul şi academicianul Ştefan Niculescu, iar directorul artistic al ediţiei de anul acesta este prof. univ. dr. Dan Dediu.

 • La Opera Comică: debut spectaculos al stagiunii lirice bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera Comică: debut spectaculos al stagiunii lirice bucureştene

  Atât în recentul Festivalul enescian al muzicii cât şi în debutul stagiunii actuale, Opera Comică pentru Copii a prezentat o premieră în adevăratul sens al cuvântului, un spectacol original care se adresează în egală măsură copiilor de şcoală primară sau gimnazială, dar şi părinţilor.

 • Fără menajamente despre «Festivalul „George Enescu” în era Holender»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără menajamente despre «Festivalul „George Enescu” în era Holender»

  Publicată de Editura Operei Naţionale Bucureşti, cartea Festivalul „George Enescu” în era Holender a fost lansată pe 4 Septembrie 2015, la Ateneul Român, a doua zi după concertul lui Sir Simon Rattle cu Berliner Philharmoniker, la începutul festivalului, dar într-un moment de apogeu al tensiunilor din cadrul managementului bienalei Enescu.

 • Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu

  Violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu (via Skype), lidere de orchestră internaţională – vioară întâi în Orchestra Naţională a Franţei, respectiv vioara întâi în Orchestra de Cameră din Paris – şi unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, Dan Dediu, dezbat despre talent şi valoare duminică, 19 iulie, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu în cadrul Duminicii Muzicale a Festivalului Enescu.

 • Madrigal, sub cupola Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Madrigal, sub cupola Ateneului Român

  În seara de luni, 16 septembrie, varianta de azi a corului, substanţial înnoită, cu doar câţiva vechi madrigalişti, a aniversat 50 de ani de existenţă sub cupola Ateneului Român.

 • CRONICĂ Dialogul generaţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Dialogul generaţiilor

  Sub semnul Muzicii secolului XXI au avut loc duminică două concerte susţinute de Ansamblurile „Traiect“ şi „Profil“, primul înfiinţat de compozitorul Sorin Lerescu în 1982, al doilea – un proiect al compozitorului Dan Dediu, iniţiat în 2003 şi dirijat de Tiberiu Soare.

 • Muzicienii Dan şi Valentina Dediu vor concerta la New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzicienii Dan şi Valentina Dediu vor concerta la New York

  Dan Dediu va concerta alături de Valentina Sandu-Dediu pe 2 august, în New York, la sala de recital Klavierhaus, de la ora 19.00, şi pe 3 august, la sediul Institutului Cultural Român de la New York, de la aceeaşi oră.

Modifică Setările