Stiri despre cronica film

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Evanghelia după Sonmi. O ficţiune mai actuală
decât oricând, în epoca Coronavirusului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evanghelia după Sonmi. O ficţiune mai actuală decât oricând, în epoca Coronavirusului

  Un alt film potrivit pentru a fi (re)văzut în aceste zile este „Atlasul norilor“, ecranizarea după romanul lui David Mitchell, pentru că ne face să înţelegem legăturile dintre epoci care subîntind Istoria, legături care-ncep să devină vizibile şi în această perioadă. Totodată, filmul aruncă un clin-d’œil spre viitorul (sunt două, unul totalitar şi unul postapocaliptic) în care riscăm să glisăm dacă nu gestionăm cum trebuie această criză.

 • Suleiman îi spune
lui Allah „cum a fost în Paradis“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suleiman îi spune lui Allah „cum a fost în Paradis“ VIDEO

  Ca şi cum ar da un răspuns butadei în care Dumnezeu îl întreabă pe un credincios după moarte „cum a fost în Paradis?“, cineastul palestinian Elia Suleiman ne arată în cel mai recent film al său, „It Must Be Heaven“ / „Paradisul, probabil“ (care va fi distribuit de vineri de Independenţa Film), că paradisul, dacă ai ochi pentru el, poate fi găsit nu numai în Palestina natală, ci oriunde, poate fi chiar „după colţ“.

 • Hitchcock reînviat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hitchcock reînviat

  Cel mai recent film al lui Brian De Palma, „Pasiune“, este, de la cap la coadă, un exerciţiu de stil, realizat în cea mai pură manieră hitchcockiană.

 • Cronică de film: Vrejul lui Jack
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de film: Vrejul lui Jack

  În ciuda aparenţelor, trebuie să fie clar de la început că filmul „Jack şi uriaşii“ nu se adresează copiilor, sau mai degrabă nu în primul rând copiilor. Nici măcar adolescenţilor, tineretului etc., ci de fapt aşa-numitului public „de mall“, indiferent de vârstă (de la 8 la 80 de ani, cum suna un vechi clişeu).