Stiri despre cultura civica

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un dicţionar subiectiv de cultură civică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un dicţionar subiectiv de cultură civică

  Cartea profesorului Ciprian Mihali se prezintă ca o invitaţie de exercitare a muşchilor civici şi implicare în treburile cetăţii. Scrisă cu luciditate şi, uneori, cu exasperare, Dicţionarul subiectiv de cultură civică este un abecedar al temelor etice şi politice ce au frămîntat societatea românească în ultimii ani.

 • Inactivismul şi cultura civică în România de după 1989
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inactivismul şi cultura civică în România de după 1989

  Democraţia este un sistem politic în care cetăţenii îşi exercită controlul asupra elitelor; acest control este legitim, sprijinit de norme care sunt acceptate de elite şi non-elite[1]. Faptul ca oamenii participă la viaţa politică la nivel local,joacă un rol extrem de important în dezvoltarea unei cetăţenii.

 • Un gând despre „patriotismul şcolar“ românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un gând despre „patriotismul şcolar“ românesc

  Cred că cea mai tristă formă de îndobitocire pe care sistemul de învăţământ românesc o poate produce este acel „patriotism şcolar“ naiv pe care mulţi dintre elevii şi studenţii din România îl au faţă de şcoala/liceul/universitatea/facultatea în care învaţă.

 • Reformele propuse de un specialist în securitate: de la apariţia unor departamente speciale în cadrul firmelor la materia „Securitate“ pentru liceeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reformele propuse de un specialist în securitate: de la apariţia unor departamente speciale în cadrul firmelor la materia „Securitate“ pentru liceeni

  Cum te comporţi în caz de incendiu, violenţă, atac armat? Sunt câteva dintre temele pe care liceenii ar trebui să le înveţe la „Educaţia pentru securitate”, materia propusă de şeful catedrei “Studii de securitate” (UBB), Adrian Ivan. Măsura face parte din planul de regândire a sistemului de securitate, ce presupune creşterea rolului cetăţenilor, apariţia departamentelor de securitate în firme, colaborarea SRI cu serviciile private.

 • Cultura civică în secolul nerăbdării digitale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultura civică în secolul nerăbdării digitale

  Schimbarea socială facilitată de Internet, deşi aparent puternică, este doar de suprafaţă. Speranţa investită în Internet este, probabil, prea mare. Tinde să ignore faptul  Internetul există într-o lume dată, unde egalitatea şanselor nu se traduce şi în egalitatea rezultatelor.

Modifică Setările