Stiri despre dada

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Cabaretul Dada”, un spectacol despre un veac de absurditate europeană VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cabaretul Dada”, un spectacol despre un veac de absurditate europeană VIDEO

  Miercuri şi joi, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, au avut loc reprezentaţii ale spectacolului „Cabaretul Dada”, o  producţie a Teatrului Regina Maria din Oradea, în regia Ancăi Bradu şi după un text scris de Matei Vişniec. Pentru acest spectacol şi Dada ar face o excepţie şi s-ar lăsa definită.

 • „Rădăcinile Dada“, revelate în Polonia de studenţii şi absolvenţii UNARTE bucureşteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rădăcinile Dada“, revelate în Polonia de studenţii şi absolvenţii UNARTE bucureşteni

  Cu prilejul Centenarului Mişcării Dada, Institutul Cultural Român de la Varşovia organizează expoziţia DADA ROOTS, curatoriată de Radu Stern şi Roxana Trestioreanu şi găzduită de Centrul pentru Artă Contemporană Znaki Czasu din Toruń, între 9 decembrie 2016 şi 5 februarie 2017. Expoziţia propune fotografii şi filme experimentale, realizate de studenţii şi absolvenţii Departamentului de Fotografie şi Imagine Dinamică din cadrul UNARTE Bucureşti.

 • Prima piesă de teatru de Pascal Bruckner, în premieră la Undercloud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima piesă de teatru de Pascal Bruckner, în premieră la Undercloud

  Scriitorul francez Pascal Bruckner îşi lansează, la Undercloud, prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta şi intitulată „Crăciun la palat”, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, dar care ale cărei implicaţii sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru cel al României de azi. Festivalul Internaţional de Teatru Independent Undercloud va avea loc între 22 şi 31 august.

 • „România vă oferă un vers“ dadaist, în Piaţa Europei din Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „România vă oferă un vers“ dadaist, în Piaţa Europei din Paris

  În perioada 20 iunie - 10 iulie, România participă alături de celelalte ţări EURO 2016 la programul „Piaţa Europei”, organizat de Primăria Paris. După inaugurarea oficială care are loc luni, 20 iunie, la ora 14.15, în piaţa din faţa Primăriei Paris, România propune publicului vizitator un performance literar în spirit dadaist, inspirat din demersul poetului Tristan Tzara (1896-1963).

 • O săptămână de „orgie“ dadaistă la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O săptămână de „orgie“ dadaistă la Bucureşti

  În săptămâna 20-25 iunie 2016, va avea loc în Bucureşti, cu ocazia centenarului Dada, o suită de evenimente culturale şi ştiinţifice, care aduc alături oameni de teatru, de film, critici de artă şi cercetători din România, Elveţia, Marea Britanie, Germania, Italia, Belgia, Ungaria, China şi altele.

 • Moineşteanul care a schimbat lumea. 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara, cofondatorul curentului cultural Dada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moineşteanul care a schimbat lumea. 120 de ani de la naşterea lui Tristan Tzara, cofondatorul curentului cultural Dada

  Cea mai importantă personalitate a oraşului băcăuan Moineşti rămâne Samuel Rosenstock (1896-1963), care şi-a luat pseudonimul de Tristan Tzara. De numele său se leagă concepţia Dadaistă, curent cultural anarhist care a influenţat decenii întregi arta la nivel mondial. Publică la doar 16 ani, la Moineşti, revista Simbolul, iar la 20 de ani, pe 6 februarie, la Zürich pune bazele Dadaismului, căruia i s-au alăturat artişti şi din întreaga Europă.

 • Peste 100 de poeţi din 23 de ţări vor veni la Festivalul Internaţional de Poezie de la Bucureşti. Printre ei, Mircea Cărtărescu, Simona Popescu şi Ioan Es. Pop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 100 de poeţi din 23 de ţări vor veni la Festivalul Internaţional de Poezie de la Bucureşti. Printre ei, Mircea Cărtărescu, Simona Popescu şi Ioan Es. Pop

  În mai puţin de o lună, în capitală debutează cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări vor sosi la Bucureşti în perioada 18-22 mai, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la peste 20 de evenimente: lecturi publice, mese rotunde, dezbateri şi performance-uri.

 • Pablo Picasso şi Henri Matisse pot fi văzuţi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pablo Picasso şi Henri Matisse pot fi văzuţi la Bucureşti

  Expoziţia-eveniment „Tzara.Dada.Etc“, o celebrare a 100 de ani de la lansarea dadaismului şi înfiinţarea celebrului Cabaret Voltaire în Zürich, expoziţie care cuprinde lucrări de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Joan Miró, va fi vernisată vineri, 5 februarie, de la ora 18.00, la sediul din Gabroveni al ArCuB.

 • DADA, delicatese şi genţi unicat în acelaşi loc (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DADA, delicatese şi genţi unicat în acelaşi loc (GALERIE FOTO)

  Localul concept-store este situat pe strada Matei Voievod, la numărul 94 bis. DADA este un restaurant sofisticat, cu un decor avangardist dar, în acelaşi timp, este un concept-store care îmbină arta mâncării cu shopping-ul.

Modifică Setările