Stiri despre crpe

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cristian Ghinea, explicaţii referitoare la legătura sa cu ONG-ul CRPE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea, explicaţii referitoare la legătura sa cu ONG-ul CRPE

  Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dat explicaţii referitoarea la legătura sa cu ONG-ul CRPE pe contul personal de Facebook, acestea fiind făcute în urma recentelor dezinformări din presă, apărute după disputa cu deputaţii Victor Ponta şi Sebastian Ghinea.

 • Dacian Cioloş are un nou consilier: Cristian Ghinea. Ce atribuţii va avea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacian Cioloş are un nou consilier: Cristian Ghinea. Ce atribuţii va avea

  Politologul Cristian Ghinea va fi numit de premierul Dacian Cioloş consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Ghinea este liderul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unul dintre cele mai active ONG-uri din România în materie de politică externă.

 • Isărescu: Ţinta de aderare la euro în 2019 nu mai este fezabilă, ne trebuie o foaie de parcurs clară. Cele trei opţiuni ale României, potrivit CRPE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isărescu: Ţinta de aderare la euro în 2019 nu mai este fezabilă, ne trebuie o foaie de parcurs clară. Cele trei opţiuni ale României, potrivit CRPE

  Ţinta de adoptare a monedei europene în 2019 nu mai este fezabilă, întrucât că România ar trebui să intre în anticamera zonei euro cel târziu în iunie 2016, şi este necesară o foaie de parcurs agreată la nivel naţional, înainte de a stabili data aderării, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

 • Centrul Român de Politici Europene: „Relaxarea fiscală va fi în detrimentul creşterii durabile a economiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrul Român de Politici Europene: „Relaxarea fiscală va fi în detrimentul creşterii durabile a economiei“

  În contextul adoptării măsurilor de scădere a TVA şi a altor politici de relaxare fiscală, CRPE - Centrul Român de Politici Europene - analizează oportunitatea acestor opţiuni din perspectiva obiectivului de creştere economică substanţială şi durabilă în România şi concluzionează că „recentele schimbări sunt mai degrabă în detrimentul acestui scop“.

 • Top 100 FP România/ 2014 - categoria Economie şi Afaceri, versiune extinsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 100 FP România/ 2014 - categoria Economie şi Afaceri, versiune extinsă

  Am găsit în agricultura mari afaceri autohtone – chiar şi inovaţie cu potenţial global. Din industrii ne-am convins că statul poate să fie un proprietar cu profit – dar şi că regiile şi primăriile pot pune beţe în roate producătorilor români. Am găsit companii locale care se dezvoltă în străinătate – ca şi companii străine care pot dopa industriile locale. Am mai găsit creativitate în marketing – şi interes pentru etică în afaceri.

 • Top 100 FP România/ 2014 – Relaţii internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 100 FP România/ 2014 – Relaţii internaţionale

  Avem un ministru de Externe ca şi technocrat – şi un şef de Stat Major General cu experienţa conflictelor deschise. Am aflat cum se pot insera politici pe agenda UE – şi ce politici ne recomandă aliatul american. Prima ambasadoare a României şi cel mai longeviv consilier prezidenţial pentru securitate naţională povestesc din culisele funcţiilor. Plus diplomaţie culturală – şi chiar masonică!

 • Drumul lung spre „declaraţia de independenţă energetică a Moldovei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul lung spre „declaraţia de independenţă energetică a Moldovei“

  La 23 de ani de la Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, ţara noastră sparge în sfârşit monopolul gigantului rus Gazprom prin darea în exploatare a conductei Iaşi-Ungheni, pe care experţii au comparat-o cu o „declaraţie de independenţă energetică“.

 • De la sistemul fanariot la reforma de 3 zile din România şi câteva propuneri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la sistemul fanariot la reforma de 3 zile din România şi câteva propuneri

  Reforma în România durează între trei zile şi o săptămâna, fie că vorbim de învăţământ sau sănătate. De vină nu este nici ministerul, nici premierul ci sistemul acesta fanariot dezvoltat de actuala clasă politică. Câteva propuneri de reformă concrete au fost lansate în ultimul timp, însă cine le ascultă?

 • Criza politică blochează proiectele energetice moldo-române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza politică blochează proiectele energetice moldo-române

  Incertitudinea politică de la Chişinău va întârzia şi mai mult construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni şi a liniilor de interconexiune electrică, susţin experţii de la Centrul Român de Politici Europene.

 • Doreşte Franţa cu adevărat o rezolvare europeană a problemei romilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doreşte Franţa cu adevărat o rezolvare europeană a problemei romilor?

  Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat recent că romii sunt o problemă la nivel european și că o abordare comună alături de guvernele din România și Bulgaria, principalele țări de proveniență a romilor migranți, este una optimă. Franţa aplică însă în continuare o politică ne-europeană având ca unic obiectiv să scape de romi trimițându-i înapoi de unde au venit, arată un nou raport realizat de CRPE. 

 • Replica experţilor pentru Crin Antonescu: leul s-ar fi întărit în loc să slăbească, dacă n-am fi avut criza politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Replica experţilor pentru Crin Antonescu: leul s-ar fi întărit în loc să slăbească, dacă n-am fi avut criza politică

  Preşedintele interimar Crin Antonescu a spus că nu crede în „povestea“ deprecierii leului din cauza declaraţiilor politice şi că nu-l interesează avertismentele guvernatorului Mugur Isărescu. În replică, experţii Centrului Român pentru Politici Europene arată că moneda naţională s-ar fi apreciat în loc să se deprecieze dacă România n-ar fi traversat criza politică din această vară.

 • CRPE: România nu respectă iniţiativele europene în materie de energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRPE: România nu respectă iniţiativele europene în materie de energie

  Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a publicat un studiu, intitulat “Piaţa unică de energie: Europa face al treilea pas înainte, noi încă unul înapoi”, care analizează acţiunile Uniunii Europene în vederea liberalizării pieţelor de energie electrică şi de gaz şi, prin comparație, politicile româneşti, care par să sugereze contrariul. Puteţi citi mai jos sumarul realizat de CRPE acestui raport.

 • În relaţia România-Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În relaţia România-Moldova "e nevoie de un Mister Moldova român"

  România trebuie să întărească instituţia Înaltului Reprezentant pentru R.Moldova dându-i personalitate şi să se plieze pe agenda Europeană Republicii Moldova, recomandă un nou raport al Centrului Român de Politici Europene intitulat „Cum am folosit fereastra de oportunitate? Bilanţul unui an de relansare a relaţiilor România – Republica Moldova”.

 • CRPE: Scutul ne apără de ceva ce ruşii nu au, dar nu ne apără de ceea ce au
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRPE: Scutul ne apără de ceva ce ruşii nu au, dar nu ne apără de ceea ce au

  Construirea sistemului antirachetă în România consolidează parteneriatul cu Statele Unite, oferă o garanţie  politică şi de securitate suplimentară, fără a implica costuri mari din partea ţării noastre, dar îi sporeşte şi greutatea politică în regiune, potrivit unui raport al Centrului Român de Politici Europene (CRPE).

Modifică Setările