Stiri despre curiozitate

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şcoala omoară curiozitatea şi creativitatea copiilor: „Învăţarea pentru note şi examene e un factor distructiv esenţial pentru creativitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala omoară curiozitatea şi creativitatea copiilor: „Învăţarea pentru note şi examene e un factor distructiv esenţial pentru creativitate”

  Un studiu internaţional publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică arată că un copil de 10 ani este mult mai curios şi mai creativ decât unul de 15 ani. Sistemele de educaţie performante susţin dezvoltarea acestor abilităţi foarte valorizate pe piaţa muncii, însă în şcolile din România nu se gândeşte nimeni la ele.

 • Joaca de-a Newton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joaca de-a Newton

  Puştimea stă stup în jurul unei bălţi şi declină în 1001 de moduri aceeaşi întrebare: De ce?  De ce apa se strânge în anumite locuri? De ce şcoala se oglindeşte invers în baltă? De ce apar la suprafaţa apei valuri? De ce unele frunze plutesc, iar altele se scufundă?... Doar întrebările sunt importante. Răspunsurile, oricum nu le au.

 • Curiozitatea la români: suntem printre cei mai dornici de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozitatea la români: suntem printre cei mai dornici de informaţii

  Românii sunt cei mai încântaţi de ideea de a învăţa lucruri noi şi interesante, 95% dintre respondenţii unei cercetări Discovery afirmând acest lucru, arată raportul “Era Curiozitatii”, realizat de Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) în şapte ţări: Germania, Polonia, România, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud şi Turcia.

 • Discovery sărbătoreşte 30 de ani de la lansare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discovery sărbătoreşte 30 de ani de la lansare

  Discovery Channel, prima televiziune care a avut ca scop satisfacerea curiozităţilor oamenilor, sărbătoreşte 30 de ani la lansare. Evenimentul este marcat de lansarea unei aplicaţii de Facebook prin care compania va genera o hartă digitală a curiozităţilor telespectatorilor.

 • Întrebările pe care bărbaţii se ruşinează să le pună femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebările pe care bărbaţii se ruşinează să le pună femeilor

  Bărbaţii nu înţeleg multe lucruri despre sexul opus şi nimeni nu spune că nu ar fi valabilă şi reciproca. Avantajul femeilor este că sunt foarte intuitive, calitate care le ajută să „citească“ bărbaţii, în timp ce reprezentanţii sexului puternic şi-ar dori să-şi elucideze anumite aspecte prin adresarea unor întrebări directe la care să li se răspundă la obiect.

 • Romi, români: curiozitate şi etichete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romi, români: curiozitate şi etichete

  Români, romi, estici...Suntem cu toţii priviţi cu curiozitate, dar o curiozitate superficială, care nu merge niciodată, sau foarte rar, spre profunzime şi adevărată înţelegere şi cunoaştere, şi suntem rapid etichetaţi: toţi românii sunt aşa, toţi romii sunt aşa. Toţi românii sunt romi. Este vorba despre, deci, imagine, despre felul cum ne văd alţii.

 • Căţeluş cu părul
creţ, nu eşti tu cam băgăreţ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căţeluş cu părul creţ, nu eşti tu cam băgăreţ?

  Oamenii care au în casa lor fiinţe nevorbitoare, în afară de muşte şi termite, nu-i prea înţeleg pe cei care n-au animale. Ceilalţi au aceeaşi simpatie pentru tabăra adversă, desigur.

 • De ce suntem curioşi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce suntem curioşi?

  De ce eşti curios de ce suntem curioşi? Evoluţia ne-a transformat în cele mai bune maşini de învăţat, fapt care ne-a intensificat curiozitatea. Asta ne-a împins să facem lucruri complet neproductive, cum ar fi să citim ştiri despre oameni pe care nu-i vom cunoaşte niciodată, să învăţăm subiecte care nu ne vor fi de folos niciodată sau să explorăm locuri în care nu ne vom mai întoarce vreodată.

 • Salariul „la secret“, bun pentru psihic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salariul „la secret“, bun pentru psihic

  Aflarea venitului pe care-l câştigă un coleg poate genera subiecte de bârfă în pauza de lucru, dar se dovedeşte un lucru periculos pentru productivitate şi pentru stima de sine.

 • Ajutor, copilul meu distruge tot!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutor, copilul meu distruge tot!

  Jucăriile nu îl mai interesează aşa de mult ca înainte, dar dezasamblează şi, mai rău, strică tot ce atinge. Specialiştii te liniştesc: este doar o etapă! Dar, până trece, află cum poţi să-i faci faţă.

 • Curiozitatea aduce românii pe internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozitatea aduce românii pe internet

  Majoritatea românilor declară că folosesc internetul pentru a afla informaţii cu ajutorul motorului de căutare Google, pentru a primi sau trimite e-mailuri şi pentru a citi ştiri, potrivit unui studiu Omnibus realizat de GfK România.

 • Când copiii pun întrebări incomode
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când copiii pun întrebări incomode

  Perioada în care micuţul începe să-ţi pună zeci de întrebări îţi dă de furcă. Într-o încurcătură şi mai mare s-ar putea să te afli când va începe seria întrebărilor incomode. Află ce răspunsuri i-ar putea satisface curiozitatea.

Modifică Setările