stiri despre dan adamescu

Nu, Curtea Constituţională nu i-a dat dreptate lui Florin Cîţu, ba din contră. Din comunicatul Curţii se înţelege clar că Parlamentul a încălcat Constituţia pentru că a blocat dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de USR Plus. Nu Guvernul a câştigat, ci Curtea a constatat abuzul din Parlament.

acum 3 ore · comentarii (43)

Greu de imaginat dar, cu eforturile prezentei echipe din fruntea ţării, s-a reuşit ca agricultura să fie adăugată pe lista domeniilor în care România, cu multe şi constante eforturi începute cu îndârjire imediat după 1989, a reuşit să aibă o solidă dependenţă de surse externe, dependenţă strategică ce creează un vector puternic, prezent şi viitor, de insecuritate naţională.

acum 12 ore · comentarii (28)

Aspirina (acidul acetilsalicilic) şi penicilina au salvat probabil sute de milioane de vieţi în ultimii zeci de ani. Bunicii multora dintre noi, erau cel puţin la fel de neîncrezători în medicamente, precum antivaccinişti de astăzi, în utilitatea vaccinului. Fără aspirină şi penicilină, probabil se murea în continuare de febră, abcese dentare, gât inflamat şi multe alte boli care astăzi par inofensive.

acum 6 ore · comentarii (15)

Recent l-am auzit pe dramaturgul Matei Vişniec povestind cum, cu ani în urmă, în drum spre şcoala unde preda, a găsit un câine amărât aruncat într-o fântână. Nu ne-a spus o secundă dacă a încercat în vreun fel să îl salveze sau să cheme pe cineva, ci că şi-a imaginat soarta acelui câine identică cu cea a României, ceea ce nu e departe de adevăr.

acum 9 ore · comentarii (14)

Ştiam deja că Europa are o înclinaţie redusă spre confruntare - conflict, bătălii deschise, utilizarea violenţei şi desfăşurarea de trupe în zone de conflict. Un sondaj al European Council of Foreign Relations – ECFR de la Paris arată mai mult, arată chiar o reticenţă şi frică majoră faţă de perspectiva Războiului Rece, că adversarul e China sau Rusia.

acum 15 ore · comentarii (11)

Toată „fericirea” provocată de aprobarea planului, în primul rând dlui premier Cîţu, ar fi acceptabilă doar după răspunsul la întrebarea din titlu. Nu este suficient ca dl Cîţu să se împăuneze că va face el reformele, că este Superman. Chiar dacă are o supunere mistică faţă de protectorul său, dl Iohannis, tot nu este suficient pentru reforme. Este exact ce-i lipseşte dlui Cîţu. Înţelegerea funcţionarii statului în democraţie.

acum 16 ore · comentarii (24)

În recentele mele lecturi, m-a frapat legătura care se poate face între două cărţi editate recent de Humanitas Fiction şi Humanitas: „În amintirea memoriei“, de rusoaica Maria Stepanova, şi jurnalul, în sfârşit publicat şi la noi, al evreicei olandeze Etty Hillesum. Amândouă vorbesc despre evreitate dintr-o perspectivă unică şi te fac să înţelegi mai bine ceea ce s-a întâmplat şi ne dorim ca să nu se mai întâmple.

acum 2 ore · comentarii (3)

„Afacerea submarinelor“ care a tensionat relaţiile dintre Franţa, pe de o parte, Australia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, de cealaltă parte, reprezintă numai vârful icebergului unei crize majore în relaţia transatlantică. Putem spune, fără a greşi, că aspectele comerciale sunt cu totul secundare chiar dacă s-a insistat pe „contractul secolului“ în materie de export de tehnologie militară.

acum 2 zile · comentarii (44)
Modifică Setările