Stiri despre cronica de film

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Mizerabilii“ 2020 sau Occidentul e cu glonţul la tâmplă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mizerabilii“ 2020 sau Occidentul e cu glonţul la tâmplă VIDEO

  A trecut cam neobservată proiecţia acestui film extraordinar, în penultima zi a festivalului Les Films de Cannes (în prezenţa regizorului, a unui actor principal şi a unuia dintre producători, şi urmată de un Q&A de o oră şi jumătate!), aşa că revin asupra lui. Mai ales că „Les misérables“ va fi distribuit în România de Independenţa Film, dar acest lucru se va întâmpla anul viitor, de pe 24 ianuarie.

 • Topurile anului cinematografic 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topurile anului cinematografic 2015

  OPŢIUNI „Adevărul“ vă propune un clasament al celor mai bune filme difuzate pe marile noastre ecrane în anul cinematografic 2015, despre care aţi putut citi în cronicile de film de pe print sau online. Este vorba strict de cele care au avut premiera oficială românească în 2015, de aceea foarte multe dintre ele au de fapt ca an de producţie... 2014. Încă două topuri se ocupă de blockbusteruri şi de filmele proaste ale lui 2015.

 • O minte sclipitoare sau Cum s-a câştigat, de fapt, WWII
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O minte sclipitoare sau Cum s-a câştigat, de fapt, WWII

  Viaţa unui om care a modelat lumea în care trăim, chiar dacă cei mai mulţi nu am fost conştienţi până acum, ne este povestită în filmul „The Imitation Game. Jocul codurilor“, cu 8 nominalizări la cele mai importante Premii Oscar 2015.

 • Zgomotul şi furia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgomotul şi furia

  INTENS O poveste de dragoste neobişnuită, între un adolescent cu probleme psihice şi nefericita sa mamă, ne istoriseşte într-un mod sfâşietor tânărul regizor canadian Xavier Dolan în cel mai recent film al său, „Mami“ / „Mommy“.

 • Aşa sfârşesc supereroii: sau (Despre ce vorbim când
vorbim despre cinema)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa sfârşesc supereroii: sau (Despre ce vorbim când vorbim despre cinema)

  SUFLET Noul film al reputatului regizor mexican Alejandro G. Iñárritu, „Omul Pasăre“, cu fostul Batman Michael Keaton în rolul titular, este în acelaşi timp o satiră la adresa proliferării filmelor cu supereroi, cât şi o privire intensă în măruntaiele lumii teatrului, cum nu s-a mai făcut de mult în cinemaul american.

 • Fraţii Grimm reloaded
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fraţii Grimm reloaded

  POVESTE Noua producţie Disney, „În inima pădurii“ / „Into the Woods“, este ecranizarea unui musical de succes de pe Broadway, în care autorii fac un mixtum compositum din celebrele basme ale celor doi scriitori germani.

 • Adevărata faţă a Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata faţă a Rusiei

  RĂZBOI Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru „Artistul“, realizează un film curajos şi necesar prin „Căutarea“ / „The Search“, reamintind de toate conflictele neglijate care însângerează permanent planeta.

 • Trei top 10 filme 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei top 10 filme 2014

  OPŢIUNI „Adevărul“ vă propune un clasament al celor mai bune filme difuzate pe marile noastre ecrane în anul cinematografic 2014, despre care aţi putut citi în cronicile de film de pe print sau online. Este vorba strict de cele care au avut premiera oficială românească în 2014, de aceea foarte multe dintre ele au de fapt ca an de producţie... 2013. Încă două topuri se ocupă de blockbusteruri şi de filmele proaste ale lui 2014.

 • 400 de ani de sclavie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  400 de ani de sclavie

  BIBLIE Noul film al regizorului Ridley Scott, „Exodus: Zei şi regi“, cu Christian Bale în rolul lui Moise, face povestea scoaterii evreilor din Egipt de nerecunoscut, dar nu în sensul bun al termenului.

 • Dragoste şi moarte sau Manifest pentru sănătatea cinemaului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoste şi moarte sau Manifest pentru sănătatea cinemaului

  OMNIBUS Calupul de scurtmetraje „Scurt/4: Istorii de inimă neagră“, semnate de patru tineri regizori: Luiza Pârvu, Radu Jude, Andrei Creţulescu, Iulia Rugină, poate fi considerat un manifest al noii generaţii de cineaşti, al „valului de după noul val“.

 • Dragoste şi prostie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoste şi prostie

  NAIVITATE În cel mai recent film al său, „Magie în lumina lunii“, reputatul cineast Woody Allen spune o poveste cu spiritism şi lume bună, pentru a mai satiriza încă o dată moravurile celor din înalta societate.

 • Capitalism şi greaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capitalism şi greaţă

  COMPASIUNE În noul lor film, „Două zile, o noapte“, fraţii belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne demontează mecanismul sclaviei moderne care este dependenţa de un salariu fix. Fac aceasta însă într-un mod pur artistic, fără partipriuri ideologice, care ar fi provocat la rândul lor greaţă.

 • Câteva gânduri (post-campanie) despre „Interstellar”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva gânduri (post-campanie) despre „Interstellar”

  Şi acum, că lupta electorală – transformată, pentru unii, în psihoză electorală – a ajuns la un deznodământ, e timpul să ne întoarcem, încet, la realitate. Săptămâna trecută am văzut „Interstellar”, al lui Christopher Nolan, şi am rămas în cap cu câteva gânduri pe care n-am apucat să le pun pe blog, din cauza bătăliei dintre roşu şi albastru.

 • Relativitatea pentru tonţi sau Fraţii Nolan ne iau de proşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relativitatea pentru tonţi sau Fraţii Nolan ne iau de proşti

  SF Filmul „Interstellar: Călătorind prin univers“ îl confirmă pe regizorul Christopher Nolan ca pe unul dintre cei mai răsfăţaţi autori contemporani, dar epopeea spaţială a fraţilor Nolan ratează lamentabil temele filozofice şi ştiinţifice, cele în care consta miza filmului. Cei doi se se iau la trântă cu nimeni altul decât Einstein, iar scenariul face o varză din conceptele de bază ale teoriei relativităţii.

 • Ana Ularu e ok într-un film care nu e
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Ularu e ok într-un film care nu e

  Deşi o producţie hollywoodiană, filmul „Serena“, regizat de daneza Susanne Bier, o distribuie într-un rol important pe românca Ana Ularu şi este turnat în Republica Cehă, la legendarele studiouri Barrandov. Personajul româncei nu este însă unul neliniştitor, care să te bântuie multă vreme, ci mai degrabă de „fată bună şi săracă de la ţară (din Carolina de Nord)“, aşadar o apariţie ştearsă.

 • Aparenţele înşală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparenţele înşală

  RATEU Filmul „Înainte să adorm“, cu Nicole Kidman şi Colin Firth, are un punct de plecare interesant, dar nu reuşeşte să-şi actualizeze toate potenţialităţile. Din păcate, chiar dacă filmul începe bine, este realizat îngrijit şi are actori buni, aceste lucruri nu pot compensa subţirimea scenariului. În clipa catharsisului final chiar nu mai empatizezi deloc cu personajul chinuit al lui Kidman.

 • Dracula în sos de „300“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dracula în sos de „300“

  ÎNDRĂZNEALĂ Filmul „Dracula: Povestea nespusă“ este poezie pură, spunând istoria transformării prinţului Vlad Ţepeş în Dracula aşa cum nu a mai fost spusă niciodată pe ecran. Aceasta în ciuda numeroaselor licenţe istorice şi anacronisme pe care le conţine. Cine n-a învăţat istorie în şcoală n-are decât să se informeze, dar sala de cinema are alt rost.

 • Capodopere la Anim’est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopere la Anim’est

  Recenta ediţie a Festivalului Filmului de Animaţie Anim’est (a noua!) mi-a oferit prilejul să văd două filme care dau speranţe nu numai asupra viitorului animaţiei, ci şi al cinemaului în sens larg: „The Wind Rises“, al japonezului Hayao Miyazaki, şi „O conversaţie animată cu Noam Chomsky“, realizată de francezul Michel Gondry.

 • Visul în ţăndări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul în ţăndări

  DEZILUZIE În „Gone Girl“ / „Fata dispărută“, cu ajutorul unui thriller despre dispariţia unei persoane, regizorul David Fincher face o critică cruntă a ideologiilor la modă în America, aşa-numitul „vis american“.

 • Un „Rambo“ de secol XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „Rambo“ de secol XXI

  SIMPLISM Regizorul Antoine Fuqua şi actorul Denzel Washington revin cu „The Equalizer“, un thriller violent şi stilizat, dar care nu este altceva decât un pur produs de propagandă.

 • VIDEO Fumuri levantine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fumuri levantine

  EŞEC „Kyra Kyralina“, noul film al lui Dan Piţa, este încă o expresie a degringoladei în care se află după 1989 acest regizor, ca şi întreaga generaţie de cineaşti din care face parte.

 • Lupta cu umbrele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu umbrele

  AGENŢI Cu totul altfel de eroi decât cei din seria „Misiune imposibilă“ ne sunt prezentaţi de filmul „Vânătoarea de spioni“, ultimul rol important al regretatului actor american Philip Seymour Hoffman.

 • Crime şi pedepse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crime şi pedepse

  RELUARE Noua variantă cinematografică a benzilor desenate din seria „Sin City“ nu dezamăgeşte, dar nici nu se ridică la nivelul primei părţi.

 • Sentimente şi fotbal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sentimente şi fotbal

  COMIC În filmul spaniol „Nuntă în ofsaid“, regizorul Daniel Sánchez Arévalo încearcă să-l prindă din urmă pe reputatul Pedro Almodóvar, dar se pierde pe drum în futilităţi şi vulgarităţi.

 • Conflict, gastronomie şi corectitudine politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflict, gastronomie şi corectitudine politică

  IDEAL Filmul „Război în bucătărie“, semnat de regizorul suedez Lasse Hallström, jonglează în mod agreabil cu stereotipiile şi prejudecăţile, construind o veselă utopie multiculturală.

 • Omagiu seriei B
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu seriei B

  INEDIT Un bizar amestec de genuri şi stiluri este filmul american „Gardienii galaxiei“, probabil cel mai mare succes cinematografic al acestei veri.

 • Also sprach Lucy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Also sprach Lucy

  SUPRAOM Regizorul francez Luc Besson revine spectaculos la valoarea filmelor care l-au consacrat prin thrillerul SF „Lucy“, cu Scarlett Johansson în rolul titular.

 • Vinovaţi fără vină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinovaţi fără vină

  ACŢIUNE Extrem de violent, filmul „Mea culpa“, în regia francezului Fred Cavayé, este o încercare nereuşită de a reînnoda cu buna tradiţie a policierului galic.

 • Ave Caesar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ave Caesar!

  APOCALIPSĂ Iraţionalitatea sangvinară a războiului şi voinţa de putere sunt temele noului film din serie, „Planeta Maimuţelor: Revoluţie“, cu Andy Serkis în rolul liderului pacifist Caesar.

 • Cruzime şi cruditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cruzime şi cruditate

  DEVIAŢIE Un studiu al antropofagiei încearcă regizorul Manuel Martín Cuenca în filmul spaniol „Canibal“, pentru care românca Olimpia Melinte a fost nominalizată la Premiul Goya.

Modifică Setările