
Euro a explodat: a depăşit pragul de 4,9 lei, cel mai mare nivel înregistrat vreodată
Moneda europeană a explodat marţi, depăşind pragul de 4,9 lei, cel mai mare nivel înregistrat vreodată, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.
Moneda europeană a explodat marţi, depăşind pragul de 4,9 lei, cel mai mare nivel înregistrat vreodată, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.
Previziunile CFA România privind principalii indicatori macroeconomici indică o depreciere a leului în următoarele 12 luni, o valoare medie a inflaţiei de 2,64% şi o creştere a PIB real de 3,3%.
Dolarul a consemnat, joi, cea mai mare scădere după 2017, punând capăt unui an haotic, în care moneda a fost folosită ca plasament sigur în martie, când panica provocată de răspândirea Covid-19 a atins nivelul maxim în Statele Unite, înainte de a scădea în urma măsurilor de stimulare fără precedent luate de Rezerva Federală (Fed) pentru susţinerea economiei, transmite Reuters.
Revenirea economică în România, după pandemia COVID, va fi una asimetrică, cu sectoare care vor înregistra o creştere susţinută şi altele care vor continua să se confrunte cu dificultăţi semnificative. Peste 60% dintre companiile chestionate în cadrul Barometrului Moneycorp 2020 estimează că vor atinge cifra de afaceri din 2019 abia în 2022.
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în octombrie faţă de luna anterioară cu 2,3 puncte până la valoarea de 32,1 puncte, (faţă de aceeaşi luna a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 22,4 puncte).
Bancherii uneia dintre băncile cunoscute la noi în ţară au estimat că moneda europeană va continua să crească şi în 2021, atingând valoarea de 5 lei pentru 1 euro, din cauza incertitudinilor economice generate de pandemia de Covid-19.
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,8750 lei pentru un euro, în creştere cu 0,06% faţă de nivelul de 4,8722 consemnat joi. Dolarul a scăzut cu 0,02%, la 4,1874 lei pe unitate.
În luna august 2020, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a crescut faţă de luna anterioară cu 3,0 puncte până la valoarea de 33,3 puncte, (faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 9,4 puncte).
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,8722 lei pentru un euro, în creştere cu 0,17% faţă de nivelul de 4,8641 consemnat miercuri. Dolarul a avansat cu 0,85%, la 4,1883 lei pe unitate.
Cursul valutar a explodat miercuri, leul atingând miercuri un nou minim istoric, potrivit datelor oficiale anunţate de Banca Naţională a României.
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,8590 lei pentru un euro, în urcare cu 0,09% de la nivelul de 4,8545 consemnat marţi. Dolarul a avansat cu 0,32%, la 4,1269 lei pe unitate.
Tendinţa descendentă şi pentru moment relativ lentă a leului are, din păcate, şanse de continuare, a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Cazacu, Consulting Strategist la XTB România, care a menţionat că lunile următoare ar putea să ne aducă chiar niveluri de peste 4,9 lei pentru un euro.
Chiar dacă leul a ajuns luni la un nou nivel minim istoric, aceasta este o evoluţie relativ stabilă, comparativ cu alte monede din regiune şi luând în considerare situaţia complicată din punct de vedere economic, este de părere purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu, care a declarat pentru Agerpres că leul se aşază într-o zonă de echilibru în noul context.
Leul românesc a atins vineri un nivel minim record comparativ cu euro, moneda europeană fiind cotată 4,8492 lei. Banca Naţională este de părere că recordul este doar „statistic”, iar deprecierea este minoră.
Euro este foarte aproape de a depăşi pragul de 4,85 lei. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de schimb de 4,8492 lei pentru un euro.
În luna iunie 2020, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut faţă de luna anterioară cu 1,9 puncte până la valoarea de 34,1 puncte, (faţă de aceeaşi luna a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 16,8 puncte).
Pandemia a creat un mediu extrem de volatil şi imprevizibil pe piaţa valutară până la jumătatea anului 2020, scrie XTB în analiza sa privind oscilaţiile monedei europene, a dolarului şi a lirei sterline în perioada următoare.
Analiştii CFA previzionează un curs valutar în creştere, trend care se va înregistra şi în privinţa inflaţiei, deficitului bugetar şi a şomajului, după cum reiese din Indicatorul de încredere macroeconomică.
Banca Naţională trebuie să revină la o conduită „normală” de politică monetară, deşi noua normalitate va fi oarecum diferită de cea din trecut, şi intenţionează să intervină gradual în această criză, a afirmat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României. El spune că pachetul UE de redresare din criza COVID-19 va avea cu siguranţă o contribuţie importantă în relansare.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat luni câţi bani a injectat banca centrală în economie pentru a păstra stabilitatea, după primul impact al crizei, precizând că au fost atenuate fluctuaţiile cursului de schimb, stabilitate care reprezintă unul din obiectivele instituţiei, alături de asigurarea lichidităţii pentru finanţarea cheltuielilor statului şi ale economiei.
Analiştii CFA România estimează un impact economic puternic al coronavirusului, care se va resimţi până în trimestrul I al anului viitor, economia urmând să scadă cu peste 5%, deficitul să crească la 7,8% în acest an, împrumuturile să se scumpească, iar euro să aibă o valoare medie de 4,97 lei în următoarele 12 luni.
Analiştii CFA România estimează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în ultimul trimestru din acest an, cursul valutar atingând un nou nivel record, generând noi scumpiri, potrivit Asociaţiei CFA România.
Leul va continua să se deprecieze, euro ajungând la circa 4,94 lei peste un an, în timp ce inflaţia va continua să rămână peste 3%, arată Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România.
Leul românesc a continuat să se deprecieze în faţa euro. Moneda europeană a atins un nou nivel record, pentru a doua zi la rând. Banca Naţională a României a anunţat marţi un curs de schimb record de 4,8448 lei/euro.
Leul românesc continuă să se deprecieze în faţa euro. Banca Naţională a României a anunţat luni un curs de schimb record de 4,8242 lei/euro.
În perioada următoare, putem asista la o depreciere a leului în faţa euro şi la scăderi de cotaţii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), însă magnitudinea acestora va depinde în mare măsură de gradul de panică la care se va ajunge, arată o analiză realizată de Alexandra Smedoiu, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România, despre efectele pandemiei de COVID-19 asupra pieţelor financiare.
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă aflat la un maxim istoric de 4,8184 lei/euro, în creştere cu 0,15% faţă de valoarea atinsă vineri. Francul elveţian a atins la rândul său cel mai mare nivel din ianuarie 2015 până în prezent, de 4,5506 lei pe unitate.
Moneda europeană a atins vineri un nou nivel record istoric, Banca Naţională publicând un curs de schimb de 4,8127 lei pentru un euro.
Cursul de schimb euro/leu va ajunge aproape de 4,9 lei în următoarele 12 luni, în timp ce inflaţia va avea o valoare medie de peste 4%, iar dobânzile vor creşte, arată Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România.
Preţul unui gram de aur a atins luni un nou record istoric, înregistrând o creştere de aproape 7 lei într-o singură zi, conform datelor afişate de Banca Naţională a României.