Stiri despre curriculum

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Curriculumul aberant
goneşte copiii din şcoli. Ce fel de manuale vor fi aprobate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curriculumul aberant goneşte copiii din şcoli. Ce fel de manuale vor fi aprobate?

  Suntem în plin proces de aprobare a proiectelor de manuale pentru ciclurile primar şi gimnazial. Nu este prima oară când scriu despre curriculumul şcolar şi despre manuale. Degeaba. Mă şi mir că mai am răbdare să mă aplec asupra acestui subiect, ştiind că vorbesc la pereţi, scriu, dar nu citeşte nimeni, dintre cei cu putere de decizie, ce spun. Şi nu sunt păreri personale.

 • Să mai credem în CRED? („Curriculum relevant, educaţie deschisă
pentru toţi“)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să mai credem în CRED? („Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“)

  Am salutat în momentul apariţiei programul CRED, un proiect cu finanţare europeană. Părea unul dintre posibile răspunsuri  la teribilul avertisment lansat  de Liviu Dragnea la recentul Congres PSD: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. Din păcate, doar vorbe.

 • Protest civic pentru curriculum: şase ani consecutivi. Urmează al şaptelea. Ce învăţăm?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest civic pentru curriculum: şase ani consecutivi. Urmează al şaptelea. Ce învăţăm?

  2012. 2013. 2014. 2015. 1016. 2017. Acuşi vine 2018. Prostie? Nesimţire? Cinism? Impostură? Nepăsare? Frică? Aroganţă? Complex de inferioritate? Interes meschin? Negare? Câte puţin din toate? Oricum o dăm, oricum o sucim, în spaţiul şi timpul şcolii, testul acid al paradigmei sale comuniste sau necomuniste este, fără putinţă de tăgadă, TESTUL ARHITECTURII CURRICULARE. Aceasta va fi provocarea de fond a Educaţiei în România, în 2018.

 • „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi”
(CRED). În ce credem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi” (CRED). În ce credem?

  Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

 • Elevul român, obligat să înveţe mult şi repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevul român, obligat să înveţe mult şi repede

  Elevii români vor avea anul viitor mai multe săptămâni de şcoală decât în anul în curs, dar mai puţine comparativ cu alte sisteme de învăţământ din Europa şi din lume. Experţii în Educaţie afirmă că, în continuare, materia este înghesuită, iar programa învechită îi îndepărtează pe elevi de sudiu.

 • Ce nu fac copiii la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu fac copiii la şcoală

  Până de curând, schimbarea programei şcolare la gimnaziu a stârnit oarecari dezbateri şi emoţii. Acum, apele s-au liniştit. Aşa încât – dat fiind că în curând începe vacanţa – încerc să arunc o piatră în apă: să recapitulez situaţiunea şi să pun sare pe rană.

 • Termenul prelungit pentru înscrierea profesorilor  în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru învăţământul gimnazial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Termenul prelungit pentru înscrierea profesorilor  în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru învăţământul gimnazial

  Ministerul Educaţiei a prelungit termenul limită până la care profesorii se pot înscrie în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru disciplinele sau domeniile de studiu obligatorii din învăţământul gimnazial. aplicaţiile pot fi înregistrate până pe 15 mai. Membrii în grupurile de lucru vor avea puncte la dosarul de gradaţie.

 • Viitorul copiilor voştri s-a adoptat. Într-un plan-cadru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul copiilor voştri s-a adoptat. Într-un plan-cadru

  Gata, s-a adoptat. Avem un nou plan-cadru pentru gimnaziu, după dezbateri mai mult sau mai puţin furtunoase. Urmează realizarea de noi programe şcolare şi noi manuale. Dacă totul merge bine, peste vreo cinci-zece ani o să începem să vedem rezultatele.

 • Să eliminăm umanioarele din şcoală!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să eliminăm umanioarele din şcoală!

  Muzica? Moft, găseşti tot ce vrei pe youtube, de ce s-o mai predăm la şcoală? Desenul? Păi dacă n-are talent, bietul copil, ce să-i facem, să-i stricăm media cu un 9 la desen? Chiar şi cu literatura asta, domne, cred că exageraţi: la ce-i trebuie în viaţă? Că nu din romane şi poezii o să aibă ce pune pe masă.  Cât despre latină, ce să mai vorbim: o limbă moartă, nu foloseşte la nimic.

 • Ce fel de oameni vrem să pregătim?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fel de oameni vrem să pregătim?

  Dl profesor Solomon Marcus a publicat, pe platforma Contributors.ro, un articol intitulat “Copiii, sub agresiunea unei şcoli care le ignoră nevoile şi drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a”. Titlul sună grav, iar dl profesor Marcus nu se joacă cu vorbele. Aşa încât, în deplin acord cu perspectiva domniei-sale, adaug câteva comentarii.

 • Ministrul Educaţiei la Adevărul Live: Sperăm să începem licitaţia pentru manualele de clasa a III-a, săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei la Adevărul Live: Sperăm să începem licitaţia pentru manualele de clasa a III-a, săptămâna viitoare

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri la Adevărul Live, despre problemele din sistemul de învăţământ: despre noile abecedare, licitaţia pentru manualele de clasa a III-a, rezultatele simulărilor examenelor naţionale, arhitectura curriculară, situaţia finanţării Educaţiei şi Cercetării, modernizarea şi tehnologizarea înăţământului.

 • Ministrul Remus
Pricopie: „Trebuie să regândim programa de liceu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Remus Pricopie: „Trebuie să regândim programa de liceu”

  Invitat joi seara la emisiunea „Ora de Business” a lui Moise Guran, de la TVR 1, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a vorbit despre posibilitatea de a regândi programa de la liceu, astfel încât să fie mai puţine discipline, iar materia să fie mai concentrată. Spre exemplu, în loc de o oră de istorie timp de patru ani, poate că este mai bine ca elevii să facă două ore de istorie pe săptămână în doi ani, a spus ministrul.