Stiri despre cunostinte

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre căpuşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre căpuşe

  Avem mii de căpuşe în sectorul bugetar. Dacă te uiţi pe condiţiile legale de angajare la posturile libere publicate pe site-urile guvernamentale, ai zice că sunt nişte condiţii destul de exigente pentru candidaţi, cu accent pus pe studii şi competenţe. În realitate, vedem că în instituţiile de stat, în ministere, în primării există persoane angajate care nu au nici în clin nici în mânecă, cu condiţiile legale de angajare! Şi totuşi sunt angajate!

 • În învăţământ e nevoie de mult mai mult decât de
îngrijorări de circumstanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În învăţământ e nevoie de mult mai mult decât de îngrijorări de circumstanţă

  A trebuit să fie date publicităţii rezultatele testelor PISA şi a mai fost nevoie ca ministrul Educaţiei, d-na Monica Anisie, să încerce să minimalize într-un mod cel puţin neinspirat adevărul conţinut în ele, şi anume că mult prea adesea şi în mult prea multe locuri profesorii se fac că predau, iar elevii mimează învăţarea, şi toată lumea a sărit ca arsă.

 • Tehnica faimosului Elon Musk de a reţine orice mult mai repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnica faimosului Elon Musk de a reţine orice mult mai repede

  Inginer, inventator, antreprenor, investitor şi programator canadiano-american, Elon Reeve Musk a revoluţionat piaţa maşinilor electrice şi a ajuns în câţiva ani să se bată de la egal la egal cu monştrii sacri ai industriei auto. Ceea ce l-a propulsat atât de repede în afaceri a fost, cu siguranţă, dorinţa lui a inova, de învăţa şi a se perfecţiona cât mai repede.

 • Vicepremierul românilor mai proşti decât europenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicepremierul românilor mai proşti decât europenii

  Iată ce afirmă, în calitatea sa de vicepremier în Guvernul Cioloş, domnul Vasile Dâncu: „Într-o cercetare sociologică realizată în urmă cu câţiva ani, peste 80% dintre români declarau că sunt mult mai inteligenţi decât europenii, chiar dacă testele de cultură generală sau cunoştinţe ştiinţifice arată exact invers“.

 • Nimic nu este de la sine înţeles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimic nu este de la sine înţeles

  Am primit zilele trecute un set de întrebări de la o studentă la drept cu preocupări jurnalistice. Răspunsul la asemenea solicitări reprezintă o parte consistentă a muncii zilnice. Este, ca sa zic aşa, partea de public relations a instituţiei.

 • Test online de cultură generală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Test online de cultură generală

  Test online de cultură generală. Cultura generală reprezintă totalitatea informaţiilor pe care le asimilezi după ce acestea îţi sunt aduse la cunoştinţă în timpul pregătirii instituţionale sau în viaţa cotidiană.

 • TEST DE CULTURĂ GENERALĂ Strălucire de Oscar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST DE CULTURĂ GENERALĂ Strălucire de Oscar

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes!

 • Reindustrializarea României: Instituţia mentoratului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reindustrializarea României: Instituţia mentoratului

  Mentorul este un facilitator al procesului de învăţare. Institutionalizarea mentoratului presupune reglementarea acestei activităţi, a condiţiilor de desfăşurare, remunerare şi avantaje inclusiv fiscale pentru mentor, respectiv pentru cel care primeşte servicii de mentorat. În demersul de reindustrializare privată a României instituţionalizarea mentoratului ajută pe cel puţin două axe principale:

 • TEST DE CULTURĂ GENERALĂ Frontiera de apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST DE CULTURĂ GENERALĂ Frontiera de apă

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.

 • TEST DE CULTURĂ GENERALĂ: Hârtia-burete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST DE CULTURĂ GENERALĂ: Hârtia-burete

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes

 • TEST DE CULTURĂ GENERALĂ: Raze
de lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST DE CULTURĂ GENERALĂ: Raze de lumină

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.

 • TEST Cunoştinţe cât cuprinde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TEST Cunoştinţe cât cuprinde

  Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări.

 • Copiii de la Colegiul Carol I, faţă în faţă cu oamenii legii. Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii de la Colegiul Carol I, faţă în faţă cu oamenii legii. Campanie de prevenire a delincvenţei juvenile

  Copiii de la Gimnaziul Carol I- Învăţământ special integrat, alături de părinţi şi profesori, s-au întâlnit, miercuri, cu poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii pentru a fi instruiţi cum să nu „calce” strâmb. Părinţii prezenţi la această acţiune au înţeles că micuţii lor trebuie doar să ştie ABC-ul legii pentru că aceştia să fie în  cunoştinţă de cauză şi să greşească mai puţin.

 • Trei sferturi dintre români nu ştiu „afacereza“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sferturi dintre români nu ştiu „afacereza“

  Trei sferturi dintre consumatorii români au un nivel redus de înţelegere a chestiunilor legate de finanţele personale şi de administrarea acestora, potrivit studiului „ING Consumer Resourcefulness“ realizat de ING.

 • Liceenii nemţeni, codaşi la informatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceenii nemţeni, codaşi la informatică

  Din 100 de elevi, 85 nu s-au descurcat la simularea la Bac. Tinerii pun rezultatele la evaluarea competenţelor digitale pe seama lecţiilor slabe care le sunt predate la şcoală.

Modifică Setările